Hoe pakketverlies op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe pakketverlies op te lossen
Hoe pakketverlies op te lossen
Anonim

Pakketverlies treedt op wanneer een netwerkverbinding informatie verliest terwijl deze onderweg is. Het kan ervoor zorgen dat uw verbinding langzamer lijkt dan het zou moeten zijn en vermindert de betrouwbaarheid van netwerkcommunicatie met lokale en externe apparaten. Weten hoe je pakketverlies kunt stoppen, zou een topprioriteit moeten zijn voor iedereen die een lastig netwerk wil verbeteren.

Image
Image

Oorzaken van pakketverlies

Pakketverlies gebeurt niet om één reden. Door de oorzaak van pakketverlies op uw netwerk te diagnosticeren, weet u wat u moet oplossen:

  • Netwerkbandbreedte en congestie: Een primaire oorzaak van pakketverlies is onvoldoende netwerkbandbreedte. Dit gebeurt wanneer te veel apparaten proberen te communiceren op hetzelfde netwerk.
  • Onvoldoende hardware: problemen met hardware op een netwerk dat pakketten doorstuurt, kunnen pakketverlies veroorzaken. Routers, switches, firewalls en andere netwerkapparaten zijn het meest kwetsbaar.
  • Beschadigde kabels: Pakketverlies kan optreden op de fysieke netwerklaag. Als Ethernet-kabels beschadigd, onjuist bedraad of te traag zijn om het netwerkverkeer te verwerken, lekken de kabels pakketten.
  • Softwarebugs: De firmware in de netwerkhardware of computersoftware kan bugs bevatten die pakketverlies veroorzaken.

Hoe pakketverlies op uw netwerk op te lossen

Om de oorzaak van pakketverlies te bepalen, begint u met het gemakkelijkst te detecteren probleem:

  1. Controleer de fysieke verbindingen. Controleer de Ethernet-verbinding tussen de apparaten. Zoek naar tekenen van fysieke schade of overslaan en kijk of het vervangen van de kabels het probleem oplost.
  2. Breedband vrijmaken. Kan een stuk hardware meer verbindingen aan dan zou moeten? Zo ja, beperk dan de bandbreedte op de router.
  3. Vervang de hardware. Wissel mogelijk problematische apparaten op het netwerk uit om te zien of het pakketverlies verdwijnt wanneer een specifiek apparaat wordt verwijderd.
  4. Meld softwarefouten. Als u vermoedt dat softwarefouten het pakketverlies hebben veroorzaakt, is de enige manier om dit op te lossen een firmwarepatch van de leverancier die de hardware levert. Rapporteer vermoedelijke bugs als u deze problemen aantreft om leveranciers aan te moedigen het probleem op te lossen.

Hoe pakketverlies te detecteren

Verschillende toepassingen kunnen pakketverlies over een netwerk detecteren. Deze werken door op de een of andere manier aan pakketten te ruiken, hetzij door de reistijd te analyseren of door naar de inhoud van het pakket te kijken. De eenvoudigste manier om te ontdekken of er sprake is van pakketverlies, is door apparaten op het netwerk te pingen:

  1. Open in Windows een opdrachtpromptvenster en gebruik de ping-opdracht om uw router te targeten. Als het lokale IP-adres van de router bijvoorbeeld 127.0.0.1 is, voert u ping 127.0.0.1 -t in om de router te pingen. Open op macOS of Linux een Terminal-venster en voer ping 127.0.0.1 in

    Het enige verschil voor Windows-computers is de ontbrekende - t aan het einde van de opdracht.

  2. Nadat het ping-commando een voldoende aantal pakketten heeft verwerkt (minstens 10), drukt u op Ctrl+ C of Command+ C om de opdracht te stoppen.
  3. Kijk om te zien of er sprake was van pakketverlies. Als de specifieke verbinding tussen het pingapparaat en het doel correct werkt, zou u 0% packet loss moeten zien. Het rapport kan er als volgt uitzien:

    - -- 127.0.0.1 ping-statistieken ---

    27 pakketten verzonden, 27 pakketten ontvangen, 0,0% pakketverlies

    retour min/avg/max/stddev=1.820/8.351/72.343/14.168 ms

Pakketverlies detecteren met tcpdump

De opdracht tcpdump op macOS en Linux is krachtiger dan ping. De opdracht legt pakketten vast en berekent vervolgens de hoeveelheid pakketverlies. Om de opdracht te gebruiken, opent u een opdrachtprompt of Terminal-venster en voert u tcpdump -i any. in

Dit voert tcpdump uit via elke netwerkverbinding. De opdracht kan ook worden uitgevoerd met - i eth0 om alleen de primaire netwerkinterface vast te leggen of met - c 10 om slechts 10 pakketten vast te leggen.

Nadat de opdracht is uitgevoerd, kijkt u naar de onderste regel om te zien of er pakketten verloren zijn gegaan:

17 pakketten vastgelegd

85 pakketten ontvangen door filter

0 pakketten verwijderd door kernel

Het proces van het detecteren van pakketten is relatief weinig technisch. Nadat u een manier hebt gevonden om de communicatie over het netwerk te controleren, volgt u een praktijk van isolatie en eliminatie om de bron en oorzaak van het pakketverlies te bepalen. Hiervoor moet u de meeste apparaten op het netwerk pingen. Kennis van de topologie van het netwerk is essentieel.

Gebruik in Windows tcpdump via de Bash-shell op Windows 10 of voer Wireshark uit.

Aanbevolen: