Opdrachtprompt in een map openen

Inhoudsopgave:

Opdrachtprompt in een map openen
Opdrachtprompt in een map openen
Anonim

Wat te weten

  • Typ cmd in de zoekbalk om de opdrachtprompt te openen.
  • Shift + klik met de rechtermuisknop in een venster en klik vervolgens hier op PowerShell-venster openen om toegang te krijgen tot de PowerShell-interface.
  • Open de map die u wilt openen en typ cmd in het mappad bovenaan het venster om een opdrachtprompt in de map te openen.

Dit artikel leert u hoe u het opdrachtpromptvenster in een map in Windows 10 kunt openen en hoe u overal in Windows 10 een opdrachtprompt kunt openen. Het legt ook uit waarom u dit misschien wilt doen.

Hoe open ik de opdrachtprompt in Windows 10?

Als u ergens in Windows 10 een opdrachtprompt wilt openen en zelf naar de relevante map wilt bladeren, is het proces eenvoudig en binnen enkele ogenblikken toegankelijk. Hier moet je kijken.

  1. Typ in de zoekbalk van Windows 10 cmd.

    Image
    Image
  2. Klik op Uitvoeren als beheerder om de opdrachtprompt te openen met volledige toegangsrechten om te doen wat u moet doen.

    Image
    Image

Opdrachtprompt in een map openen

Stel dat u direct een opdrachtpromptvenster in een map in Windows 10 wilt openen om een opdracht te starten. In dat geval zijn er een aantal verschillende manieren om dit te doen. Dit is de snelste manier om dit te doen met een sneltoets in Verkenner.

  1. Op uw Windows 10-pc opent u de map waarin u de opdrachtprompt wilt openen.

    Image
    Image
  2. Druk op Shift op uw toetsenbord en klik met de rechtermuisknop op uw muis.
  3. Klik met de linkermuisknop Open hier het PowerShell-venster.

    Image
    Image
  4. Je hebt nu een PowerShell-venster geopend in de map waar je eerder naar keek, en je kunt dit venster gebruiken om enkele opdrachtprompts uit te voeren.

Hoe open ik een terminalvenster in een map?

Een Terminal-venster is traditioneel waarnaar de opdrachtregelprompt verwijst op Macs, maar het kan worden gebruikt met Windows-pc's in plaats van een eenvoudige opdrachtprompt. Hier is een andere manier om een opdrachtprompt (of Windows Terminal) te openen in een map in Windows 10.

Windows Terminal heeft zijn eigen tool. Eenmaal geïnstalleerd (instructies in de link hierboven), kunt u met de rechtermuisknop in een map klikken en Openen in Windows Terminal kiezen om er te komen.

  1. Open de map waarvan u het opdrachtpromptvenster wilt openen.
  2. Typ cmd in de locatiebalk bovenaan het venster en tik op enter.

    Image
    Image
  3. De opdrachtprompt wordt nu geopend op de gewenste locatie.

Waarom zou ik de opdrachtprompttool gebruiken?

De opdrachtprompttool van Windows 10 is ideaal als u een programma wilt uitvoeren met bepaalde parameters. Windows 10 heeft zowel de opdrachtprompt als de PowerShell-interface, die beide een vergelijkbare ervaring bieden, maar met kleine variaties in termen van de opdrachten die u kunt invoeren. U zult voor het grootste deel geen verschil zien, maar voor specifieke opdrachten moet u de een of de ander gebruiken.

Een lijst met opdrachtprompts kan u helpen om meer gecompliceerde dingen met uw pc te doen. Maar wees voorzichtig met wat u doet in de opdrachtpromptinterface, aangezien sommige opdrachten potentieel catastrofaal kunnen zijn als ze worden misbruikt.

Microsoft moedigt gebruikers aan om PowerShell te gebruiken in plaats van de opdrachtprompt, dus je zult zien dat het in sommige voorbeelden meer wordt gebruikt.

FAQ

    Wat is een opdrachtprompt?

    Het is een opdrachtregel-interpreterprogramma dat beschikbaar is op alle Windows-pc's. Het wordt vaak gebruikt om meer geavanceerde beheerfuncties uit te voeren of om een probleem op te lossen. Welke opdrachten u kunt gebruiken, hangt af van de versie van Windows die u bezit.

    Hoe wis je de opdrachtprompt?

    Typ " cls" en druk op Enter. Hiermee worden alle eerdere opdrachten die u hebt ingevoerd gewist.

    Kan ik kopiëren/plakken in de opdrachtprompt gebruiken?

    Ja, maar je moet het eerst inschakelen. Open de opdrachtprompt, klik met de rechtermuisknop op de bovenste balk en selecteer Properties. Schakel onder Opties voor bewerken het selectievakje in naast Gebruik Ctrl+Shift+C/V als kopiëren/plakken.

Aanbevolen: