Hoe automatische updates op Android te stoppen

Inhoudsopgave:

Hoe automatische updates op Android te stoppen
Hoe automatische updates op Android te stoppen
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Instellingen > Software-update > cog > Automatisch downloaden en installeren > Niet toestaan om updates van het besturingssysteem uit te schakelen.
  • Tik op Google Play Store > Profielfoto > Instellingen > Netwerkvoorkeuren om automatische app-updates uit te schakelen.
  • Het is verstandig om apps regelmatig te laten updaten om veiligheids- en stabiliteitsredenen.

Dit artikel leert je hoe je kunt voorkomen dat apps en Android OS automatisch worden bijgewerkt op je Android-smartphone, inclusief Samsung-apparaten.

Hoe stop ik Android-systeemupdates?

Als je liever wilt voorkomen dat je Android automatisch wordt bijgewerkt, is het vrij eenvoudig om dit te doen als je eenmaal weet waar je moet zoeken. Hier leest u wat u moet doen om automatische Android-systeemupdates uit te schakelen.

Automatische updates uitschakelen op een Pixel-telefoon is iets anders dan de onderstaande instructies. In plaats daarvan moet je op een Pixel-telefoon de ontwikkelaarsopties inschakelen om de optie Automatische systeemupdates te vinden, zodat je deze kunt uitschakelen.

  1. Op je Android-telefoon, tik op Instellingen.
  2. Tik op Software-update.

    Mogelijk moet je naar beneden scrollen om deze optie te vinden.

  3. Tik op het tandwiel.

    Image
    Image
  4. Tik op Automatisch downloaden en installeren.
  5. Tik op Niet toestaan.

    Image
    Image
  6. Tik op Uitschakelen om automatische updates uit te schakelen.

Hoe voorkom ik dat Android-apps automatisch worden bijgewerkt?

Als uw probleem is dat uw Android-apps automatisch worden bijgewerkt, kunt u dit als volgt voorkomen.

  1. Tik op je Android-telefoon op Google Play Store.
  2. Tik op de profielfoto van je Google-account.
  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Netwerkvoorkeuren.
  5. Tik op Apps automatisch bijwerken.
  6. Tap Apps niet automatisch updaten.

    Image
    Image
  7. Tik op Gereed.

Hoe stop ik automatische updates op Samsung?

Als je een Samsung-smartphone hebt, is het proces voor het uitschakelen van systeemupdates iets anders. Dit is wat je moet doen.

Het proces voor het uitschakelen van app-updates blijft hetzelfde als hierboven.

  1. Tik op je Samsung-telefoon op Instellingen.
  2. Tik op Software-update.
  3. Toggle Automatisch downloaden via Wi-Fi uit.

Bottom Line

Zoals met elke technologie, ontvangen Android-telefoons vaak regelmatige updates, vooral als ze relatief nieuw zijn. Systeemupdates betekenen dat uw Android-besturingssysteem up-to-date is, terwijl app-updates ervoor zorgen dat uw apps up-to-date zijn. Dit kan nieuwe functies of beveiligingsboosters betekenen, of gewoon genieten van een meer bugvrije ervaring dan voorheen.

Waarom moet ik mijn apps en software up-to-date houden?

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om je apps en besturingssysteem up-to-date te houden. Hier is een blik op de belangrijkste redenen.

  • Beveiliging. In een snel veranderende wereld kunnen exploits worden ontdekt binnen eerder beveiligde builds van Android-besturingssystemen. Een update betekent dat deze beveiligingsfout is verholpen, zodat geen kwaadaardige bronnen er misbruik van kunnen maken, wat betekent dat je telefoon veiliger is dan voorheen.
  • Stabiliteit. Geen enkel besturingssysteem is perfect en na verloop van tijd kunnen ontwikkelaars manieren bedenken om het stabieler te maken en minder vatbaar voor vastlopen of crashen. Een up-to-date besturingssysteem is over het algemeen stabieler.
  • Nieuwe functies. Besturingssystemen zijn vloeiend met veranderingen, wat betekent dat u vaak nieuwe functies of voordelen kunt krijgen door ze regelmatig te updaten. Het is een soortgelijk verhaal voor apps.
  • Compatibiliteit. Nieuwe apps moeten compatibel zijn met nieuwe besturingssystemen en vice versa. Door zowel apps als Android up-to-date te houden, werken de twee beter en efficiënter samen.

FAQ

    Hoe stop ik automatische updates voor een enkele Android-app?

    Kies de app waarvoor je geen automatische updates meer wilt ontvangen van de Google Play Store. Gebruik de zoekbalk of zoek de app via Beheer apps en apparaat > Beheer Tik op het Meer pictogram (drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek van de app-pagina en verwijder het vinkje naast Automatisch bijwerken inschakelen

    Hoe stop ik automatische updates op een Android-tablet?

    Gebruik dezelfde stappen hierboven om automatische systeem- en app-updates op uw Android-tablet uit te schakelen. Om het besturingssysteem van uw Android-tablet handmatig bij te werken, gaat u naar Instellingen > Software-update > Download en installeer.

Aanbevolen: