Instagram kondigt privacy-updates aan voor minderjarige gebruikers

Instagram kondigt privacy-updates aan voor minderjarige gebruikers
Instagram kondigt privacy-updates aan voor minderjarige gebruikers
Anonim

Instagram maakt de ervaring voor minderjarige gebruikers veel persoonlijker, met updates die op dinsdag zijn aangekondigd.

Het sociale netwerk zei in een blogpost dat het elke nieuwe gebruiker onder de 16 automatisch standaard zal instellen op een privéaccount. Instagram zei dat huidige gebruikers in die leeftijdscategorie met een openbaar account het openbaar kunnen houden. Ze zullen echter worden aangemoedigd over de voordelen van een privéaccount.

Image
Image

"Historisch gezien vroegen we jonge mensen om te kiezen tussen een openbaar of een privé-account toen ze zich aanmeldden voor Instagram, maar ons recente onderzoek toonde aan dat ze een meer privé-ervaring waarderen. Tijdens het testen accepteerden acht van de tien jonge mensen de privé-standaardinstellingen tijdens het aanmelden ", schreef Instagram in zijn blogpost waarin de nieuwe updates werden aangekondigd.

Instagram implementeert ook nieuwe technologie die is ontworpen om accounts te verwijderen die verdacht gedrag vertonen tegenover jongere gebruikers. zodat ze niet verschijnen op het tabblad Verkennen of in Rollen. Het bedrijf zei dat deze accounts "accounts van volwassenen bevatten die recentelijk zijn geblokkeerd of gerapporteerd door een jongere."

Instagram implementeert ook nieuwe technologie die accounts zou verwijderen die verdacht gedrag vertonen tegenover jongere gebruikers…

Ten slotte zei het platform dat het de opties beperkt die adverteerders hebben om jongeren te bereiken met advertenties. Adverteerders kunnen alleen gerichte advertenties gebruiken voor mensen ouder dan 18 jaar op Instagram, Facebook en Messenger.

De updates van dinsdag kunnen een duwtje zijn in de richting van Instagram om zijn platform te openen voor nog jongere gebruikers, met name die onder de 13. Instagram zou werken aan een apart platform gericht op kinderen onder de 13 jaar om de generatie die online is opgegroeid beter te integreren. Experts zeggen dat een kindvriendelijk platform zou kunnen werken als het goed wordt gedaan, met ingebouwde beveiligingen en ouderlijk toezicht.

Aanbevolen: