Waarom internet kwetsbaar is voor storingen

Inhoudsopgave:

Waarom internet kwetsbaar is voor storingen
Waarom internet kwetsbaar is voor storingen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De wereldwijde internetstoring in de week van 14 juni was te wijten aan problemen met serverketens.
  • Experts zeggen dat de groeiende afhankelijkheid van servers die Content Distribution Networks worden genoemd, het web kwetsbaarder kan maken voor problemen.
  • Om problemen met internetsoftware op te lossen, wenden sommige providers zich tot machine learning-systemen.
Image
Image

Het internet is ontworpen om betrouwbaar te zijn, maar het is niet altijd beschikbaar wanneer je het nodig hebt.

Een golf van korte internetstoringen trof in de week van 14 juni de websites en apps van tientallen financiële instellingen, luchtvaartmaatschappijen en andere bedrijven. Experts zeggen dat het de kwetsbaarheid van het web voor shutdowns benadrukt, en de groeiende afhankelijkheid van een keten van servers genaamd Content Distribution Networks (CDN's), die verantwoordelijk zijn voor de storingen.

CDN's zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zei Olaf Kolkman, directeur van de Internet Society, een non-profitorganisatie die pleit voor een open internet, in een e-mailinterview.

"Maar het grote nadeel is dat als er iets misgaat in een centraal CDN-configuratiesysteem, of als er een cyberbeveiligingsprobleem is, er veel inhoud uitv alt", voegde Kolkman eraan toe.

Handig, maar problematisch?

De meeste websites die getroffen zijn door de internetstoring worden bediend door het bedrijf Fastly, een van 's werelds grootste CDN-providers. Een ander CDN, Akamai, zei dat ongeveer 500 van zijn klanten werden getroffen door een softwarefout.

"Veel van de ongeveer 500 klanten die deze service gebruikten, werden automatisch omgeleid, waardoor de activiteiten binnen een paar minuten werden hersteld", aldus het bedrijf in een verklaring op zijn website."De grote meerderheid van de resterende klanten werd kort daarna handmatig omgeleid."

CDN's krijgen meer verkeer omdat ze lokale distributie van gegevens mogelijk maken in plaats van deze via onderzeese kabels te verzenden.

"Dus als je populaire inhoud host, is het goedkoper om een server in een paar 100 steden te installeren, zodat al die internetgebruikers inhoud van dichtbij kunnen krijgen, in plaats van te moeten betalen voor de doorvoer van inhoud die lang moet reizen trek, "zei Kolkman.

CDN's bieden ook hoge verbindingssnelheden en weerstand tegen cyberaanvallen, legde Kolkman uit.

"Cdn's zijn echter een gedistribueerde infrastructuur en worden beheerd door één entiteit, wat betekent dat een fout of aanval op de backend-infrastructuur die deze CDN's configureert, gevolgen kan hebben voor alle distributiepunten", voegde ze eraan toe. "En omdat deze CDN's doorgaans veel klanten hebben, zal er veel inhoud zijn die 'verdwijnt' of niet toegankelijk is - en dat is precies wat er gebeurde met de recente storing van Fastly."

Internet-kwetsbaarheden in overvloed

CDN's zijn niet de enige reden waarom internet kwetsbaar is. De basisstructuur van het web leent zich voor storingen, legde Ataollah Etemadi, het hoofd van webhostingbedrijf DivisionX, uit in een e-mailinterview. Dat komt omdat het web wordt bestuurd door software waarvan de specificaties vrij beschikbaar zijn, wees hij erop.

"Aan de positieve kant is dat geweldig omdat apparaten dezelfde taal kunnen "spreken", "zei hij. "Aan de negatieve kant betekent dit dat als er een bug of probleem is, dit miljoenen, zo niet miljarden apparaten kan treffen. Het is altijd bekend geweest dat internet de meest vijandige omgeving is die mogelijk is voor code."

Image
Image

Ingenieurs moeten vaak pijnlijke uren besteden aan het doorzoeken van logboeken en dashboards om de hoofdoorzaken van storingen te vinden. Om problemen met internetsoftware op te lossen, wenden sommige providers zich tot machine learning-systemen. Zebrium biedt bijvoorbeeld software die leert om automatisch problemen te ontdekken.

Storingen treden vaak niet op vanwege grote wijdverbreide problemen, maar eerder vanwege een soort van subtiele softwarefout, zei Gavin Cohen, een vice-president bij Zebrium, in een e-mailinterview.

"Elke omgeving is anders, en er [zijn] bijna een oneindig aantal mogelijke faalwijzen", voegde Cohen eraan toe. "Als zich een probleem voordoet, is het van cruciaal belang dat een bedrijf dit zo snel mogelijk tot op de bodem uitzoekt. In plaats van dat mensen handmatig problemen moeten oplossen, kan machine learning dit vrijwel onmiddellijk en betrouwbaarder doen."

Etemadi denkt niet dat we internetstoringen ooit volledig kunnen voorkomen.

"Het internet bestaat uit software en software bevat bugs", zei hij. "De software kan worden gehackt. Je kunt het alleen plannen en beperken."

Aanbevolen: