Mappen wijzigen in de opdrachtprompt

Inhoudsopgave:

Mappen wijzigen in de opdrachtprompt
Mappen wijzigen in de opdrachtprompt
Anonim

Wat te weten

  • Typ cmd in de zoekbalk van Windows 10 om de opdrachtprompt te openen.
  • Type cd gevolgd door een spatie en sleep de map of typ de naam van de map in de opdrachtprompt.
  • Controleer of uw syntaxis correct is als deze niet werkt.

Dit artikel leert je twee verschillende methoden om mappen te wijzigen in de opdrachtprompt in Windows 10. Het leert je ook wat je moet doen als je mappen niet kunt wijzigen.

Hoe de opdrachtprompt te openen in Windows 10

Voordat u door de opdrachtprompt in Windows 10 kunt navigeren, is het handig om te weten hoe u de opdrachtprompt opent. Hier leest u hoe u dit doet.

  1. Typ in de zoekbalk van Windows 10 cmd.

    Image
    Image
  2. Klik op Uitvoeren als beheerder om de opdrachtprompt te openen met volledige toegangsrechten om te doen wat u moet doen.

    Image
    Image

Hoe verander ik mappen in de opdrachtprompt?

Het wijzigen van mappen in de opdrachtprompt kan een stuk eenvoudiger zijn dan je zou denken. Hier is een methode om dit te doen.

  1. Type cd gevolgd door een spatie in het opdrachtpromptvenster.

    Image
    Image
  2. Sleep de map waarin u wilt bladeren en zet deze neer in het venster.

    Image
    Image
  3. Druk op Enter.

Hoe navigeer ik naar een map in de opdrachtprompt?

Als slepen en neerzetten niet handig of toegankelijk is, of als je liever je commando's typt, is er een andere manier om gemakkelijk genoeg naar een map in de opdrachtprompt te navigeren. Hier leest u hoe u dit doet.

Je moet de naam van de directory weten.

  1. Typ in het opdrachtpromptvenster cd gevolgd door de naam van de map die u zoekt.

    Image
    Image

    Dit werkt alleen voor directe mappen direct na de map waarin u zich bevindt.

  2. Typ als alternatief cd name\name om twee niveaus van documenten tegelijk naar beneden te gaan. Bijvoorbeeld: cd Admin\Downloads
  3. Als u één map terug wilt gaan, typt u cd.. om een niveau omhoog te gaan voordat u cd typt om terug te gaan naar de oorspronkelijke optie.

    Image
    Image

    Als je je verloren voelt in de map, typ je dir en druk je op enter om de inhoud van de map waarin je je bevindt te bekijken.

Waarom kan ik de directory in CMD niet wijzigen?

Als je de mappen niet kunt wijzigen binnen de opdrachtprompt, doe je misschien iets verkeerd of zijn je rechten verkeerd ingesteld. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden die het eenvoudig moeten maken om mappen weer te veranderen.

  • Controleer of u het juiste commando typt. Zorg ervoor dat u uw opdracht start door cd te typen. Je hebt misschien iets verkeerd getypt of te veel tekens getypt. Zorg ervoor dat u nauwkeurig bent in uw syntaxisgebruik.
  • Controleer of de map bestaat. Controleer of de map waarnaar u probeert te bladeren bestaat; anders werkt uw opdracht niet. Typ dir om de inhoud van een map te controleren.
  • Controleer of u op de juiste harde schijf surft. Als je meerdere harde schijven hebt geïnstalleerd, controleer dan of je door de juiste schijven bladert. Verander harde schijven door X te typen: waarbij X de letter van de harde schijf is.
  • Controleer of je beheerdersrechten hebt. Controleer of u de opdrachtprompt uitvoert als beheerder; anders wordt u mogelijk beperkt in wat u kunt doen.

FAQ

    Wat is een opdrachtprompt?

    Het is een opdrachtregel-interpreterprogramma dat beschikbaar is op alle Windows-pc's. Het wordt vaak gebruikt om meer geavanceerde beheerfuncties uit te voeren of om een probleem op te lossen. Welke opdrachten u kunt gebruiken, hangt af van de versie van Windows die u bezit.

    Hoe wis je de opdrachtprompt?

    Typ cls en druk op Enter. Hiermee worden alle eerdere opdrachten die u hebt ingevoerd gewist.

    Kan ik kopiëren/plakken in de opdrachtprompt gebruiken?

    Ja, maar je moet het eerst inschakelen. Open de opdrachtprompt, klik met de rechtermuisknop op de bovenste balk en selecteer Properties. Schakel onder Opties voor bewerken het selectievakje in naast Gebruik Ctrl+Shift+C/V als kopiëren/plakken.

    Wat is een verhoogde opdrachtprompt?

    Specifieke opdrachten vereisen een verhoogde opdrachtprompt om te worden uitgevoerd. U weet dat u dit nodig heeft als u een foutmelding krijgt over onvoldoende rechten of toegang op beheerdersniveau. Om de opdrachtprompt te verhogen, voert u deze uit als beheerder.

Aanbevolen: