Amazon Alexa kan uw kind nu helpen leren lezen

Amazon Alexa kan uw kind nu helpen leren lezen
Amazon Alexa kan uw kind nu helpen leren lezen
Anonim

Amazon Alexa's nieuwste functie helpt kinderen hun leesvaardigheid te verbeteren door hen aan te moedigen om mee te lezen met Alexa.

De functie, Reading Sidekick genaamd, is nu beschikbaar voor Amazon's Kids+-service op Amazon Fire-tablets en Amazon Echo-luidsprekers. Door "Alexa, laten we lezen" te zeggen, worden kinderen gevraagd een van de honderden ondersteunde boeken te kiezen en mee te lezen met Alexa.

Image
Image

Een kind kan ervoor kiezen om een beetje te lezen (Alexa leest de meeste pagina's), veel te lezen (het kind leest vier zinnen, alinea's of pagina's), of om de beurt lezen met Alexa. Amazon zei dat Alexa bemoedigende woorden zal geven als het goed gaat met het kind en meer steun zal bieden als het kind moeite heeft met het boek.

“Reading Sidekick biedt kinderen uitstekende leesondersteuning in de vorm van 'edutainment'-kinderen leren een gracieuze overvloed, maar ze genieten zo veel van de interactie met Alexa dat ze niet per se weten dat ze aan het leren zijn,” zei Dr. Michelle Martin, een professor voor Kinder- en Jeugdzorg aan de Universiteit van Washington, in de aankondiging van het bedrijf.

Image
Image

Reading Sidekick is bedoeld als lezen met een volwassene als een volwassene het druk heeft of niet beschikbaar is, of als kinderen zelfstandig willen oefenen met lezen zonder een ouder.

Ouders kunnen echter nog steeds de leesvoortgang van hun kinderen bekijken, aangezien het Amazon Kids+-dashboard voor ouders laat zien hoe lang het duurde voordat hun kind een boek las en welk boek werd gelezen.

Volgens The Verge duurde het een jaar om de functie te bouwen, en Amazon werkte samen met leraren, wetenschapsonderzoekers en curriculumexperts om deze te ontwikkelen voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Amazon hoopt dat de functie helpt bij de 'zomerglijbaan', de pauze op school waar kinderen minder snel deelnemen aan educatieve activiteiten.

Aanbevolen: