Een computer of een website pingen

Inhoudsopgave:

Een computer of een website pingen
Een computer of een website pingen
Anonim

Wat te weten

  • Op elk platform, open het ping-hulpprogramma en typ ping. Ping werkt vanaf een opdrachtprompt in Windows of een terminalvenster in Mac.
  • Als de ping succesvol was, ziet u een samenvatting van de resultaten. Als de ping mislukt, kan dit betekenen dat het IP-adres ongeldig is of dat de host niet is verbonden.
  • Typ in Windows ping -t op de opdrachtregel om het programma in continu werkende modus te starten om de status van een verbinding te controleren.

Dit artikel legt uit hoe je het ping-hulpprogramma gebruikt om een testbericht van de lokale client naar een extern doel te sturen via de TCP/IP-netwerkverbinding. Het doelwit kan een website, een computer of een ander apparaat met een IP-adres zijn.

Een IP-adres pingen

Ping werkt op alle platforms hetzelfde. Open het hulpprogramma en typ ping.

Ping werkt vanuit een shell-prompt, ook wel een terminalvenster genoemd. Gebruik in Windows Command Prompt of PowerShell om toegang te krijgen tot ping.

Image
Image

De resultaten van ping interpreteren

Een typische ping-sessie vindt de gevraagde server en retourneert vervolgens statistieken:

  • Antwoord van: Standaard stuurt Microsoft Windows ping een reeks van vier berichten naar het adres. Het programma geeft een bevestigingsregel af voor elk antwoordbericht dat van de doelcomputer is ontvangen.
  • Bytes: Elk ping-verzoek is standaard 32 bytes groot.
  • Time: Ping rapporteert de hoeveelheid tijd (in milliseconden) tussen het verzenden van verzoeken en de ontvangst van antwoorden.
  • TTL (Time-to-Live): Ingesteld door het systeem dat de ping-opdracht verzendt. Het kan worden ingesteld op elke waarde tussen 1 en 255. Verschillende besturingssystemen stellen verschillende standaardwaarden in. Elke router die het pakket ontvangt, trekt minimaal 1 van het aantal af. Als het groter dan 0 blijft, stuurt de router het pakket door, anders negeert het het en stuurt een ICMP-bericht terug naar de host.
Image
Image

Ping continu uitvoeren

Op sommige computers (vooral die met Linux) stopt het standaard ping-programma niet na vier verzoekpogingen, maar loopt het door totdat de gebruiker het beëindigt. Dat gedrag is handig voor het bewaken van de status van een netwerkverbinding over langere tijdsperioden.

In Microsoft Windows typt u ping -t in plaats van ping op de opdrachtregel om het programma in deze continu actieve modus te starten (en gebruik de Control + C toetsenreeks om het te stoppen).

Ping een IP-adres dat niet reageert

In sommige gevallen mislukken ping-verzoeken. Dit gebeurt om verschillende redenen:

  • Het door het ping-programma opgegeven IP-adres is ongeldig.
  • Het hostsysteem (het apparaat dat wordt gebruikt om pings te verzenden) is niet verbonden met een IP-netwerk en heeft daarom geen werkend IP-adres.
  • Er is geen netwerkapparaat verbonden met het doel-IP-adres.
  • Netwerkcongestie of fouten tussen de host en het doel zorgen ervoor dat berichten niet kunnen passeren (in één of beide richtingen).

Elke Reply From-regel duurt enkele seconden om op het scherm te verschijnen terwijl het programma wacht en uiteindelijk een time-out krijgt. Het IP-adres waarnaar in elke antwoordregel van de uitvoer wordt verwezen, is het adres van de pingende (host)computer.

Intermitterende ping-reacties

Hoewel ongebruikelijk, is het voor ping mogelijk om een ander responspercentage te rapporteren dan 0 procent (volledig niet-reagerend) of 100 procent (volledig responsief). Dit resultaat verschijnt meestal wanneer het doelsysteem wordt afgesloten of opgestart.

Je bent vrij om een computernaam te gebruiken in plaats van een IP-adres met het ping-commando. Typ bijvoorbeeld ping lifewire.com om een Lifewire-server te pingen. Je verliest de precisie om te weten op welke server je je richt, maar als een snelle en gemakkelijke methode om te bepalen of je internetverbinding werkt, is deze truc moeilijk te verslaan.

Aanbevolen: