Waarom Android-telefoons betere haptische feedback nodig hebben

Inhoudsopgave:

Waarom Android-telefoons betere haptische feedback nodig hebben
Waarom Android-telefoons betere haptische feedback nodig hebben
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Lofelt stelt zijn nieuwe VTX-haptische framework beschikbaar voor fabrikanten van Android-telefoons in een poging om betere feedback te krijgen in de hele sector.
  • Het nieuwe raamwerk stelt fabrikanten in staat sterkere en meer aanpasbare tactiele reacties te bieden.
  • Toegankelijkheidsexperts zeggen dat het systeem nieuwe functies kan ontgrendelen die essentieel zijn om mensen met een handicap in staat te stellen het meeste uit hun apparaten te halen.
Image
Image

Een nieuw raamwerk voor haptische feedback zou kunnen zorgen voor betere fysieke reacties op Android-apparaten, waardoor meer toegankelijkheidsopties voor smartphonegebruikers mogelijk worden.

Haptische (aanraak)feedback heeft veel toepassingen op smartphones. Het voegt onderdompeling toe aan mobiele games en kan ook een fysieke reactie bieden wanneer u op knoppen drukt of communiceert met het scherm van uw smartphone. Dit opent veel ruimte voor toegankelijkheidsfuncties, vooral voor diegenen die tactiele feedback nodig hebben om het meeste uit hun apparaat te halen.

Dankzij een nieuw haptisch raamwerk van Lofelt konden Android-telefoons eindelijk een aantal belangrijke verbeteringen zien in de manier waarop deze systemen op die apparaten werken, iets wat volgens experts hard nodig is.

"Lofelt is een van de weinige bedrijven die het potentieel en de mogelijkheden van de technologie echt begrijpen. Wat ze doen is absoluut lovenswaardig", vertelde Sreejith Omanakuttan, een software-ingenieur die pleit voor haptische feedback, in een e-mail aan Lifewire.

"Het bieden van een geavanceerd platform voor het ontwerpen en integreren van haptiek in het nieuwste apparaatecosysteem tegen een eenmalige vergoeding zal meer ontwikkelaars aantrekken om zich te verdiepen en mogelijk verslaafd te raken aan de mogelijkheden en de potentiële markt te begrijpen ervoor."

Voel het in je vingers

Hoewel haptische feedback een meer meeslepende ervaring kan bieden voor dagelijkse gebruikers, zijn de meest opvallende toevoegingen die het kan brengen aan smartphones in de vorm van toegankelijkheidsfuncties.

"Haptics zorgt voor een betere toegankelijkheid van de nieuwste en beste technologische ontwikkelingen voor mensen met een handicap", adviseerde Omanakuttan.

"Het stelt hen in staat om feedback te ontvangen voor de input die ze geven, die ze traditioneel niet zouden ontvangen, stelt hen in staat meer uit hun apparaten te halen en te genieten van een meeslepende ervaring die de meeste van de huidige apparaten niet kunnen bieden."

Dit is natuurlijk geen nieuwe functie voor Android-apparaten. Het probleem is echter dat de systemen die op veel Android-telefoons zijn geïnstalleerd, gewoon niet het soort feedback geven dat gebruikers nodig hebben, vooral om op toegankelijkheid gerichte redenen. Vaak zijn de trillingen die voortkomen uit het aanraken of tikken op het scherm niet sterk genoeg voor gebruikers om ze goed te voelen, wat ertoe kan leiden dat mensen in de eerste plaats problemen hebben met het gebruik van het apparaat.

Door het raamwerk te centraliseren dat wordt gebruikt om die reacties te leveren, biedt Lofelt fabrikanten een manier om tactiele reacties beter in hun eigen apparaten op te nemen. Het zou ook kunnen leiden tot een meer universele aanpak voor deze systemen op Android.

Naarmate meer gebruikers mobiele apparaten gebruiken om aan hun dagelijkse computerbehoeften te voldoen, is het van essentieel belang om de hardware die ze hebben optimaal te benutten. En omdat Android-apparaten 87% uitmaken van de bijna 3,5 miljard smartphones die wereldwijd in bezit zijn, is het voor gebruikers nog nooit zo belangrijk geweest om de juiste mate van fysieke feedback van hun telefoons te ontvangen.

Balanceringswet

Natuurlijk is het geven van geweldige fysieke feedback niet zo eenvoudig als de trillingsniveaus op 100 zetten en het een dag noemen. In plaats daarvan moeten de trillingen zinvol zijn en moeten ze worden aangepast aan de behoeften van de mensen die ze gebruiken.

Haptics zorgt voor een betere toegankelijkheid van de nieuwste en beste technologische ontwikkelingen voor mensen met een handicap.

Volgens Sheri Byrne-Haber, een toegankelijkheidsevangelist, moeten deze systemen aanpasbaar zijn, afhankelijk van de toegankelijkheidsbehoeften van de mensen die ze gebruiken.

"Vooral blinde mensen hebben baat bij haptische feedback. Het biedt een niet-auditieve manier om feedback te geven die de auditieve stroom van de schermlezer van de blinde gebruiker vergroot ", vertelde ze ons. "Mensen met een aandachtstekortstoornis worden geschaad door haptische feedback. Ze vinden het storend en het vertraagt hen."

Spelen op je sterke punten

Een van de belangrijkste doelen van het raamwerk van Lofelt is het verbeteren van de haptiek in zoveel mogelijk apparaten. De behoefte aan het systeem is duidelijk en de voordelen die het met zich meebrengt zijn niet gemakkelijk te negeren. Daarom heeft het bedrijf een adaptieve ervaring gecreëerd die in het raamwerk is ingebouwd.

Met de adaptieve ervaring kan het raamwerk van Lofelt universele haptische signalen omzetten in trillingen die werken op basis van de sterkte van de interne trillingsmodules van de telefoon. Hierbij wordt rekening gehouden met het stuurprogramma, de hardware en eventuele algoritmen die het aansturen.

Het framework stelt ontwikkelaars ook in staat hun eigen haptiek te ontwerpen, waardoor gebruikers kunnen profiteren van meer aangepaste reacties op basis van de applicatie of game die ze op dat moment gebruiken. Aanpassing kan een belangrijke rol spelen bij het verbreden van het aanbod aan entertainment- en toegankelijkheidsopties die beschikbaar zijn op elk apparaat.

Aanbevolen: