De EV-oplaadpoort moet aan de voorkant zitten

Inhoudsopgave:

De EV-oplaadpoort moet aan de voorkant zitten
De EV-oplaadpoort moet aan de voorkant zitten
Anonim

De Mercedes EQS is een technologische triomf voor de Duitse autofabrikant. Het is comfortabel, luxueus, heeft een bereik van 350 mijl en is door en door het embleem van de automaker waardig. Ik moet ook teruggaan naar een ruimte om hem op te laden.

Image
Image

Er zijn maar een paar redenen om een voertuig achteruit te parkeren op een parkeerplaats. Je bent de ontsnappingschauffeur van de nabijgelegen bankoverval, je probeert indruk te maken op je vrienden of familie met je vermogen om achteruit te rijden tussen twee witte lijnen, of je bent vergeten de registratie van een voertuig te betalen en nu zijn je tags verlopen. Aangezien de meesten van ons geen professionele dieven zijn met een oncontroleerbare behoefte aan snelheid en onze rekeningen doorgaans op tijd betalen, komen we zelden terug op een parkeerplaats. Dat is veranderd met EV's die, om mij ontgaan redenen, laadpoorten aan de achterkant van het voertuig hebben.

Verrassing! Benzinestations en laadstations zijn anders

Dit is waarschijnlijk de schuld van Tesla. Het bedrijf bouwt sinds de oprichting elektrische voertuigen met poorten aan de achterkant. Maar eerlijk gezegd hebben veel autofabrikanten op dit moment voertuigen geïntroduceerd met aan de achterkant gemonteerde brandstofpoorten die lijken te zijn ontworpen door personen die ofwel nooit hebben geprobeerd achteruit te rijden in een parkeerplaats in een druk winkelcentrum of vastzitten in een mentaliteit van een door benzine aangedreven voertuig..

Als je gas krijgt, is het een doorhaalsituatie. Je bent er maar een paar minuten. Proberen erachter te komen aan welke kant van het voertuig de tankpoort is, is echt uw grootste zorg. (Leuke tip, in je dashboard heeft het pictogram van de brandstofpomp naast de brandstofmeter een kleine pijl die naar de zijkant van het voertuig met de tankdop wijst. Graag gedaan.)

De toekomst zou cool moeten zijn, maar soms kan vorm-over-functie leiden tot problemen op de lange termijn.

Ondertussen is het tanken van een EV een ander beest. Terwijl we wachten op solid-state batterijen en snellere oplaadtijden, is het een kwestie van wachten. Soms op parkeerplaatsen vol met andere voertuigen.

Het scenario ziet er als volgt uit: je hebt eindelijk de oplader gevonden en nu moet je uitzoeken hoe je terug de ruimte in kunt terwijl anderen proberen hun eigen stukje asf alt te vinden om hun auto's te plaatsen, vrachtwagens en SUV's tijdens het winkelen. Niemand wint tijdens een veertigpunts beurtdans. De bestuurder van het achteruitrijdende voertuig weet dat het veel te veel tijd kost om een ruimte in te rijden, en de bestuurders in de andere voertuigen zijn gefrustreerd omdat ze worden geblokkeerd door deze persoon die zijn best doet om niet achteruit te rijden in een ander voertuig of het laadstation zelf.

Zelfs als de bestuurder de neiging heeft om over zijn schouder of naar het display in het midden van zijn dashboard te kijken omdat een perfect uitgevoerde back-in iets moois is, kost het nog steeds meer tijd en ruimte om achteruit te rijden in een ruimte. Naar voren trekken is niet alleen makkelijker, het is veel, veel sneller.

Het trailerprobleem

Ik moet toegeven dat ik een paar doortreklaadstations heb gezien die zijn gemodelleerd naar een typisch benzinestation. In feite zullen laadstationbedrijven in de toekomst waarschijnlijk meer van deze bouwen, aangezien elektrische vrachtwagens met aanhangwagens de weg op gaan. Als uw EV-pick-up een poort aan de achterkant heeft, moet u de aanhanger verwijderen om op te laden. Dat is niet ideaal. Zelfs de vrachtwagens met poorten aan de voorkant zullen problemen hebben als ze proberen te bedenken wat ze met hun trailers moeten doen.

Dus, ja, er komen meer doortrekstations aan, maar ze zullen waarschijnlijk langs belangrijke autoroutes liggen en vol met mensen die motorfietsen, jetski's en campers vervoeren.

Parkeerplaats Exile

Aan de achterkant gemonteerde oplaadpoorten vormen een probleem voor de eigenaren van deze parkeerplaatsen als ze toevallig schuine ruimtes gebruiken. Je weet wel, degenen die gemakkelijker in en uit te trekken zijn omdat ze zich in een hoek van 45 graden bevinden in plaats van een hoek van 90 graden.

Die parkeergarages en kavels moeten ofwel de indeling van een paar rijen veranderen of de laadstations ver in de hoek plaatsen waar ze de verkeersstroom niet verstoren. Dus je loopt een kwart mijl naar het winkelcentrum omdat sommige autofabrikanten hebben besloten dat elektrische auto's op dezelfde manier moeten worden opgeladen als benzineauto's tanken.

Minder technologie alstublieft

En nu we het toch over oplaadpoorten hebben, laten we het rustig aan doen met de fraaie oplaadpoortafdekkingen. Een tankdopdeksel is slechts een klein deurtje. Dat gaat al tientallen jaren goed, en niemand bouwt een mechanisme dat die kleine ingang naar de gasmeter zwaait die zijdelings opent, in het lichaam verdwijnt, of een vrolijke draai maakt wanneer je benzine moet bijvullen. Het is echt bedoeld om je vrienden het hof te maken als je gaat tanken.

Ik begrijp de wens om een elektrische auto op te knappen met een keurige kleine elektronenophaalbrug. Om nieuwe kopers voor zich te winnen, is meer nodig dan alleen het idee om de planeet een beetje beter te maken. Dus autofabrikanten hebben alles uit de kast gehaald met leuke kleine trucjes voor de laadpoortdeur die op de lange termijn misschien meer problemen opleveren dan ze waard zijn. De toekomst zou cool moeten zijn, maar soms kan vorm-over-functie leiden tot problemen op de lange termijn. Niemand wil de persoon zijn die vastzit, niet in staat om hun voertuig op te laden omdat het kleine deurtje van hun EV niet goed werkt.

Dus, autofabrikanten? Even vertragen. Kijk naar de echte wereld en hoe uw EV's zullen worden gebruikt. De meeste worden thuis opgeladen, tijdens het winkelen of op het werk op drukke parkeerplaatsen. Denk nu aan je vriend die het slechtst is in autorijden. Stel je voor dat deze persoon achteruit rijdt in een smalle ruimte naast je nieuwe luxe voertuig. Die oplaadpoort aan de voorkant is nu een beetje logischer, nietwaar? Dus verplaats de poorten gewoon naar voren, en we zullen allemaal een beetje gelukkiger zijn, wetende dat we niet aan de haak zullen slaan om langzaam achteruit te gaan naar een plek.

Tenzij je de chauffeur bent van een bankoverval, ga dan zeker weer naar binnen.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: