Widgets toevoegen op iPad

Inhoudsopgave:

Widgets toevoegen op iPad
Widgets toevoegen op iPad
Anonim

Wat te weten

  • Tik op een leeg gebied op het startscherm en houd vast > tik op + in de linkerbovenhoek > tik op een widget > selecteer de widgetgrootte > Widget toevoegen > Klaar.
  • Widgets verplaatsen: Tik en houd vast > wacht tot de pictogrammen beginnen te trillen > slepen en neerzetten > tik op het scherm om op te slaan.
  • iPadOS 15 ondersteunt slimme stapels. Slimme stapels verschijnen automatisch op basis van uw gedrag en nemen slechts één plek in op het startscherm.

Dit artikel legt uit hoe je widgets aan je iPad kunt toevoegen in iPadOS 15 en hoger. Er wordt ook uitgelegd hoe u deze handige tools kunt aanpassen om u snelle stukjes informatie en snelkoppelingen naar belangrijke functies te geven die uw iPad nog krachtiger maken.

Hoe voeg ik widgets toe aan het startscherm van mijn iPad?

Als je widgets op je iPhone hebt toegevoegd, zal het heel vertrouwd zijn om widgets aan het startscherm van je iPad toe te voegen. Zo niet, maak je geen zorgen: het is heel eenvoudig. Dit is wat je moet doen:

  1. Tik op een "leeg" gedeelte van het startscherm van de iPad en houd vast (d.w.z. niet op het Dock en niet op een app).
  2. Wanneer apps beginnen te wiebelen, tik je op + in de linkerbovenhoek.
  3. Het widgets-menu verschijnt onder aan het scherm. Blader door widgets door omhoog en omlaag te vegen in de lijst aan de linkerkant. U kunt ook naar widgets zoeken in de Widgets zoeken-balk.
  4. Tik op de widget die je wilt toevoegen.
  5. De meeste widgets zijn er in meerdere maten en vormen. Hierdoor passen ze in verschillende opstellingen op uw startscherm en kunnen ze verschillende inhoud weergeven. Veeg van links naar rechts om alle variaties en opties te zien voor de widget die je hebt geselecteerd.

  6. Als je de gewenste widgetvariant hebt, tik je op Widget toevoegen.
  7. Je kunt dan meer widgets toevoegen, de locatie van de widget die je zojuist hebt toegevoegd verplaatsen (zie het volgende gedeelte voor meer), of op Gereed. tikken
Image
Image

Hoe pas je widgets op iPad aan?

Door deze stappen te volgen, heb je een widget toegevoegd aan het startscherm van je iPad. Maar u wilt waarschijnlijk uw widgets aanpassen, of in ieder geval hun locatie. Als dat het geval is, zijn hier uw opties:

  • Widgets verplaatsen. Net zoals je apps organiseert op de iPad, kun je kiezen waar op je startscherm je widgets worden weergegeven. Dit is een verbetering ten opzichte van iPadOS 14, waar widgets alleen in een kolom aan de linkerkant staan. Om widgets te verplaatsen, tik en houd > vast wanneer apps beginnen te trillen, laat los > sleep de widget naar de gewenste locatie (om naar een nieuwe startschermpagina te gaan, sleep van de rand van het scherm) > tik op Klaar
  • Widgets aanpassen. Met de meeste widgets kun je een deel van de gegevens die ze weergeven aanpassen. Om de iPad-widget aan te passen, houdt u de widget > ingedrukt in het pop-outmenu, tikt u op Widget bewerken > selecteer uit de beschikbare aanpassingsopties > tik nogmaals op het startscherm om op te slaan.
  • Widgets verwijderen. Besloten dat je geen widget meer wilt? Verwijder het door de widget > in het pop-outmenu aan te tikken en vast te houden, tik op Widget verwijderen > in het pop-upvenster, tik op Verwijderen.
  • Slimme stapels gebruiken. Slimme stapels zijn een speciaal soort widget. Ze zijn niet één widget; in plaats daarvan "stapelen" ze een aantal widgets bij elkaar in de ruimte die wordt ingenomen door een enkele widget. Vervolgens veeg je door de widgets in de stapel. Ze zijn slim omdat de iPad je gewoonten probeert te leren en gegevens en widgets dynamisch naar je toe laat zien. U voegt slimme stapels toe op dezelfde manier als een normale widget, behalve dat u selecteert. Tik op de widget die u wilt toevoegen in stap 4. Met de Smart Stack op je startscherm kun je deze aanpassen door > Edit Stack > widgets met slepen en neerzetten vast te houden om ze opnieuw te ordenen. Druk op de min-knop en vervolgens op Remove om een widget van de stapel te verwijderen.

FAQ

    Hoe voeg ik de batterijpercentage-widget toe op mijn iPad?

    Gebruik de bovenstaande aanbevelingen om de widget Batterijen te zoeken. Selecteer het detailniveau en de stijl van de widget die u verkiest. U kunt de plaatsing aanpassen en deze lay-out bewerken nadat u deze aan uw startscherm heeft toegevoegd.

    Hoe voeg ik de Foto's-app toe aan mijn iPad-widgets of Control Center?

    Hoewel je geen snelkoppeling naar de Foto's-app kunt toevoegen aan je Control Center, kun je wel een Foto's-widget aan je startscherm toevoegen. Gebruik de bovenstaande methoden om de app te zoeken en te selecteren en een widget te maken. Als je wilt voorkomen dat sommige foto's in de Foto's-widget verschijnen, verberg je foto's in de Foto's-app door het Share-symbool > Hide te selecteren

Aanbevolen: