Hoe FaceTime op Android

Inhoudsopgave:

Hoe FaceTime op Android
Hoe FaceTime op Android
Anonim

Wat te weten

  • Android-gebruikers kunnen alleen deelnemen aan FaceTime-gesprekken die al aan de gang zijn, en een iOS-gebruiker moet ze uitnodigen.
  • Lanceer FaceTime op iPhone/iPad > Maak een link > Geef de FaceTime-oproep een naam > Stuur een link via berichten of e-mail.
  • De Android-gebruiker kan deelnemen aan het gesprek door de link te openen. De iPhone-gebruiker moet ze echter binnenlaten.

Dit artikel beschrijft de stappen die u moet volgen om deel te nemen aan een FaceTime-oproep op Android. Gebruikers met iOS 15 of macOS Monterey (of nieuwer) kunnen Android-gebruikers uitnodigen voor FaceTime-gesprekken.

FaceTime op Android

Als je FaceTime op Android wilt gebruiken, heb je eerst iemand nodig die iOS 15 op een iPad of iPhone heeft geïnstalleerd. Vanaf daar kun je de onderstaande stappen volgen om de FaceTime-oproep te maken en degenen die Android gebruiken uit te nodigen.

  1. Start Facetime op een iPhone of iPad met iOS 15.
  2. Tik op de Create Link optie.

    Image
    Image
  3. Geef de FaceTime-oproep een naam door op de Naam toevoegen optie bovenaan het actiemenu te tikken. Dit maakt het gemakkelijker om het bij te houden, vooral als je ervoor kiest om het voor later te plannen.

    Image
    Image
  4. Selecteer een methode voor delen en stuur de link naar de Android-gebruikers.
  5. Zodra je de link hebt verzonden, kan de Android-gebruiker de link openen, een naam voor zichzelf instellen en vervolgens deelnemen aan het gesprek.

    Image
    Image

Nadat ze zich bij het gesprek hebben aangesloten, kunnen Android-gebruikers hun microfoon dempen, hun video uitschakelen, de cameraweergave wijzigen en het gesprek indien nodig verlaten.

Beperkingen van het gebruik van FaceTime op een Android-telefoon

Hoewel u kunt deelnemen aan FaceTime-oproepen die zijn gemaakt met het iOS Create Link-systeem, kunt u zelf geen FaceTime-oproepen plaatsen op een Android-telefoon. In tegenstelling tot de iOS-versie van de app voor videogesprekken, werkt FaceTime op Android via een webbrowser in plaats van een speciale applicatie. Als zodanig heeft het geen andere mogelijkheden dan het deelnemen aan oproepen op uitnodiging.

Het is onduidelijk of Apple ooit zal updaten hoe FaceTime werkt op Android-telefoons of dat er plannen zijn om een zelfstandige app te maken die gebruikers kunnen downloaden om te bellen. Voorlopig moeten gebruikers nog steeds vertrouwen op een iPhone- of iPad-gebruiker om de oproep tot stand te brengen en dingen op gang te brengen.

Deelnemen aan FaceTime-oproepen vanaf Android-apparaten kan handig zijn, vooral als je familieleden hebt die geen iPhone of Mac hebben. Er zijn echter enkele beperkingen.

FAQ

    Hoe installeer ik FaceTime op Android?

    FaceTime kan niet op Android worden geïnstalleerd. Als je een Android-telefoon hebt, kun je deelnemen aan FaceTime-gesprekken wanneer je wordt uitgenodigd door een iOS-gebruiker, zoals hierboven beschreven.

    Hoe kan ik videogesprekken voeren op een Android-telefoon?

    Als u videogesprekken wilt voeren op Android, kunt u de ingebouwde functie voor videobellen in de app Telefoon gebruiken door een contact te selecteren en op Videogesprek Google Duo, de Google-video bel-app die vooraf op veel Android-telefoons is geïnstalleerd, is een andere optie. Het is ook beschikbaar voor iPhones, wat betekent dat je kunt videobellen met contacten die iOS of Android gebruiken.

Aanbevolen: