Valve heeft geen interesse in Steam Deck Exclusives

Valve heeft geen interesse in Steam Deck Exclusives
Valve heeft geen interesse in Steam Deck Exclusives
Anonim

Valve heeft duidelijk gemaakt dat er geen plannen zijn om Steam Deck-exclusives uit te brengen, en stelt dat "het een pc is en dat het gewoon games moet spelen als een pc."

Exclusives komen redelijk vaak voor bij verschillende gameconsoles, maar Valve wil daar geen deel van uitmaken voor het Steam Deck. Het bedrijf heeft duidelijk in een FAQ voor de handheld verklaard dat het het Steam Deck als een pc (d.w.z. niet als een console) ziet en van plan is het als zodanig te behandelen.

Image
Image

Het Steam Deck is bedoeld om te functioneren als een draagbare gaming-pc, dus het is logisch dat Valve exclusiviteit wil vermijden. Zoals IGN aangeeft, is het Steam Deck in wezen een pc in handheld-vorm, die zowel Steam- als niet-Steam-games kan spelen.

Gameconsoles zoals de Playstation 5, Xbox Series X en Nintendo Switch werken allemaal iets anders, waardoor platformonafhankelijke ontwikkeling lastig is. Aan de andere kant, afgezien van algemene prestatieverschillen tussen hardware, zou wat op de ene pc werkt ook op een andere moeten werken.

Dat gezegd hebbende, biedt het Steam Deck wel extra bedieningsopties zoals gyro en trackpad richten, evenals een touchscreen dat waarschijnlijk niet beschikbaar zal zijn op een typische pc.

Image
Image

Ondanks het harde optreden tegen exclusieve games, verwelkomt Valve nog steeds ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het indienen van games voor het Steam Deck.

Het Steam Deck zou in december uitkomen, maar is verschoven naar een verwachte release in februari 2022. Valve biedt echter nog steeds reserveringen aan.

Aanbevolen: