WhatsApp stelt gebruikers in staat hun chatback-ups te beheren

WhatsApp stelt gebruikers in staat hun chatback-ups te beheren
WhatsApp stelt gebruikers in staat hun chatback-ups te beheren
Anonim

WhatsApp werkt aan een functie waarmee gebruikers de grootte van hun chatback-ups kunnen beheren ter voorbereiding op een mogelijke Google Drive-wijziging.

De update komt in de vorm van een nieuwe optie "Beheer back-upgrootte" in de Instellingen, met gedetailleerde controle over wat wel en niet wordt gearchiveerd. Volgens de ontwikkelaarsblog van de app, WABetaInfo, kunnen gebruikers de app alleen instrueren om belangrijke bestanden op te slaan, zoals foto's, video's, audio en documenten. WhatsApp geeft ook een re altime schatting van hoeveel opslagruimte er nog over is in de back-up.

Image
Image

De blogpost onthulde dat de reden voor deze update is dat Google onbeperkte opslagruimte voor WhatsApp-gebruikers kan verwijderen. Momenteel kunnen gebruikers een back-up van hun WhatsApp-chats maken naar Google Drive en deze niet laten meetellen voor de gratis 15 GB aan opslagruimte. Dit is het resultaat van een deal die de twee bedrijven in 2018 sloten.

WhatsApp stelt dat Google deze deal zal wijzigen en dat back-ups van gebruikers weer op Drive zullen rekenen. Als reactie hierop creëert WhatsApp de nieuwe functie om gebruikers meer opties te geven voor back-upopslag.

Image
Image

In het verleden heeft Google het opslagaanbod gewijzigd dat ooit onbeperkt was, zoals Google Foto's. WhatsApp stelt dat er niets officieels is aangekondigd, maar het bedrijf zal doorgaan met deze nieuwe optie voor gegevensbeheer.

Er is geen releasedatum voor de update gegeven, maar WABetaInfo verzekert dat gebruikers op de hoogte zullen blijven.

Aanbevolen: