Hoe de taakbalkgrootte in Windows 11 te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de taakbalkgrootte in Windows 11 te wijzigen
Hoe de taakbalkgrootte in Windows 11 te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Voeg de TaskbarSi waarde toe aan het Windows-register.
  • Wijzig waardegegevens in 0 voor een kleine taakbalk of 2 voor grotere pictogrammen.
  • Herstart of log uit om het van kracht te laten worden.

Dit artikel legt uit hoe u uw Windows 11-taakbalk groter of kleiner kunt maken. Momenteel is de enige manier om dit te doen een registeraanpassing.

Het formaat van de taakbalk wijzigen in Windows 11

De eenvoudigste manier om de grootte van de taakbalk van Windows 11 te wijzigen, is met een registerbewerking. U kunt hier meer leren over het gebruik van het register, maar zolang u het register zorgvuldig opvolgt en vooraf een back-up van het register maakt, zou het eenvoudig en veilig moeten zijn.

  1. Zoek naar Registry Editor en open het.

    Image
    Image
  2. Gebruik de mappen aan de linkerkant om te navigeren naar de Advanced toets in dit pad:

    
    

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\

  3. Klik met de rechtermuisknop Advanced in het linkerdeelvenster en ga naar New > DWORD (32-bit) Value.

    Image
    Image
  4. Als je om een naam wordt gevraagd, typ je deze en druk je op Enter:

    
    

    TaskbarSi

  5. Dubbelklik op de waarde om een bewerkingsvak te openen. Wijzig het nummer in een van deze en selecteer vervolgens OK:

    • 0 voor kleine taakbalk
    • 2 voor grote taakbalk
    Image
    Image
  6. Start de computer opnieuw op of log uit en vervolgens weer in. U kunt dit doen door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en een van de opties te kiezen in de Afsluiten of afmelden menu.

Hoe maak ik mijn taakbalk normaal?

De standaard taakbalkgrootte kan worden hersteld door terug te gaan naar stap 5 en de TaskbarSi waarde te verwijderen. Na een herstart zal de taakbalk van Windows 11 terugkeren naar de normale grootte.

Of, als u de waarde niet wilt verwijderen, dubbelklik erop om de waardegegevens te wijzigen. In plaats van een 0 of 2 maakt u het nummer 1 en start u uw computer opnieuw op. Het voordeel hiervan is dat u de waarde niet opnieuw hoeft te maken als u later besluit de taakbalkgrootte opnieuw te wijzigen. U kunt de registerwaarde zo vaak bewerken als u wilt.

Als je van plan bent het register vaak te bewerken om de taakbalkgrootte steeds opnieuw te wijzigen, zorg er dan voor dat je een back-up van het register bewaart. Als u per ongeluk een andere waarde verwijdert of bewerkt, is het altijd een optie om de registerback-up te herstellen.

Hoe pas ik het formaat van mijn taakbalkpictogrammen aan?

Gelukkig hoeft u geen aparte registerwaarde aan te geven om de grootte van de taakbalkpictogrammen te wijzigen. Door het formaat van de taakbalk zelf te wijzigen, verandert ook de grootte van de pictogrammen.

Kiezen voor 0 in stap 5 hierboven zorgt voor kleinere taakbalkpictogrammen, terwijl 2 grotere pictogrammen maakt. U kunt hier zien hoe de pictogrammen verschillen tussen de verschillende taakbalkformaten.

Image
Image

Als je de grootte van de taakbalkpictogrammen wilt wijzigen omdat ze te veel ruimte onder aan je scherm innemen, overweeg dan om de taakbalk te verbergen. Doe dit door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken, naar Taakbalkinstellingen te gaan en De taakbalk automatisch verbergen in bureaubladmodus in te schakelen Als u dit doet, wordt de taakbalk automatisch verborgen elke keer dat uw muis er vanaf beweegt, biedt dit direct meer schermruimte. Het zal opnieuw verschijnen wanneer de muis langs de onderkant van het scherm loopt.

Image
Image

FAQ

    Hoe verwijder ik Taakweergave in de taakbalk van Windows 11?

    Om het pictogram Taakweergave van de taakbalk te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u Toon taakweergaveknop in de lijst met opties. U kunt ook het vinkje weghalen naast Toon taakweergaveknop van Settings > Taskbar.

    Hoe krijg ik mijn volumemixer terug op de taakbalk in Windows 11?

    Hoewel u de volumemixer niet aan de taakbalk kunt vastzetten, kunt u deze gemakkelijk openen door met de rechtermuisknop op het volumepictogram helemaal rechts op de taakbalk te klikken en Volumemixer te selecterenU kunt ook naar Settings > Sound > Volume Mixer gaan om de volume-instellingen voor verschillende apps en apparaten.

Aanbevolen: