Widgets toevoegen op iPhone

Inhoudsopgave:

Widgets toevoegen op iPhone
Widgets toevoegen op iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Houd uw vinger op het startscherm. Wanneer de pictogrammen beginnen te schudden, klikt u op de + linksboven.
  • Je kunt widgets toevoegen vanaf de pagina die verschijnt. U kunt widgets krijgen voor zowel Apple-apps als apps van derden.
  • Widgets en Smart Stacks vereisen dat je iOS 14 of hoger gebruikt.

Dit artikel laat zien hoe je iPhone-widgets en Smart Stacks aan het startscherm van je iPhone kunt toevoegen, hoe je ze kunt bewerken en hoe je ze kunt verwijderen.

Hoe iPhone-widgets aan het startscherm toe te voegen

Widgets toevoegen aan het startscherm van je iPhone is een van de beste en leukste manieren om je iPhone aan te passen. Zo doe je het:

  1. Tik op het startscherm en houd het vast totdat het in de bewerkingsmodus gaat. Je app-pictogrammen zullen schudden en er zal een +-pictogram in de linkerbovenhoek zijn. Tik op +.
  2. Er verschijnt een lijst met beschikbare widgets op je telefoon. Om widgets te vinden, tikt u in het vak Widgets zoeken en typt u de naam van een app. Onder de zoekbalk staan enkele uitgelichte. U kunt ook naar beneden scrollen door de volledige lijst.

    Image
    Image
  3. Als je een iPhone-widget hebt gevonden die je wilt toevoegen, tik je erop.
  4. De meeste iPhone-widgets bieden een paar verschillende vormen en maten, zodat je kunt bepalen hoe ze op je startscherm passen en welke informatie ze weergeven. Veeg van links naar rechts om alle opties te zien die uw gekozen widget biedt. Als je degene hebt gevonden die je zoekt, tik je op Widget toevoegen.

  5. De widget verschijnt op het startscherm van je iPhone. Je kunt het naar een andere locatie verplaatsen door erop te tikken en te slepen, net als bij het verplaatsen van apps en mappen. Als je de gewenste plek hebt gevonden, tik je op Gereed.

    Image
    Image

Sommige iOS-widgets hebben instellingen waarmee u kunt bepalen welke inhoud wordt weergegeven. Zodra je er een aan het startscherm van je iPhone hebt toegevoegd, tik je erop en houd je het vast, en tik je vervolgens op Widget bewerken om de instellingen te wijzigen.

Slimme stapels maken en bewerken op iPhone

Smart Stacks brengen iOS-widgets steeds verder. Ze zijn een groep widgets die allemaal in dezelfde ruimte zijn gecombineerd in plaats van slechts één. Ze laten je vier of vijf op het startscherm van je iPhone zetten, maar nemen slechts de ruimte van één in beslag. U kunt ook door de widgets binnen een Smart Stack vegen of instellen dat ze automatisch scrollen. Zo gebruik je ze:

  1. Tik op het startscherm en houd het vast totdat het in de bewerkingsmodus gaat.
  2. Tik op + in de linkerbovenhoek.
  3. Tik in de widget-pop-up op de Smart Stack aanbevolen widget, net onder de zoekbalk.

    Image
    Image
  4. Kies het formaat en de vorm die u voor de slimme stapeling wilt hebben en tik vervolgens op Widget toevoegen.
  5. De Smart Stack staat nu op je startscherm. Verplaats het naar de gewenste locatie ervoor.

    Image
    Image

Zodra je een slimme stapel aan je iPhone hebt toegevoegd, kun je de inhoud ervan bewerken. Hier is hoe:

  1. Tik op de slimme stapel en houd vast. Tik in het pop-outmenu op Stack bewerken.
  2. Om de Smart Stack automatisch de inhoud te laten roteren, schuift u Smart Rotate naar aan/groen.

    Image
    Image
  3. Om de volgorde van de widgets in de slimme stapel te wijzigen, tikt u op het pictogram met drie lijnen rechts van een widget en houdt u dit vast. Sleep het vervolgens naar een nieuwe locatie.
  4. Om een widget uit de Smart Stack te verwijderen, veegt u van rechts naar links over de widget en tikt u op Delete.

    Image
    Image

    Op het moment van schrijven kunt u geen aangepaste widgets toevoegen aan Smart Stacks. De iOS voegt ze automatisch toe en je kunt ze alleen verwijderen als je dat wilt.

Hoe iPhone Widgets en Smart Stacks te verwijderen

Besloten dat je de iOS-widget of Smart Stacks op het startscherm van je iPhone niet leuk vindt? Het verwijderen van een widget of Smart Stack is heel eenvoudig. Hier is hoe:

  1. Houd de widget of slimme stapel die je wilt verwijderen ingedrukt totdat het menu verschijnt (je kunt ook wachten tot de apps en widgets ook gaan wiebelen).
  2. Tik op Widget verwijderen (of het pictogram - als je apps wiebelen).
  3. Tik in het pop-upvenster op Verwijderen.

    Image
    Image

Aanbevolen: