Google Updates Authenticator voor Touch ID en Face ID

Google Updates Authenticator voor Touch ID en Face ID
Google Updates Authenticator voor Touch ID en Face ID
Anonim

Google heeft zijn Authenticator-app voor iOS-apparaten bijgewerkt met een instelling voor het privacyscherm, waarmee je Touch ID of Face ID nodig hebt om toegang te krijgen tot tweefactorauthenticatiecodes.

De nieuwste Google Authenticator-update, versie 3.2.0 van de iOS-app, heeft een functie toegevoegd met de naam Privacy Screen die het onthullen van authenticatiecodes nog veiliger maakt. Door de optie Privacyscherm in te stellen, kunt u de app verplichten uw identiteit te verifiëren via Touch ID of Face ID voordat uw tweefactorauthenticatiecodes worden weergegeven.

Image
Image

Zoals MacRumors aangeeft, moest je voorheen Touch ID of Face ID gebruiken om accounts te exporteren, maar het was geen optie om simpelweg je 2FA-codes in de app weer te geven. De nieuwe optie Privacyscherm kan worden ingesteld om onmiddellijk een ID-controle te vereisen, of na 10 seconden, 1 minuut of 10 minuten.

Er is een vermoeden of deze update voldoende zal zijn om iOS-gebruikers tevreden te stellen, vanwege het recente nieuws dat Apple een ingebouwde multi-factor authenticator met iOS 15 zal opnemen.

Image
Image

Met de wachtwoordinstellingen van iOS 15 die naar verluidt de gegenereerde codes automatisch invullen wanneer je inlogt, is het misschien niet meer nodig om een aparte app te gebruiken.

Sommige gebruikers hebben ook opgemerkt dat deze functionaliteit een beetje achterloopt op de concurrenten van Google. In reactie op het nieuws schreef MysticalOS op Twitter: "too little too late. Het duurde te lang om zelfs apparaatoverdracht toe te voegen en nu dit? Microsoft-authenticator had beide eeuwen geleden."

Aanbevolen: