Microsoft Windows 8/8.1-edities uitgelegd

Inhoudsopgave:

Microsoft Windows 8/8.1-edities uitgelegd
Microsoft Windows 8/8.1-edities uitgelegd
Anonim

Net als bij andere versies van het Windows-besturingssysteem, zijn er verschillende edities van Windows 8 beschikbaar. We hebben een overzicht samengesteld van de verschillende opties om u te helpen de juiste te kiezen voor uw behoeften.

Image
Image

Op 12 januari 2016 beëindigde Microsoft de ondersteuning van Windows 8 met de optie om te upgraden naar 8.1. De reguliere ondersteuning van Windows 8.1 eindigde op 9 januari 2018 en de uitgebreide ondersteuning eindigde op 10 januari 2023. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen. We bewaren deze historische inhoud voor mensen die Windows niet kunnen upgraden.

Bottom Line

Windows 8/8.1 is de consumentenversie van het besturingssysteem. Het sluit veel bedrijfsgerelateerde functies uit, zoals schijfversleuteling, groepsbeleid en virtualisatie; u hebt echter toegang tot de Windows Store, Live Tiles, Remote Desktop Client, VPN Client en andere functies.

Voor kleine bedrijven: Windows 8/8.1 Pro

Windows 8 Pro is gemaakt voor bedrijven en technologieliefhebbers. Het bevat alles van de standaardeditie plus functies zoals BitLocker-codering, pc-virtualisatie, domeinconnectiviteit en pc-beheer. Dit is wat u van Windows zou verwachten als u in een professionele omgeving werkt.

Bottom Line

Windows 8/8.1 Enterprise bevat alles wat Windows 8 Pro heeft, maar is gericht op zakelijke klanten met Software Assurance-overeenkomsten. Deze versie wordt niet langer ondersteund door Microsoft en is vervangen door de enterprise-editie van Windows 10.

Voor mobiele gebruikers: Windows 8/8.1 RT

Windows 8/8.1 RT (ook wel Windows Runtime of WinRT genoemd) is speciaal ontworpen voor op ARM gebaseerde apparaten. ARM is een processorarchitectuur die wordt gebruikt in apparaten zoals mobiele telefoons, tablets en sommige computers.

Het leuke van Windows RT is dat het codering op apparaatniveau en de aanraakgevoelige Office-suite biedt als onderdeel van het besturingssysteem, zodat u geen exemplaar van Office hoeft te kopen of zich zorgen hoeft te maken over gegevensblootstelling. Het nadeel is dat Windows RT een gestoorde versie van de desktop draait die alleen de Office-suite en Internet Explorer kan draaien.

Kan ik upgraden naar Windows 8?

Windows 8/8.1 kan worden geïnstalleerd als een upgrade van Windows 7 Starter, Home Basic en Home Premium. Gebruikers die willen upgraden naar 8 Pro moeten Windows 7 Professional of Windows 7 Ultimate hebben. Als je Windows Vista of XP hebt, is de kans groot dat je toch een nieuwe pc nodig hebt. Nieuwere pc's worden geleverd met Windows 10, wat waarschijnlijk een betere keuze is dan Windows 8.1.

Als je onlangs een upgrade hebt uitgevoerd naar Windows 10 vanuit Windows 7 of 8, heb je mogelijk de mogelijkheid om binnen 10 dagen terug te gaan naar de oudere versie.

Aanbevolen: