Samsung Galaxy Buds Live Review: de enige oordopjes die je in je zak zou moeten hebben

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Buds Live Review: de enige oordopjes die je in je zak zou moeten hebben
Samsung Galaxy Buds Live Review: de enige oordopjes die je in je zak zou moeten hebben
Anonim

Bottom Line

Met een dreunende bas en talloze equalizeropties biedt de Samsung Galaxy Buds Live een meeslepende audio-ervaring met de toegevoegde bonus van ruisonderdrukking.

Samsung Galaxy Buds Live

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy Buds Live gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Omdat ik veel vanuit huis werk, heb ik mijn trainingsroutine naar binnen gebracht. Het vinden van de perfecte trainingskoptelefoon is niet alleen essentieel voor mijn fysieke conditie, maar ook voor het luisteren naar mijn favoriete podcasts. De perfecte oplossing lag bij de Samsung Galaxy Buds Live. Hoewel het ontwerp een beetje onorthodox is in vergelijking met wat er op de markt is, beschikken de oordopjes over ruisonderdrukkende functies, zes verschillende equalizeropties en eenvoudige aanraakbedieningen. Na een week gebruik zijn de Galaxy Buds Live mijn favoriet geworden om onderweg naar deuntjes te luisteren.

Image
Image

Design en comfort: mooie looks met een unieke pasvorm

Om eerlijk te zijn, ik heb nog nooit een oordopje gezien zoals de Galaxy Buds. In plaats van te rusten in je gebruik van de intertragale inkeping (het groovy deel van je onderoor) als stabilisator, richten de Buds zich op het wegstoppen in de oorschelp. Ik betwijfelde of de oordopjes met 16,5 x 27,3 x 14,9 mm (HWD) in het oor zouden blijven, maar het is groot genoeg dat het in het oor past en niet het gevoel heeft dat het eruit zal vallen. Als je je zorgen maakt over de maat, zijn de Buds er maar in één universele maat.

Een van mijn grootste problemen met het ontwerp van mijn oude echte draadloze oordopjes was dat elke keer dat ik ze gebruikte, mijn oor pijn zou doen. Dat was niet het geval met de Galaxy Buds Live. Omdat ze door het ergonomische ontwerp in het oor kunnen rusten, kan ik ze urenlang dragen zonder enig ongemak.

Toen ik mijn lunch ging halen bij mijn favoriete pastawinkel, veroorzaakte de winderige dag ernstige uitval.

De aanraakbedieningen zijn een zeer solide manier om tussen nummers te wisselen zonder dat je je telefoon in je tas hoeft te vinden. Met één tik worden de Buds gepauzeerd, met twee tikken vooruitspoelen en drie tikken terugspoelen. Je moet wel snel zijn met drie keer tikken - ik merkte dat de Buds soms als ik tikte om terug te gaan en naar wat K. Flay te luisteren, mijn tikken op de hoofdinterface registreerden als snel vooruitspoelen.

Wat nog belangrijker is, als je lang haar hebt, zorg er dan voor dat het droog is. Ik probeerde de Buds Live te dragen terwijl ik na het douchen de deur uitging en ontdekte dat elke keer dat mijn haar de Buds aanraakte, ze het natte haar registreerden als mijn vinger die de Buds ingedrukt hield, wat de ruisonderdrukking regelt. Als je ze met nat haar wilt gebruiken, kun je het aanraakmechanisme in de app altijd uitschakelen.

Geluid en software: veel tweaks voor geweldige audio

Zodra je verbinding hebt gemaakt met Bluetooth 5.0, download je de Galaxy Wearable-app en volg je de aanwijzingen om de app-functies en -opties voor de Buds te bekijken. De app is essentieel en vereist voor elke telefoon. Het is eigenlijk de hub van de Buds, met zes verschillende equalizeropties om je audio-ervaring te maximaliseren. Dat gezegd hebbende, dwaal niet te ver van je telefoon af met de Buds, want ze kunnen slechts ongeveer 20-30 voet verwijderd zijn van de Bluetooth-verbinding.

Image
Image

Deze zes equalizeropties - normaal, basversterking, zacht, dynamisch, helder en hoge tonen - geven je echt echte audio-aanpassing. Samsung gaat er prat op dat het 12 mm-luidsprekers, een grotere driver, een baskanaal en een audiokamer in de Buds heeft voor een verbeterde basversterkingservaring.

Ik gooide wat Childish Gambino op en ontdekte dat de bas bijna te goed werkte. Als liefhebber van basversterking stoorde het sterke basgeluid me niet, maar voor degenen die niet van bas houden, zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Sommige equalizer-opties spraken me echter niet aan. De Treble Boost-functie zorgde ervoor dat mijn muziek niet beter klonk. Het deed me in ieder geval denken aan het luisteren op goedkope bedrade telefoons die ik vroeger bij mijn plaatselijke apotheek kocht.

Voor degenen die de Buds liever gebruiken voor spraakoproepen, zult u blij zijn te weten dat ze drie microfoons en een stemopname-eenheid gebruiken om uw stem vast te leggen voor kristalheldere telefoongesprekken.

Als het luisteren naar live audiotracks je probleem is, dan werkt de clear equalizer-optie goed voor het opruimen van omgevingsgeluiden op live tracks. Verreweg de Dynamic-instelling was mijn persoonlijke favoriete equalizerfunctie, omdat het zowel de bas- als de treble-componenten verhoogde, zodat de bas treble-ruis, zoals zang, niet zou inhalen. Het was het meest vloeiende geluid toen de Buds verschillende genres bezochten, van Lady Gaga's poppy-synthesizers tot Rimsky-Korsokovs vioolsolo's.

Hoewel het onmogelijk zou zijn geweest om een aanraakknop in de knoppen te integreren om tussen de equalizeropties te glippen - of zelfs volume - Samsung maakte het gemakkelijk om door nummers te bladeren door een combinatie van tikken en lang indrukken.

Voor degenen die de Buds liever gebruiken voor spraakoproepen, zul je blij zijn te weten dat ze drie microfoons en een stemopname-eenheid gebruiken om je stem vast te leggen voor kristalheldere telefoongesprekken. En als u uw Bixby-spraakassistent aansluit zoals ik deed, heeft u internet binnen handbereik. Aan de andere kant, als je Bixby verbonden houdt, gaat dit ten koste van een groter batterijverbruik.

Image
Image

Ruisonderdrukking: een allegaartje voor dagelijks gebruik

De Galaxy Buds Live hebben UL-verificatie die aangeeft dat ze ruis kunnen verminderen op 172 Hz. In wezen werken ze hetzelfde als alle ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, waarbij het geluid wordt doorgelaten om achtergrondgeluid te blokkeren. Dus toen ik over de campus liep, verminderden de Buds actief het verkeer en andere achtergrondgeluiden voor een meer gerichte luisterervaring. Hoewel ik ontdekte dat ze geen harde geluiden zoals schetterende hoorns of constructies ondermijnden, hebben ze mijn echte misdaadpodcasts en afspeellijsten met soundtracks aangescherpt voor een betere luisterervaring.

Gebruik deze echter niet in een winderige omgeving. Toen ik mijn lunch ging halen bij mijn favoriete pastawinkel, zorgde de winderige dag voor ernstige uitval. Erger nog, toen de Buds de cut-out registreerden, probeerden ze de achterstand in te halen, wat resulteerde in nummers die leken te zijn vooruitgespoeld. Over het algemeen krijg je waarschijnlijk niet hetzelfde niveau van ruisonderdrukking als de Airpods Pro, laat staan over-ear hoofdtelefoons zoals de Sony WH-1000XM3 of Bose Headphones 700.

Toen ik over de campus liep, verminderden de Buds actief het verkeer en andere achtergrondgeluiden voor een meer gerichte luisterervaring.

Batterijlevensduur: lang leve de behuizing

De Buds Live werd geleverd met een batterijduur van maximaal 8 uur in een lithium-ionbatterij en een extra batterijduur van 29 uur, rekening houdend met de oplaadcassette. Ik zette de Buds aan en liet ze hun gang gaan tijdens de werkdag. De batterij-projecties van Samsung liepen een beetje onder de streep met slechts 7 batterijduur.

Gelukkig gaf een snelle 15 minuten in de oplaadcassette me nog een uur batterijduur. Hoewel de levensduur van de batterij een beetje kort is, heb ik toch ongeveer 20 uur Spotify-tijd gekregen. Als ik me zorgen maakte over de levensduur van de batterij, opende ik gewoon de hoes, deed de Buds in de hoes en controleerde het lampje in de hoes, wat aangeeft hoeveel batterijduur er nog over is.

Prijs: Redelijk

Voor $ 180 kan de Samsung Galaxy Buds Live van jou zijn. Het prijskaartje klinkt duur, maar het is eigenlijk een stuk goedkoper dan de Airpods Pro van $ 250 en ongeveer dezelfde prijs als de Sony WF-1000XM3 van $ 170. Het is een solide prijs om te betalen voor je audio-ervaring en als je Amazon regelmatig bekijkt, kun je ze krijgen voor slechts $ 139, wat op het moment van deze recensie de catalogusprijs was.

Image
Image

Samsung Buds Live versus Apple Airpods Pro

De belangrijkste competitie voor de Buds Live is de Apple Airpods Pro. Met een prijs van $ 250 zijn de Apple Airpods de oordopjes van het hoogste niveau in de Apple-productlijn. In tegenstelling tot de Galaxy Buds Live, bieden de Airpods een meer aanpasbare pasvorm met siliconen oordopjes en kunnen ze naadloos worden gekoppeld aan iPhones. Equalizer-instellingen zijn lang niet zo aanpasbaar en aanraakbedieningen kunnen niet opnieuw worden toegewezen, maar de H1-chip steekt met kop en schouders boven de Buds Live uit als het gaat om ruisonderdrukking.

Samsung wint het echter als het gaat om de levensduur van de batterij, ondanks dat ik tekortschiet in mijn tests. Terwijl Samsung belooft tot 8 uur batterijduur en 29 uur luistertijd met de oplaadcassette, melden de Airpods een veel kortere levensduur. Op een enkele lading kunnen de Apple Airpods slechts ongeveer 4,5 uur werken, wat neerkomt op 24 uur met de oplaadcassette. Alleen al op die cijfers biedt Samsung de bovenrand voor langdurig luisteren, wat perfect is voor langeafstandsvluchten.

Apple biedt personalisatie met initialen en emoji-gravures op hun Airpods. Ondertussen kiest Samsung ervoor om het basisknoppenpakket zonder personalisatiemogelijkheden aan te bieden. Als je die extra paar uur luistertijd wilt, blijf dan bij de Galaxy Buds Live. Als je echter echt van mode en stijl houdt, is de Airpods Pro misschien een betere optie voor jou.

Kun je nog steeds niet beslissen wat je wilt? Onze verzameling van de beste draadloze oordopjes kan je helpen te vinden wat je zoekt.

Een solide paar echte draadloze oordopjes

De Samsung Galaxy Buds Live biedt een meeslepende luisterervaring, mede dankzij de 12 mm-drivers, baskanalen en zeer aanpasbare equalizerinstellingen. De ruisonderdrukking speelt echter de tweede viool voor de concurrentie en is niet ideaal voor winderige dagen, dus als dat je belangrijkste gebruik is, moet je andere opties overwegen.

Specs

  • Productnaam Galaxy Buds Live
  • Product Merk Samsung
  • Prijs $179,99
  • Releasedatum augustus 2020
  • Kleur brons, wit, rood en zwart
  • Modelnr. SM-R180NZKAXAR
  • OS Android, Apple
  • Connectiviteit Bluetooth ingeschakeld
  • Waterbestendigheid Tot 50 meter onder water
  • Afmetingen Knoppen: 16,5 x 27,3 x 14,9 mm, kast: 50,0 x 50,2 x 27,8 mm

Aanbevolen: