Hoe vind je gratis wifi-hotspots

Inhoudsopgave:

Hoe vind je gratis wifi-hotspots
Hoe vind je gratis wifi-hotspots
Anonim

Wat te weten

  • Bezoek winkels zoals McDonald's, FedEx, Starbucks en Barnes and Noble om toegang te krijgen tot gratis wifi.
  • Bel uw serviceprovider voor een locatiekaart met gebieden die gratis wifi bieden voor klanten die niet thuis zijn.
  • Ga naar je openbare bibliotheek of bekijk gratis wifi-websites of apps.

Dit artikel bevat locaties voor het vinden van gratis Wi-Fi-hotspots, waaronder winkels, websites, apps, serviceproviders en uw buurtbibliotheek.

Bottom Line

Vind gratis wifi-locaties bij jou in de buurt met deze lijst met plaatsen waar je op je telefoon, tablet of laptop kunt springen en gratis wifi kunt krijgen. Er is een mix van gratis wifi-locaties op deze lijst, waaronder restaurants en winkels die gratis wifi aanbieden, openbare wifi-netwerken en gratis wifi-opties via je ISP. Deze locaties zijn te vinden in de meeste steden. Als je eenmaal weet waar je heen moet, kun je op elk gewenst moment gratis internetten.

Vind gratis wifi-locaties via AT&T

Veel plaatsen gebruiken AT&T als hun internetprovider om gratis wifi aan te bieden. Sommige van deze locaties zijn onder meer McDonald's, Barnes and Noble, FedEx, Starbucks en tal van hotels.

Image
Image

Er is geen hotspot-kaart op de AT&T-website om je te helpen bij het vinden van gratis wifi, maar ze raden wel aan om een hotspot-locator-app te gebruiken zoals hieronder vermeld.

De meeste gratis AT&T-hotspots gebruiken dezelfde SSID van attwifi.

Gratis wifi bij McDonald's

Meer dan 11.000 McDonald's-locaties bieden gratis wifi aan via AT&T. Je kunt deze locaties vinden via een hotspot-locator-app. Als u echter alleen gratis toegang bij McDonald's wilt en niet ergens anders hoeft te zoeken, kunt u hier ook naar zoeken.

Image
Image

Vind een gratis wifi-locatie van McDonald's door te zoeken naar een restaurant. Sommige eigenaar-operators kunnen wifi echter uitschakelen, in welk geval u er geen toegang toe hebt.

Om gratis internet te gebruiken bij een McDonald's, maakt u verbinding met het netwerk Wayport_Access of attwifi_mcd, opent u een webbrowser en kies dan de Connect knop.

Gebruik een Starbucks voor gratis wifi-toegang

Net als bij McDonald's biedt Starbucks gratis wifi aan via een ander bedrijf, maar in plaats van AT&T gebruikt Starbucks Google. Het werkt in de VS en in Canada. Wi-Fi is gratis op alle Starbucks-locaties die eigendom zijn van het bedrijf.

Image
Image

Als je de Starbucks-kaart je huidige locatie geeft, vindt hij alle gratis wifi-locaties bij jou in de buurt. U kunt de resultaten ook filteren op service, zoals voor degenen die mobiel betalen of 24-uurs toegang bieden.

Het draadloze netwerk dat Starbucks gebruikt voor gratis wifi heet Google Starbucks. Selecteer dat netwerk, vul de velden in die op het scherm worden weergegeven en kies vervolgens Accepteren en verbinden.

Ontvang overal gratis wifi via OpenWiFiSpots

Tienduizenden plaatsen met gratis wifi-locaties zijn handmatig toegevoegd door de gebruikers van OpenWiFiSpots, en er zijn een paar manieren om naar deze hotspots te zoeken.

Image
Image

OpenWiFiSpots kunnen gratis worden gebruikt via hun website. De site zoekt gratis wifi in de buurt per stad en geeft deze zowel op een kaart als in een lijst weer. U kunt ook een locatie zoeken op type, zoals luchthavens, treinstations, apotheken, openbare parken en winkelcentra.

OpenWiFiSpots vindt overal gratis wifi, ook in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Australië, Brazilië en andere landen.

Zoeken naar wifi bij jou in de buurt met Boingo

Boingo is een andere zoekmachine waar je plaatsen met wifi kunt vinden. De database bevat informatie over meer dan een miljoen hotspots.

Voer een stad, adres of postcode in om een kaart en een lijst met locaties te krijgen. Zodra de zoekresultaten worden weergegeven, kunt u de resultaten verfijnen op locatietype, zoals luchthavens, restaurants, hotels, winkels of cafés.

Image
Image

Uw zoekresultaten kunnen worden geëxporteerd naar een PDF-bestand met de locatienaam, het adres en Wi-Fi SSID voor eenvoudige offline weergave.

Klik op een hotspot op de kaart voor de naam van de SSID en een optie om een routebeschrijving naar die locatie te zien vanaf een andere locatie.

Je kunt Boingo ook gebruiken om wifi bij jou in de buurt te vinden en een routebeschrijving naar een van de locaties te krijgen met hun iOS-app of Android-app. Het is ook beschikbaar op Windows en Mac.

Boingo is niet langer een gratis service, maar u komt mogelijk in aanmerking voor de gratis service als u American Express gebruikt. Neem contact op met de AMEX-servicedesk om te informeren.

Gebruik de Wi-Fi-FreeSpot-map om overal gratis wifi te vinden

Gratis wifi-locaties in de Verenigde Staten, Azië, Canada, het Midden-Oosten en andere gebieden zijn te vinden via The Wi-Fi-FreeSpot Directory.

Je kunt locaties zoeken op staat, land of regio. U kunt ook zoeken op speciale locatie, wat u ondersteunt bij het zoeken naar bedrijven, hotels, luchthavens, camperparken en vakantiewoningen die gratis Wi-Fi aanbieden.

Image
Image

Deze website is niet zo gedetailleerd als sommige andere uit deze lijst, dus controleer eerst de bronnen hierboven. In plaats van specifieke locaties en netwerknamen te tonen, krijgt u een websitelink naar het bedrijf, park of hotel, zodat u contact kunt opnemen met het bedrijf of naar hun website kunt gaan voor wifi-informatie.

Gratis wifi in uw lokale bibliotheek

De meeste bibliotheken hebben gratis toegang tot computers en sommige bieden ook gratis wifi, zodat u uw laptop of smartphone mee kunt nemen om gratis internet te krijgen.

Openbare bibliotheken met gratis Wi-Fi-toegang zijn onder meer:

  • New York Public Library
  • Gratis bibliotheek van Philadelphia
  • Dallas Openbare Bibliotheek
  • LA County Library
  • Brooklyn Public Library
  • Openbare Bibliotheek Wichita
  • San Jose Openbare Bibliotheek

Het is het beste om je plaatselijke bibliotheek te bezoeken of naar hun officiële website te gaan voor informatie over of ze gratis wifi aanbieden en voor details over hoe je verbinding kunt maken met hun netwerk. Sommige netwerken zijn open, maar voor andere is een wachtwoord of een lenerspasnummer vereist.

Een programma genaamd Library HotSpot is beschikbaar in de New York Public Library en Brooklyn Public Library. Dit is een gratis dienst die ze aanbieden aan mensen die thuis geen internet hebben. Het werkt door een gratis draadloos modem uit te geven dat ze voor een beperkte tijd kunnen gebruiken.

Hoe krijg je gratis wifi-toegang via je ISP

Hoewel het niet strikt een gratis manier is om wifi te krijgen, als je een betalende klant bent van geselecteerde internetproviders (ISP's), heb je misschien toegang tot gratis wifi-hotspots bij honderdduizenden locaties in de V. S.

Dit werkt via Cable WiFi, een gezamenlijke netwerknaam die is gemaakt door Cox Communications, Optimum, Spectrum en XFINITY om hun abonnees gratis wifi te bieden. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld thuis internet krijgt via Cox, u kunt profiteren van uw abonnement wanneer u op reis gaat.

Bezoek de website van je provider voor plattegronden en meer informatie over hoe dit werkt. Het gratis wifi-netwerk dat u bij deze providers moet zoeken, heet misschien CableWiFi, maar kan ook de bedrijfsnaam hebben, zoals xfinitywifi of CoxWiFi. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die u gebruikt bij uw ISP.

Onderweg en op zoek naar wifi? Hier zijn enkele gratis apps voor het lokaliseren van wifi-hotspots om je te helpen.

Gebruik een Wi-Fi-app om het netwerk waarop u zich bevindt te analyseren om andere apparaten te zien die ermee zijn verbonden of om te zien hoe veilig het netwerk is.

Aanbevolen: