De 4 beste gratis kredietscore-apps

Inhoudsopgave:

De 4 beste gratis kredietscore-apps
De 4 beste gratis kredietscore-apps
Anonim

Iedereen heeft een kredietscore en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de jouwe. Hier presenteren we vier gratis apps voor je Android of iPhone waarmee je je score kunt volgen, items kunt corrigeren als dat nodig is en waarschuwingen krijgt wanneer er iets verandert in je rapport.

Equifax- en TransUnion-scores: Credit Karma

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goede samenvattende informatie.
  • Kunnen betwisten vanuit de app.

Wat we niet leuk vinden

  • Vertraging bij het bijwerken van de kredietscore.
  • Upsells van financiële producten binnen de app.

Credit Karma is misschien wel de bekendste service voor het verkrijgen van gratis kredietscorerapporten van de kredietbureaus Equifax en TransUnion (Experian is het andere grote bureau).

De Credit Carma-app voor Android en iOS geeft waarschuwingen voor belangrijke wijzigingen in uw kredietrapport en als u fouten ziet, kunt u een geschil indienen vanuit de Credit Karma-app. De app geeft ook een overzichtelijke samenvatting van uw uitsplitsing van uw kredietscore, inclusief de rekeningen die in uw score zijn verwerkt.

Download voor:

TransUnion-score van Capital One: CreditWise

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Regelmatige updates.

  • Simulatietools.

Wat we niet leuk vinden

Alleen TransUnion.

Deze app van Capital One is voor iedereen beschikbaar, niet alleen voor de bankklanten van het bedrijf. Het biedt een wekelijkse update van uw TransUnion VantageScore 3.0-kredietscore en bevat enkele interessante extra's, zoals een kredietsimulator die laat zien hoe acties zoals het afbetalen van schulden uw score kunnen beïnvloeden.

Je krijgt ook gepersonaliseerde suggesties om je score te verbeteren, samen met industriestandaard waarschuwingen voor kritieke wijzigingen.

Download voor:

Experian kredietscore: Experian

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goed overzicht van kredietprofiel.
  • Overweldigt niet met frequente waarschuwingen.

Wat we niet leuk vinden

Alleen Experian.

Als een van de drie grote kredietbureaus die kredietrapporten verstrekken, heeft Experian heel verstandig een eigen app voor kredietscores. De Experian-app geeft uw score, die elke 30 dagen wordt bijgewerkt, naast details over de activiteit van uw creditcardaccount, uitstaande schulden en de effecten van uw creditcardactiviteit op uw score.

Download voor:

TransUnion Score en Rapportkaart: Credit Sesame

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekend ontwerp en veel functies.
  • Uitgebreide rapportage.

Wat we niet leuk vinden

  • Veel creditcardaanbiedingen.
  • Onduidelijke partnerstrategie.

Credit Sesame biedt een gratis blik op uw credit score met behulp van het VantageScore-model van TransUnion. U krijgt ook een kredietscorerapportkaart, met lettercijfers voor betalingsgeschiedenis, kredietgebruik en kredietleeftijd. U krijgt ook de gebruikelijke waarschuwingen voor het wijzigen van uw account.

De functie Mijn leenvermogen projecteert hoeveel krediet u waarschijnlijk kunt krijgen op basis van uw huidige score en accountgegevens. Deze tool beveelt ook creditcards, hypotheekrentes en herfinancieringsopties aan.

Download voor:

Basisprincipes van de kredietscore

U vindt tal van bronnen om u te helpen te leren wat er komt kijken bij het berekenen van uw kredietscore en wat de cijfers betekenen, maar hier is een kort overzicht:

  • Een kredietscore geeft uw kredietwaardigheid aan voor potentiële kredietverstrekkers zoals banken en hypotheekverstrekkers. Het geeft ze ook een goed idee van hoe verantwoordelijk u waarschijnlijk bent met het afbetalen van uw tegoeden.
  • Krediet wordt gescoord op een schaal die loopt van 300 tot 850. Een hoger getal is beter dan een lager getal.
  • De meest gebruikte kredietscore is de FICO-score, maar er bestaan ook andere modellen, zoals VantageScore.com.

Doet het controleren van uw kredietscore pijn?

Veel mensen zijn bang dat het controleren van hun kredietscores hun kredietscore negatief zal beïnvloeden. De waarheid is dat het controleren van uw kredietscore meestal wordt beschouwd als een "zacht" onderzoek, wat betekent dat er geen "harde" aantrekking van uw kredietrapport nodig is.

Harde vragen worden meestal gesteld wanneer u een nieuwe creditcard, een lening of een hypotheek aanvraagt. Zachte vragen komen meestal voor wanneer u uw eigen score controleert, wanneer een potentiële werkgever een antecedentenonderzoek doet of wanneer u vooraf bent goedgekeurd voor een creditcard of lening.

Kredietkarma doet geweldig werk door een hard kredietonderzoek uit te leggen versus een zacht kredietonderzoek. U moet er in ieder geval zeker van zijn dat het gebruik van de apps in dit artikel uw kredietscore niet negatief zal beïnvloeden.

Aanbevolen: