Wat is dasHost.exe?

Inhoudsopgave:

Wat is dasHost.exe?
Wat is dasHost.exe?
Anonim

Het bestand dasHost.exe (Device Association Framework Provider Host) is een bestand dat wordt geleverd door Microsoft en wordt gebruikt in Windows-besturingssystemen. Onder normale omstandigheden mag het bestand niet worden verplaatst of verwijderd omdat het voor bepaalde bewerkingen nodig is.

DasHost.exe wordt gebruikt om draadloze en bekabelde apparaten aan te sluiten op het Windows-besturingssysteem, zoals een printer of muis. U zult het waarschijnlijk alleen tegenkomen wanneer u door Taakbeheer bladert; het wordt vermeld samen met andere actieve services. Het is ook zichtbaar in de map System32.

Meestal is dasHost.exe 100 procent vrij van bedreigingen en veroorzaakt het geen problemen. Als u echter meerdere dasHost.exe-bestanden ziet draaien of als een of meer daarvan een te groot deel van de CPU of het geheugen in beslag nemen, moet u verder onderzoeken of dasHost.exe een virus is.

Is dasHost.exe een virus?

Er is eigenlijk maar één echt dasHost.exe-bestand dat uw computer nodig heeft om apparaten met succes te koppelen, dus alle andere die u vindt, zijn niet nodig en kunnen veilig handmatig of met een hulpprogramma voor het opschonen van malware worden verwijderd.

Hoe weet u of dasHost.exe malware is die zich voordoet als echt of dat dit het daadwerkelijke bestand is dat Windows nodig heeft?

Controleer de bestandslocatie

DasHost.exe wordt door Windows alleen legitiem gebruikt in deze map:


C:\Windows\System32

Image
Image

Dit betekent dat als het bestand dasHost.exe zich daar bevindt en je hebt er geen andere exemplaren van op je computer, de kans groot is dat het helemaal goedaardig is en dat er niets is waar je je zorgen over hoeft te maken.

Als u dasHost.exe echter ergens anders vindt, zoals op uw bureaublad, in uw downloadmap of in een andere belangrijk ogende Windows-map, betekent dit dat Windows het niet als een echte service gebruikt.

Dit bestand wordt uitsluitend gebruikt in Windows 11, Windows 10 en Windows 8. Als u dasHost.exe in Windows 7 of een oudere versie van Windows ziet, is het zeker een virus, of op zijn minst een bestand dat niet belangrijk is voor Windows om normaal te werken. Het is mogelijk dat het legitiem wordt gebruikt door een programma van derden dat toevallig dezelfde naam draagt, maar dat is hoogst onwaarschijnlijk.

Zo kunt u zien waar dasHost.exe zich echt bevindt:

  1. Open Taakbeheer. Ctrl+Shift+Esc is een snelle manier, of u kunt met de rechtermuisknop op de Start-knop klikken om deze te openen vanuit het hoofdgebruikersmenu.
  2. Ga naar de Details tab.
  3. Klik met de rechtermuisknop dasHost.exe.

    Image
    Image
  4. Select Open bestandslocatie.

Als er meer dan één dasHost.exe-bestand actief is, herha alt u deze stappen voor elk bestand. Multiple Device Association Framework Provider Host-instanties betekent alleen dat er een afzonderlijk proces is geopend voor elk apparaat waaraan Windows is gekoppeld.

Zolang de geopende map C:\Windows\System32 is, is het prima om het bestand daar te laten, aangezien Windows het gebruikt zoals het hoort. Als de map echter iets anders is dan System32, ga dan naar de onderkant van deze pagina om te leren hoe u het dasHost.exe-virus verwijdert.

Is de bestandsgrootte weg?

Iets anders dat u kunt controleren om te valideren of dasHost.exe echt is, is de bestandsgrootte. Het antwoord is niet zo eenvoudig als de mapmethode, maar het kan nuttig zijn om vermoedens te verifiëren dat uw dasHost.exe mogelijk schadelijk is.

Als dasHost.exe niet in de juiste map staat, controleer dan hoeveel ruimte het EXE-bestand inneemt op de harde schijf. Het zou minder dan 100 KB moeten zijn, dus als het veel meer is, en vooral als het enkele megabytes is en het niet in de juiste map staat, kun je er absoluut zeker van zijn dat het onmiddellijk moet worden verwijderd.

Is het correct gespeld?

Het komt vaak voor dat virussen doen alsof ze echt zijn door de naam van het uitvoerbare bestand iets te veranderen. Het bestand bevindt zich mogelijk in de map System32, maar aangezien het niet correct is gespeld, kan het nog steeds onopgemerkt naast het echte bestaan.

Hier zijn slechts een paar voorbeelden van hoe de dasHost.exe-lookalike eruit zou kunnen zien:

  • dassHost.exe
  • dasH0st.exe
  • dasHosts.exe
  • dsHost.exe

Waarom gebruikt dasHost.exe zoveel geheugen?

Onder normale omstandigheden, wanneer u een apparaat niet actief koppelt, mag dasHost.exe niet meer dan 10 MB RAM gebruiken. Als Device Association Framework Provider Host veel meer geheugen verbruikt of als er drastische pieken in het CPU-gebruik zijn die door dit proces zwaar worden gebruikt, moet u eerst kijken naar het bijwerken van de stuurprogramma's.

Gebruik een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's of kijk op de website van de fabrikant van het apparaat voor een update. Kijk ook in Apparaatbeheer om te zien of er apparaten als onbekend worden vermeld die door een stuurprogramma-installatie of Windows Update-release kunnen worden opgelost.

Als er geen stuurprogramma-updates zijn en u nog steeds niet zeker weet waarom dasHost.exe zoveel systeembronnen gebruikt, moet u uw computer controleren op malware die het proces zou kunnen gebruiken zonder uw medeweten of vermomd als het echte dasHost.exe-bestand.

Kunt u dasHost.exe uitschakelen?

De Device Association Framework Provider Host-service kan niet worden uitgeschakeld, wat goed is, aangezien het nodig is om apparaten met uw computer te koppelen. Je kunt het echter tijdelijk afsluiten om te zien of dat helpt bij eventuele problemen die je ermee hebt.

Het is mogelijk dat een virus het bestand gegijzeld houdt, en als je het afsluit, kun je er goed mee omgaan. Of misschien zijn er enkele slepende taken die dasHost.exe gebruiken waardoor het in Taakbeheer verschijnt om al uw systeembronnen te gebruiken.

Zo sluit u dasHost.exe af:

  1. Open Taakbeheer.
  2. Zoek op het tabblad Processen de dasHost.exe-taak die uw computer vertraagt of zich onregelmatig gedraagt. Het heet Device Association Framework Provider Host.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de taak en ga naar Taak beëindigen.

    Image
    Image

    Als je een foutmelding krijgt, klik dan nogmaals met de rechtermuisknop op Device Association Framework Provider Host maar selecteer deze keer Ga naar details, en dan klik met de rechtermuisknop op dasHost.exe op het tabblad Details en selecteer Processtructuur beëindigen.

  4. Start je computer opnieuw op.

Device Association Framework Provider Host start automatisch opnieuw wanneer Windows opnieuw opstart. Hoewel het niet permanent wordt afgesloten, is de "vernieuwing" die het uitvoerde misschien alles wat nodig was om de systeembronnen die het gebruikte terug te geven of om zichzelf los te maken van het virus.

Hoe een dasHost.exe-virus te verwijderen

Of dasHost.exe nu al uw geheugen gebruikt, het bevindt zich in een andere map dan C:\Windows\System32, of u bent gewoon paranoïde dat het echte dasHost.exe-bestand is geïnfecteerd, u kunt uw computer scannen om eventuele infecties te controleren en te verwijderen.

  1. Probeer het bestand handmatig te verwijderen. Doe dit door ofwel de bovenstaande stappen van Taakbeheer te volgen of de Alles-zoekfunctie te gebruiken om de echte locatie van dasHost.exe te vinden, en dan met de rechtermuisknop te klikken om de Delete optie te vinden.

    Image
    Image

    Als u dasHost.exe niet handmatig kunt verwijderen, kan het op zijn plaats worden vergrendeld door een ander proces. Gebruik Process Explorer om het te isoleren van de bovenliggende programma's en probeer het opnieuw. Om dat te doen, dubbelklikt u op dasHost.exe (het kan zijn ingebed in een svchost.exe-item) uit de lijst met processen en selecteert u Kill Process uit de Imagetab.

  2. Installeer Malwarebytes of een andere on-demand virusscannertool om een volledige systeemscan van uw hele computer uit te voeren. Verwijder alles wat het vindt.
  3. Gebruik een volledig antivirusprogramma als Malwarebytes of een andere malwarescanner het dasHost.exe-virus niet met succes heeft verwijderd. We hebben hier een lijst met onze favoriete Windows AV-programma's.
  4. Start uw computer op met een gratis opstartbaar antivirusprogramma als geen van de bovenstaande in-Windows-programma's werkte. Deze hulpprogramma's werken uitstekend als het bestand is vergrendeld of beperkt door het virus, omdat alle bestandsvergrendelingen worden opgeheven wanneer Windows niet actief is.

FAQ

    Is DllHost.exe veilig?

    Ja. Het DllHost.exe-bestand is een Microsoft-systeemproces. Als u echter meer dan één DllHost.exe-bestand ziet draaien, kan het een virus zijn.

    Wat is Msmpeng.exe?

    Msmpeng.exe is een belangrijk onderdeel van Windows-beveiliging, dat uw computer beschermt tegen malware. U kunt Msmpeng.exe uitschakelen om CPU-bronnen vrij te maken, maar dat maakt uw systeem kwetsbaar voor virussen.

    Is Yourphone.exe een virus?

    Nee. Yourphone.exe vertegenwoordigt de Microsoft Your Phone-app, waarmee u kunt bellen en sms'en vanaf uw pc. Als u niet wilt dat het op de achtergrond wordt uitgevoerd, kunt u het uitschakelen in uw Windows-opstartprogramma's.

Aanbevolen: