Wat is IAStorIcon.exe?

Inhoudsopgave:

Wat is IAStorIcon.exe?
Wat is IAStorIcon.exe?
Anonim

IAStorIcon.exe is een bestand dat behoort tot Intel's Rapid Storage Technology (RST)-software. Het staat voor Intel Array Storage Technology Icon Service.

Dit EXE-bestand bevindt zich in de Windows-taakbalk bij de klok en andere items in het systeemvak. Het begint standaard met Windows en geeft berichten weer met betrekking tot opslagapparaten die op de computer zijn aangesloten. Indien geselecteerd, wordt de tool Intel Rapid Storage Technology geopend.

In tegenstelling tot sommige bestanden die nodig zijn om Windows stabiel te houden, heeft IAStorIcon.exe een beperkt doel en kan meestal worden beëindigd zonder problemen te veroorzaken. U kunt dit doen als IAStorIcon.exe te veel geheugen of CPU gebruikt, u ziet IAStorIcon.exe-fouten, of als u vermoedt dat IAStorIcon.exe nep is en echt een virus of kwaadaardig hulpmiddel is.

Image
Image

Is IAStorIcon.exe een virus?

Het zou vrij eenvoudig moeten zijn om te bepalen of IAStorIcon.exe gevaarlijk is. De belangrijkste dingen om te controleren zijn de bestandslocatie en de bestandsnaam zelf.

IAStorIcon.exe-fouten zoals deze kunnen worden weergegeven als het bestand is geïnfecteerd met een virus:

  • IAStorIcon werkt niet meer.
  • IAStorIcon.exe heeft een probleem ondervonden en moet worden afgesloten.
  • Toegangsschending op adres in module IAStorIcon.exe. Lezen van adres.
  • Kan IAStorIcon.exe niet vinden.

Waar wordt het opgeslagen?

Is IAStorIcon.exe in de juiste map? Intel installeert het standaard op de volgende locatie:

%ProgramFiles%\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\

Zo controleert u:

  1. Open Taakbeheer. Ctrl+ Shift+ Esc is de snelste manier om dat te doen.
  2. Zoek IAStorIcon.exe in de Details tab.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Open bestandslocatie.

    Image
    Image
  4. In die map moet niet alleen IAStorIcon.exe staan, maar ook verschillende DLL's en andere gelijknamige bestanden zoals IAStorIconLaunch.exe en IAStorUI.exe.

    Image
    Image

    Als je die bestanden in die exacte map ziet staan, kun je er vrij zeker van zijn dat het bestand geen nep is.

  5. Herhaal de bovenstaande stappen voor alle IAStorIcon.exe-bestanden die in Taakbeheer worden uitgevoerd. Er zou er eigenlijk maar één moeten zijn, dus als er veelvouden zijn, is het uiterst belangrijk om te zien waar de bestanden worden geopend, zodat u kunt bepalen welke echt is.

Hoe wordt het gespeld?

Het lijkt misschien gemakkelijk om een verkeerd gespeld IAStorIcon.exe-bestand te herkennen, maar dat is het echt niet. Soms zien een hoofdletter i en een kleine L er identiek uit, dus kwaadwillende programma's gebruiken dat om u te laten geloven dat een bestand iets is dat het niet is.

Hier zijn een paar voorbeelden van verkeerd gespelde IAStorIcon.exe-bestanden:

  • IAStorlcon.exe
  • LAStorIcon.exe
  • IAStoreIcon.exe
  • lAStorlcon.exe

Kopieer indien nodig de bestandsnaam naar een tool voor het converteren van hoofdletters en converteer alles naar kleine letters. Dat kan u helpen te zien of het bestand echt is of niet. De juiste spelling, in kleine letters, is iastoricon.exe.

Hoe een IAStorIcon.exe-virus te verwijderen

Fake IAStorIcon.exe-bestanden moeten onmiddellijk worden verwijderd. Als het EXE-bestand dat u hierboven hebt gevonden niet in de juiste Intel-installatiemap is gevonden, en vooral als het anders is gespeld dan het echte bestand, moet u het van uw computer verwijderen.

Er zijn verschillende manieren om je computer te scannen op malware, maar voordat je begint, zijn er nog een paar dingen die je nu moet proberen en die je veel tijd kunnen besparen. Het kan zelfs nodig zijn dat de virusreiniger IAStorIcon.exe daadwerkelijk verwijdert.

  1. Probeer het IAStorIcon EXE-bestand handmatig te verwijderen. Dit is zo simpel als het één keer selecteren en op Delete op uw toetsenbord drukken, of er met de rechtermuisknop op klikken om de verwijderoptie te vinden.

    Om er zeker van te zijn dat u elk exemplaar van het bestand op uw computer kunt vinden, gebruikt u een zoekprogramma voor bestanden zoals Everything.

    Als er een foutmelding wordt weergegeven dat IAStorIcon.exe is vergrendeld, probeer dan een bestandsontgrendelaar zoals LockHunter om het te ontgrendelen van wat het ook vasthoudt, en probeer het bestand vervolgens opnieuw te verwijderen.

  2. Voer een on-demand virusreiniger uit zoals Malwarebytes of het draagbare Stinger-programma van McAfee om het IAStorIcon.exe-virus te verwijderen.
  3. Gebruik uw normale antivirusprogramma om te scannen op IAStorIcon.exe-bedreigingen. Of de on-demand scanner iets heeft gevonden of niet, het is altijd het beste om meerdere engines te laten scannen op problemen.
  4. Verwijder het IAStorIcon.exe-virus met een opstartbaar antivirusprogramma als u denkt dat de bovenstaande methoden niet voldoende waren. Deze programma's zijn handig omdat ze worden uitgevoerd voordat Windows start, wat betekent dat ze ook worden uitgevoerd voordat IAStorIcon.exe wordt gestart, waardoor de kans groter is dat ze een hardnekkig virus verwijderen.

Stop IAStorIcon.exe bij het starten met Windows

Als IAStorIcon.exe onschadelijk is maar u de tool van Intel niet echt gebruikt of IAStorIcon.exe veel CPU- of RAM-bronnen gebruikt, kunt u het opstarten met Windows uitschakelen. Om dat te doen, moet u de opstartoptie IAStorIcon.exe bewerken.

Er zijn verschillende manieren om te wijzigen welke programma's met Windows starten, maar het gemakkelijkst is om Taakbeheer of Systeemconfiguratie te gebruiken. Volg deze stappen en zoek naar IAStorIcon of IAStorIcon.exe.

Image
Image

Als u het tegenovergestelde wilt, om de RST-service te laten werken wanneer dit momenteel niet het geval is, biedt Appuals.com daarvoor de stappen.

FAQ

    Waarom blijft IAStorIcon.exe crashen?

    Als je zeker weet dat je geen virus hebt, ligt het probleem waarschijnlijk bij je Intel Rapid Storage Technology (IRRT)-stuurprogramma's. Werk uw stuurprogramma's bij in Windows Apparaatbeheer of download Intel's Driver Update Utility van het Intel Download Center.

    Kan ik IAStorIcon.exe verwijderen?

    Ja. Om IAStorIcon.exe te verwijderen, zoekt u naar Intel Rapid Storage Technology in uw app-instellingen en verwijdert u het programma. Het is echter beter om IAStorIcon.exe gewoon uit te schakelen voor het opstarten met Windows voor het geval u de IRRT-tool wilt gebruiken.

Aanbevolen: