Is MTP de beste modus voor het overzetten van muziek?

Inhoudsopgave:

Is MTP de beste modus voor het overzetten van muziek?
Is MTP de beste modus voor het overzetten van muziek?
Anonim

Media Transfer Protocol brengt audio- en videobestanden over. Microsoft heeft het ontwikkeld als onderdeel van het Windows Media-platform, inclusief Windows Media Player.

Elektronische consumentenapparaten die op een USB-poort van een computer kunnen worden aangesloten, ondersteunen meestal het MTP-protocol, vooral als ze video- en audioformaten kunnen verwerken.

Image
Image

Draagbare apparaten die MTP kunnen gebruiken

Draagbare elektronische apparaten die doorgaans MTP ondersteunen, zijn onder meer:

  • Smartphones, tablets en wat oude mobiele telefoons
  • MP3-spelers
  • PMP's
  • Digitale camera's
  • Andere multimedia-apparaten

Deze apparaten worden meestal geleverd met een USB-kabel die op je computer kan worden aangesloten. Het MTP-protocol is echter niet beperkt tot een bepaald type interface. Sommige apparaten hebben in plaats daarvan een FireWire-poort (IEEE 1394). MTP werkt ook met Bluetooth en via een TCP/IP-netwerk met sommige besturingssystemen.

MTP gebruiken voor het overzetten van digitale muziek

In veel gevallen is MTP de beste modus voor het overbrengen van digitale muziek, omdat het is geoptimaliseerd voor de overdracht van mediagerelateerde bestanden, inclusief metadata. In feite staat het niets anders toe om te synchroniseren, wat de zaken voor u vereenvoudigt.

Een andere reden om MTP te gebruiken in plaats van andere methoden, zoals Mass Storage Class, is dat het je draagbare apparaat controle geeft, niet je computer. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw apparaat niet opnieuw wordt geformatteerd, wat wel kan gebeuren met MSC.

Zoals elk systeem heeft MTP nadelen. Bijvoorbeeld:

  • Het kan een langzame manier zijn om muziekbestanden te synchroniseren. Er kan slechts één bestand tegelijk worden overgedragen.
  • U kunt mediabestanden niet rechtstreeks op een MTP-apparaat bewerken of wijzigen. Om een bestand te wijzigen, moet u het eerst op uw computer wijzigen. Dit gewijzigde bestand wordt vervolgens opnieuw gesynchroniseerd met uw draagbare apparaat.

De beste overdrachtsmodus voor Windows en macOS

Voor Windows-systemen is het MTP-protocol de beste keuze voor uw draagbare hardwareapparaat, hoewel Windows zowel MTP als MSC ondersteunt. MTP biedt een gebruiksvriendelijke manier om uw apparaat te integreren om softwaremediaspelers, afspeellijsten en muziekabonnementsservices te gebruiken.

Dit staat in contrast met de MSC-modus die normaal wordt gebruikt voor niet-Windows-besturingssystemen zoals macOS; deze ondersteunen geen MTP. Wanneer een apparaat is ingesteld op de MSC-modus, fungeert het als een apparaat voor massaopslag, zoals bijvoorbeeld een flashgeheugenkaart.

Aanbevolen: