Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt

Inhoudsopgave:

Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
Anonim

Als je iPhone niet of alleen oplaadt wanneer deze is aangesloten op een specifieke oplaadkabel, autolader of externe oplaadsteen, kun je het probleem mogelijk oplossen door de oplaad-/bliksempoort schoon te maken. Gebruik ingeblikte lucht, een minivacuüm, een Post-It Note, een tandenstoker of een combinatie van deze veelvoorkomende hulpmiddelen om een doe-het-zelfreparatie uit te voeren.

Breng je telefoon naar een professional

De veiligste manier om een iPhone-oplaadpoort schoon te maken, is door hem naar een professional te brengen. Ze hebben de tools en knowhow om de poort schoon te maken zonder deze te beschadigen. Ze zullen waarschijnlijk een kleine hoeveelheid ingeblikte lucht, een klein vacuüm of een ander professioneel schoonmaakhulpmiddel gebruiken om het vuil voorzichtig te verwijderen.

Hier zijn een paar plaatsen om te proberen. In sommige gevallen voeren deze verkopers de taak gratis uit:

  • Apple Store
  • Horlogereparatiewerkplaats
  • Juwelier
  • Batterijwinkel
  • iPhone-schermreparatiewerkplaats

Gebruik perslucht en een minizuiger

Als je geen professionele hulp hebt, kun je het werk misschien zelf doen met ingeblikte lucht of perslucht. Apple zegt geen perslucht te gebruiken, dus je moet hier een oordeel vellen. Sommige mensen zeggen dat perslucht prima werkt. Als u ervoor kiest om perslucht te gebruiken, spuit dan beetje bij beetje, wees geduldig en leeg niet het hele blikje lucht in de poort. Te veel lucht kan de telefoon beschadigen.

Image
Image

Je kunt ook een handstofzuiger gebruiken, zoals een ministofzuiger of een stofvanger. Het is misschien mogelijk om de pluisjes eruit te halen door de stofzuiger naast de oplaadpoort te plaatsen als het vuil al los zit.

Als er wat vuil los zit, maar je kunt het er niet met een stofzuiger uit krijgen, gebruik dan een Post-it Note. Snijd het biljet in reepjes, waarbij elke strook smaller is dan de poort. Gebruik de plakkerige kant om naar binnen te reiken, contact te maken met het losse vuil en het te verwijderen.

Gebruik een tandenstoker

Het gebruik van een tandenstoker is een populaire methode om een iPhone-oplaadpoort schoon te maken, maar gebruik een tandenstoker alleen als laatste redmiddel. Dat komt omdat de oplaadpoort sets pinnen bevat en die pinnen zijn kwetsbaar. Als je een tandenstoker (of paperclip of punaise) in deze poort steekt, kun je die pinnen beschadigen. Zodra de pinnen beschadigd zijn, is de enige optie om de poort te vervangen.

Image
Image

Om de poort schoon te maken met een tandenstoker:

  1. Houd de telefoon met de ene hand vast en de tandenstoker in de andere.
  2. Steek de tandenstoker voorzichtig in de poort.
  3. Beweeg de tandenstoker rond terwijl je je een rij puin voorstelt die bovenop een set zeer delicate pinnen zit.
  4. Blaas zachtjes in de poort om het puin te verspreiden.
  5. Herhaal indien nodig en test de poort tussen pogingen.

Wat verstopt een oplaadpoort?

Omdat de oplaadpoort zich aan de onderkant van de iPhone bevindt en openstaat voor de elementen, kan hij overal pluisjes, vuil en ander vuil verzamelen, inclusief een rugzak of borstzak. Het kan vies worden als je op een winderige dag op een picknicktafel in het park zit; het kan verstopt raken met stof uit uw huis. Er zijn duizend dingen die het kunnen verpesten. Als je in een verstopte poort zou kunnen kijken, zou je een muur van puin zien.

Dit vuil, wat het ook is, verzamelt zich op de pinnen in de iPhone-poort. Het zijn die pinnen die de verbinding met de laadkabel maken. Als er geen goede verbinding is, laadt de telefoon niet op. Door deze poort schoon te maken, komt het vuil vrij, zodat u de telefoon kunt opladen.

Aanbevolen: