Google Foto's casten met Chromecast

Inhoudsopgave:

Google Foto's casten met Chromecast
Google Foto's casten met Chromecast
Anonim

Wat te weten

  • Ga in Windows of Mac naar de Google Foto's-website in Google Chrome, open het beletseltekenmenu en selecteer Cast.
  • Op iPhone of Android opent u de Google Foto's-app, selecteert u een album en tikt u op het Chromecast-pictogram.
  • Als je Google Foto's naar een smart-tv wilt casten, moet deze Chromecast ondersteunen en zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden.

Deze handleiding behandelt alle stappen voor het casten van afbeeldingen en albums van Google Foto's naar een tv via Chromecast. Het bevat instructies voor het casten vanaf een computer met Windows of macOS en bevat ook stappen voor het casten van Google Foto's naar een tv vanaf een iPhone, iPad of Android-smartapparaat.

Google Foto's vanaf een computer naar tv casten

De eenvoudigste manier om inhoud van Google Foto's vanaf een Windows- of Mac-computer te casten, is met de Google Chrome-webbrowser. Hier leest u hoe u deze gratis app gebruikt voor het casten van inhoud met Chromecast.

  1. Open de Google Chrome-webbrowser op uw computer en ga naar de officiële Google Foto's-website.

    Image
    Image
  2. Klik op Ga naar Google Foto's.

    Image
    Image
  3. Log in als je dat nog niet bent.

    Image
    Image
  4. Klik op het ellipspictogram in de rechterbovenhoek van de Google Chrome-browser om het menu te openen.

    Image
    Image
  5. Klik op Cast.

    Image
    Image
  6. Klik op de naam van uw apparaat met Chromecast wanneer deze verschijnt.

    Als je tv of apparaat niet wordt weergegeven, schakel je het in en zorg je ervoor dat het is verbonden met je wifi-netwerk.

    Image
    Image
  7. De webpagina van Google Foto's verschijnt nu op uw tv-scherm.

    Image
    Image
  8. Als u het casten van de website wilt stoppen, klikt u nogmaals op het weglatingsteken en selecteert u Cast > Stop casting.

    Image
    Image

Google Foto's casten naar tv vanaf iOS en Android

Afbeeldingen van Google Foto's kunnen ook worden gecast naar een smart-tv of ander apparaat met Chromecast vanaf een iPhone, iPad of een Android-smartphone of -tablet met behulp van de officiële Google Foto's-app.

Download Google Foto's voor

  1. Open de Google Foto's-app op uw iOS- of Android-smartapparaat en tik op Instelling wijzigen.
  2. Tik op Toegang tot alle foto's toestaan.
  3. Tik op Toegang tot alle foto's toestaan.

    Image
    Image

    Je moet volledige toegang verlenen tot je lokale foto's om verder te gaan met de app.

  4. Tik op de Back-up optie om alle foto's van uw apparaat te uploaden naar de Google Photo-cloudservers. Tik op Maak geen back-up als je geen foto's wilt uploaden.
  5. Tik op Bibliotheek om toegang te krijgen tot de afbeeldingen in uw Google Foto's-cloudaccount.
  6. Tik op een fotoalbum om het te openen.

    Image
    Image
  7. Tik op het Chromecast pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Het Chromecast-pictogram is het pictogram dat eruitziet als een tv met een draadloos signaal in de linkerbenedenhoek.

  8. Tik op OK.

    Je hoeft alleen toestemming te verlenen wanneer je voor het eerst cast naar je Chromecast-apparaat.

  9. Tik nogmaals op het Chromecast-pictogram.
  10. Tik op de naam van het apparaat waarnaar u uw Google Foto's-inhoud wilt casten.

    Image
    Image
  11. Het Google Foto's-logo zou op je tv moeten verschijnen. Tik op een afzonderlijke foto in de Google Foto's-app op je smartphone of tablet om deze naar het tv-scherm te casten.

    Alleen individuele foto's verschijnen op het scherm via Chromecast.

  12. Als u het casten wilt stoppen, tikt u op het gemarkeerde Chromecast-pictogram.
  13. Tik op Verbinding verbreken.

    Image
    Image

Kun je een diavoorstelling casten vanuit Google Foto's?

Als u een diavoorstelling van Google Foto's naar uw tv wilt casten vanaf een computer of de Android-app, opent u een foto in een album, selecteert u het ellipspictogram en klikt u op Slideshow.

Image
Image

Er wordt onmiddellijk een diavoorstelling van het huidige album afgespeeld. Om de diavoorstelling te verlaten, drukt u op Esc op uw toetsenbord of tikt u op het scherm en selecteert u de Terug pijl.

De functie voor diavoorstellingen is niet beschikbaar in de iOS Google Foto's-app, maar je kunt nog steeds handmatig door foto's in een album vegen zodra je er een opent om de illusie van een diavoorstelling te creëren.

Hoe cast ik foto's van Google Drive naar mijn tv?

Helaas ondersteunen noch de Google Drive-website noch de apps Chromecast, dus er is geen directe manier om foto's of video's ervan naar een tv te casten met Chromecast.

De eenvoudigste oplossing voor dit probleem is om uw bestanden naar Google Foto's te kopiëren of te verplaatsen en ze via een van de bovenstaande methoden naar uw tv te casten. Een andere optie is om een andere draadloze methode te gebruiken voor het spiegelen van je apparaat op je tv, zoals Apple's AirPlay, of om je computer of laptop op een tv-scherm te spiegelen door je tv en computer met elkaar te verbinden via een HDMI-kabel.

Nog een andere manier om toegang te krijgen tot Google Drive op een tv, is door een webbrowser-app te gebruiken om rechtstreeks in te loggen op uw account. De meeste smart-tv's worden geleverd met een vooraf geïnstalleerde webbrowser. Sommige videogameconsoles, zoals Sony's PS4 en PS5 en Microsoft's Xbox One en Xbox Series X, ondersteunen ook webbrowsing-apps.

Kun je iPhone-foto's casten naar Chromecast?

Je kunt met de Google Foto's iOS-app niet alleen je Google Foto's-afbeeldingen casten naar je tv, maar ook Chromecast-casting voor foto's die lokaal op je iPhone en iPad zijn opgeslagen.

Image
Image

Of je Google Foto's nu toegang hebt gegeven tot de afbeeldingen van je smartphone of niet, de foto's van je iPhone zijn nog steeds zichtbaar in de app via het hoofdtabblad Foto's. Om een iPhone-foto via Chromecast te casten, hoeft u alleen maar op een foto te tikken, vervolgens op het Chromecast-pictogram te tikken en uw tv of ander apparaat in de lijst te selecteren.

Hoe kan ik mijn foto's afspelen op mijn tv zonder Chromecast?

Er zijn verschillende manieren om uw foto's op een televisie te bekijken als deze of uw smartapparaat Chromecast niet ondersteunt.

  • Gebruik een HDMI-kabel. U kunt een bekabelde verbinding gebruiken om uw Windows- of Mac-computer uit te voeren naar een tv-scherm. Deze methode kan ook werken met iOS- en Android-apparaten.
  • Apple AirPlay Als je een Apple TV en een iPhone hebt, kun je Apple's eigen AirPlay-technologie gebruiken om je foto's naar je tv te casten of het scherm van je telefoon volledig te spiegelen. Als je een Xbox hebt, zijn er een aantal betaalde apps die AirPlay-ondersteuning kunnen toevoegen aan de gameconsole.
  • Miracast. Miracast is een draadloze castingtechnologie die wordt ondersteund door een breed scala aan smartphones, tablets, computers, smart-tv's en gameconsoles. De naam kan variëren, maar het wordt meestal zoiets als spiegelen, projecteren of scherm delen genoemd.

Aanbevolen: