Waarom je je geen zorgen hoeft te maken over FPS op het Steam Deck

Inhoudsopgave:

Waarom je je geen zorgen hoeft te maken over FPS op het Steam Deck
Waarom je je geen zorgen hoeft te maken over FPS op het Steam Deck
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Valve heeft onthuld dat het primaire doel van het Steam Deck is om minimaal 30FPS te halen in de meeste games op de handheld.
  • Valve heeft echter ook gezegd dat 30FPS het laagste punt van de lat is en hoopt waar mogelijk hogere FPS te halen voor games.
  • Experts zeggen dat hoewel FPS een punt van zorg is op het Steam Deck, 30FPS minder opv alt op het kleinere scherm dat het Steam Deck biedt.
Image
Image

Als je je zorgen maakt over het doel van Valve om 30 frames per seconde te halen met games op het Steam Deck, wees dan niet bang. Experts zeggen dat het op zo'n klein scherm niet zo'n groot probleem zal zijn.

Het Steam Deck heeft veel aandacht van de gamewereld gekregen sinds Valve eerder deze maand het officiële nieuws liet vallen. Nu zijn alle ogen terug gericht op de enorme uitgever na het nieuws dat het ernaar zou streven 30FPS aan te bieden als de lat voor wat het als "speelbaar" beschouwt op het Steam Deck.

Er zijn enkele kanttekeningen bij die balk, en experts zeggen dat zelfs bij 30FPS de meeste games meer dan speelbaar zouden moeten zijn op het kleinere scherm van het Steam Deck.

"Games zijn zeker speelbaar op 30FPS (alles boven 24FPS brengt met succes vloeiende beweging over), maar de realiteit is dat veel gamers gewend zijn om games te spelen met 60FPS of hoger. Dat gezegd hebbende, Steam heeft verduidelijkt dat 30FPS eigenlijk de minimaal toegestane framesnelheid voor games op het Steam Deck, "vertelde Scott Willoughby, chief operating officer bij Brainium en een veteraan in de game-industrie, Lifewire in een e-mail.

"Veel, zo niet de meeste games die er baat bij hebben, hebben waarschijnlijk de optie om een hogere framesnelheid te gebruiken voor vloeiendere bewegingen als de speler dat wil."

De realiteit is dat voor veel games een framesnelheid van meer dan 30 FPS niet echt veel uitmaakt…

De lat leggen

Een van de grootste factoren die experts noemen als het gaat om de algehele FPS die op het Steam Deck te zien is, is het kleinere schermformaat. Het scherm op het Steam Deck is slechts zeven inch en het scherm biedt slechts een resolutie tot 1200 x 800.

Dat betekent dat je games worden vergrendeld op 720P wanneer je ze op de handheld speelt. Dit is een stuk kleiner dan de resolutie die je op de meeste computermonitoren zou zien, die variëren van 1920 x 1080 tot hogere resoluties zoals 2560 x 1400.

Willoughby zegt dat het kleinere scherm betekent dat games natuurlijk een soepelere ervaring zullen bieden, zelfs bij 30FPS, omdat er niet zoveel schermruimte is om rekening mee te houden. Omdat het Steam Deck games met een lagere resolutie uitvoert, betekent dit ook dat het systeem minder kracht hoeft te leveren, wat een grotere kans op hogere FPS-runs in intensievere games zou kunnen betekenen.

Ondanks het kleinere scherm hebben sommigen het Steam Deck nog steeds afgeschreven vanwege de minder dan verwachte prestaties.

"30FPS is de minimaal toegestane framesnelheid voor games die op het Steam Deck worden uitgevoerd, net als voor games op de Nintendo Switch", legt Willoughby uit. "De realiteit is dat voor veel games een framesnelheid van meer dan 30FPS niet echt veel uitmaakt, en zelfs voor snel bewegende actiegames zou 30FPS meestal voldoende zijn, vooral op een klein, draagbaar scherm."

Waarom FPS belangrijk is

Hoewel het misschien triviaal lijkt om je zorgen te maken over welke FPS een game ha alt, vooral als je al jaren op consoles speelt, is het een feit dat pc-gamers sterk zijn gaan vertrouwen op hogere FPS in games.

"PC-gamers geven om verschillende redenen meer om FPS", merkte Willoughby op. "Hogere framesnelheden staan gelijk aan een soepelere game-ervaring met betere overgangen en minder vervaging."

"Het is net zoiets als een moderne tv-show die op digitale video is opgenomen, vergelijken met een oude show die op film is opgenomen", voegde hij eraan toe. "De moderne video zal vloeiender zijn, met minder onscherpte en bewegingsartefacten, vooral tijdens actiescènes of snelle camerabewegingen."

Image
Image

Veel huidige monitoren bieden overal 60-144Hz, wat tussen 60-144FPS mogelijk maakt bij het uitvoeren van een game. Hoe dichter u bij de FPS bent die uw monitor biedt, hoe minder schermscheuren en andere visuele artefacten u zult zien. Deze visuele problemen kunnen enorm afleidend zijn bij het spelen van games, en het vermijden ervan heeft voor veel gamers een hoge prioriteit.

"Hoewel de FPS een probleem kan zijn, denk ik dat de levensduur van de batterij de grootste belemmering voor de prestaties van Steam Deck zal zijn. Lagere framesnelheden verlengen de levensduur van de batterij. Steam heeft zelfs gezegd dat er een optie voor gebruikers zal zijn om de framesnelheid selectief te beperken om de levensduur van de batterij te verlengen, "zei Willoughby.

Aanbevolen: