Wat is dual-band draadloos netwerken?

Inhoudsopgave:

Wat is dual-band draadloos netwerken?
Wat is dual-band draadloos netwerken?
Anonim

In draadloze netwerken kan dual-band apparatuur in een van de twee standaard frequentiebereiken zenden. Moderne wifi-thuisnetwerken beschikken over dual-band breedbandrouters die zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-kanalen ondersteunen.

Voordelen van dual-band draadloze netwerken

Door voor elke band afzonderlijke draadloze interfaces te leveren, bieden dual-band 802.11n- en 802.11ac-routers maximale flexibiliteit bij het opzetten van een thuisnetwerk. Sommige apparaten voor thuisgebruik vereisen de legacy-compatibiliteit en een groter signaalbereik dat 2,4 GHz biedt, terwijl andere mogelijk de extra netwerkbandbreedte nodig hebben die 5 GHz biedt.

Dual-band routers bieden verbindingen die zijn ontworpen voor de behoeften van elk. Veel Wi-Fi-thuisnetwerken hebben last van draadloze interferentie als gevolg van de prevalentie van 2,4 GHz consumentengadgets, zoals draadloze telefoons, die gebruik maken van Frequency Hopping Spread Spectrum-modulatie. Dit is waar het signaal over het hele 2,4 GHz-spectrum springt in plaats van op één kanaal te zitten.

Magnetronovens kunnen ook interfereren met draadloze signalen vanwege de radiosignalen die ze 'lekken' tijdens het gebruik. De mogelijkheid om 5 GHz op een router te gebruiken vermijdt deze problemen omdat de technologie 23 niet-overlappende kanalen ondersteunt.

Image
Image

Dual-band routers bevatten ook Multiple-In Multiple-Out radioconfiguraties. De combinatie van meerdere radio's op één band met dual-band-ondersteuning biedt hogere prestaties voor thuisnetwerken dan single-band routers.

Geschiedenis van dual-band draadloze routers

De thuisnetwerkrouters van de eerste generatie die eind jaren negentig en begin jaren 2000 werden geproduceerd, bevatten een enkele 802.11b wifi-radio die op de 2,4 GHz-band werkte. Tegelijkertijd ondersteunde een aanzienlijk aantal bedrijfsnetwerken 802.11a (5 GHz) apparaten.

Vanaf 802.11n omvatten Wi-Fi-standaarden gelijktijdige dual-band 2,4 GHz en 5 GHz-ondersteuning als standaardfunctie. Deze opname betekent dat bijna elke moderne router wordt beschouwd als een dual-band router.

De eerste dual-band wifi-routers werden gebouwd om gemengde netwerken met zowel 802.11a- als 802.11b-clients te ondersteunen.

Bottom Line

Voor huizen met veel concurrerende draadloze apparaten wordt Google Wifi beschouwd als een van de beste routerkeuzes. Het systeem bestaat uit maximaal vier satellieten, Google Wifi-punten genaamd, die elk 1.500 vierkante meter beslaan voor een totaal van maximaal 6.000 vierkante meter aan gedekte dekking. Het maakt gebruik van bundelvormende technologie, die apparaten automatisch naar het sterkste signaal leidt.

Dual-band wifi-adapters

Dual-band wifi-netwerkadapters bevatten zowel 2,4 GHz als 5 GHz draadloze radio's, vergelijkbaar met dual-band routers.

In de begindagen van wifi ondersteunden sommige wifi-adapters voor laptops beide 802.11a- en 802.11b/g-radio's, zodat een persoon zijn computer tijdens de werkdag en thuisnetwerken 's nachts en in het weekend kan verbinden met zakelijke netwerken. Nieuwere 802.11n- en 802.11ac-adapters kunnen ook worden geconfigureerd om beide banden te gebruiken, maar niet beide tegelijk.

Dual-band telefoons

Net als bij dual-band draadloze netwerkapparatuur, gebruiken sommige mobiele telefoons twee of meer banden voor mobiele communicatie, los van wifi. Dual-band telefoons zijn gemaakt om 3G GPRS- of EDGE-gegevensservices op 0,85 GHz, 0,9 GHz of 1,9 GHz-radiofrequenties te ondersteunen.

Telefoons ondersteunen soms tri-band of quad-band cellulaire transmissiefrequentiebereiken om de compatibiliteit met verschillende soorten telefoonnetwerken te maximaliseren, wat handig is tijdens roaming of reizen. Mobiele modems schakelen tussen verschillende banden, maar ondersteunen geen gelijktijdige dual-band verbindingen.

Aanbevolen: