Waarom berichten-apps end-to-end-codering moeten hebben

Inhoudsopgave:

Waarom berichten-apps end-to-end-codering moeten hebben
Waarom berichten-apps end-to-end-codering moeten hebben
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google voegt end-to-end encryptie toe aan zijn Android Berichten-app.
  • Experts zeggen dat versleutelde berichten een hoofdfunctie moeten zijn waarnaar gebruikers zoeken in berichten-apps, omdat het ervoor zorgt dat hun gegevens worden beschermd.
  • Zonder end-to-end encryptie hoeven gebruikers zich zorgen te maken dat hackers alle gegevens die ze delen via sms of berichten-apps onderscheppen en verzamelen.
Image
Image

Misschien wilt u overwegen uw standaard berichten-app te wijzigen als u er geen gebruikt met end-to-end-codering.

De privacy van consumenten heeft grote vooruitgang geboekt en gebruikers met een Android-telefoon staan op het punt toegang te krijgen tot een andere belangrijke privacyfunctie dankzij de Android Berichten-app van Google. Het bedrijf maakte medio juni bekend dat het van plan is om end-to-end encryptie naar zijn Berichten-app te brengen, iets waarvan experts zeggen dat elke smartphonegebruiker hiervan moet profiteren.

"Encryptie van onder andere zorgt voor daadwerkelijke gegevensbescherming en privacy. Mensen kunnen er zeker van zijn dat niemand anders hun berichten kan lezen, behalve de beoogde ontvanger", Amir Ish-Shalom, vice-president platform bij Viber, vertelde Lifewire in een e-mail. "Iedereen die zich zorgen maakt over hun privacy, moet zeker zijn om berichtenservices te gebruiken die end-to-end-codering bieden."

Alles of niets

Met zoveel druk op de weg naar gebruikersprivacy in de technische industrie, als je nog steeds een berichten-app gebruikt die geen end-to-end-codering ondersteunt, zou je je informatie in gevaar kunnen brengen.

Hoeveel van je dagelijkse berichten ben je bereid om een volslagen vreemde te laten lezen?

Het is gemakkelijk om in contact te blijven met vrienden, familie en zelfs mensen zoals huisgenoten. Dus, wat gebeurt er als je geen berichten-app met end-to-end-codering gebruikt en je specifieke details over jezelf of iemand anders deelt? Je stelt het open voor iedereen die de knowhow heeft om die gegevens te onderscheppen en te verzamelen.

Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar inloggegevens, persoonlijke informatie of iets anders dat je deelt in sms-berichten of berichten op sociale media. Hoewel deze berichten als "direct" of "privé" kunnen worden beschouwd, bieden de meeste geen enkele vorm van bescherming.

Jezelf beschermen

Bovendien raadt Ish-Shalom gebruikers aan te zoeken naar expliciet bewijs van ontwikkelaars dat hun apps end-to-end encryptie ondersteunen voordat ze dit aannemen.

"Als een app niet duidelijk specificeert dat berichten end-to-end versleuteld zijn, moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn met de informatie die ze delen met anderen op dat platform," legde hij uit.

"Het maakt je misschien niet uit of een derde partij je bericht kan lezen om je tante een gelukkige verjaardag te wensen, maar hoeveel van je dagelijkse berichten ben je bereid om een volslagen vreemde te laten lezen? iets van een alles-of-niets-situatie, en dat is iets om over na te denken."

Het is ook vermeldenswaard dat sommige apps van derden de informatie die u deelt, verzamelen om aan adverteerders te verkopen. Ish-Shalom zegt dat dit ertoe kan leiden dat je advertenties ontvangt voor dingen waar je met anderen over hebt gepraat.

Opties in overvloed

Het leuke van end-to-end-encryptie is natuurlijk dat veel bedrijven het in hun apps beginnen aan te bieden. Hoewel Google het nu misschien aan Android Messages toevoegt, zijn er genoeg anderen die al profiteren van dit voordeel op vergelijkbare berichtenplatforms.

Viber gebruikt bijvoorbeeld end-to-end-beveiliging voor al zijn berichtensystemen. Andere apps die vergelijkbare bescherming bieden, zijn Telegram en Signal. WhatsApp is een andere populaire berichten-app die end-to-end-codering op zijn berichten gebruikt, hoewel het de moeite waard is om op te merken dat de app meer metadata over je verzamelt dan alle andere die tot nu toe zijn genoemd. Met dat in gedachten zijn er opties als u de informatie die u via berichten deelt, wilt beschermen.

Gebruikers met een Android-telefoon hebben tal van berichten-apps met ingebouwde codering, en daar moet je absoluut van profiteren. Nu de Android Berichten-app van Google de app voor stockberichten wordt voor veel merken, en nu met end-to-end-codering, is het gemakkelijker dan ooit om aan boord van de privacytrein te springen en jezelf te beschermen.

Zelfs als je een van de velen bent die geen Android-telefoon gebruikt, kan end-to-end-codering nog steeds iets zijn waar je al van profiteert. De iPhones van Apple maken bijvoorbeeld al gebruik van encryptie met iMessage. Of, als je wilt, kun je altijd een van de vele hierboven genoemde opties downloaden en verbinding maken met gebruikers op verschillende platforms om ervoor te zorgen dat je gegevens altijd veilig zijn om te worden verzameld.

Aanbevolen: