De 7 beste e-readers voor senioren van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste e-readers voor senioren van 2022
De 7 beste e-readers voor senioren van 2022
Anonim

E-readers zijn echt de beste vriend van een boekenliefhebber, waardoor je duizenden boeken kunt opslaan in één compact apparaat. En met de nieuwste modellen met waterdichte constructies en verlichte schermen, kunt u lezen bij weinig licht zonder uw ogen te spannen of uw boek meenemen naar het strand zonder de pagina's te verpesten. Velen laten je zelfs met één aanraking de definities van woorden vertalen, markeren of opzoeken.

E-readers zijn geweldige apparaten voor lezers van alle leeftijden, maar ze bevatten enkele functies die ze vooral handig maken voor oudere volwassenen. Bijna allemaal worden ze geleverd met robuuste toegankelijkheidsopties waarmee u de grootte of vetgedruktheid van het lettertype kunt wijzigen, zodat elke pagina prettig leesbaar is. Het zijn meestal ook gestroomlijnde apparaten met interfaces die eenvoudig in te stellen en te navigeren zijn.

Of je nu voor jezelf winkelt of voor een boekenliefhebber in je leven, we hebben het onderzoek gedaan om de beste e-readers voor senioren te vinden. Je kunt ook onze meer algemene lijst met de beste e-readers bekijken.

Beste algemeen: Amazon Kindle Paperwhite 2018

Image
Image

Deze 2018-versie van de Amazon Kindle Paperwhite is een lichtgewicht e-reader met een helder scherm, een uitstekende batterijduur en tot 32 GB opslagruimte. Met aanpasbare tekstformaten, vetgedrukte tekst en schermhelderheid kun je de tekst van je boek aanpassen voor de meest comfortabele leeservaring. Het scherm van 300 dpi ziet eruit als papier en blijft zelfs in direct zonlicht niet-verblindend, en met zijn 6,6 x 4,6 inch is hij ook klein genoeg om comfortabel in één hand te houden.

Het heeft ook een paar extra functies die deze specifieke Kindle onze eerste keuze maken. Een daarvan is het waterdichte ontwerp, waarmee je overal kunt lezen zonder je zorgen te maken dat een plons of morsen je apparaat zal verpesten. Een andere is de integratie met Audible, het audioboekplatform van Amazon. Voor bepaalde titels kun je met de Kindle paperwhite naadloos schakelen tussen lezen en luisteren naar de tekst. Dit is een unieke functie die, in combinatie met solide toegankelijkheidsfuncties en een gebruiksvriendelijke interface, de Kindle Paperwhite tot onze favoriete e-reader voor senioren maakt.

Image
Image

"Het instellen van Paperwhite was heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Het flitst door de algemene instellingen, zoals taalselectie, en start vervolgens op, met een eenvoudige balk om de voortgang te laten zien. " - Rebecca Isaacs, Product Tester

Beste functies: Amazon Fire HD 8-tablet

Image
Image

De Amazon Fire HD 8 combineert de brede veelzijdigheid van een tablet met de aanpasbare tekstfuncties van een speciale e-reader. Als u e-boeken wilt lezen en ook wilt internetten, sociale media wilt gebruiken of uw favoriete streamingdiensten wilt bekijken, is de Fire HD 8 een goedkope en gebruiksvriendelijke optie die al het bovenstaande kan doen. Het 8-inch high-definition scherm is geweldig om video's te bekijken en heeft een comfortabel formaat om te lezen. Deze tablet heeft ook de ingebouwde virtuele assistent Alexa, zodat je vragen kunt stellen, apps kunt openen en je favoriete media in de wachtrij kunt plaatsen met spraakopdrachten.

Deze tablet wordt geleverd met een ingebouwde Kindle-app met toegankelijkheidsfuncties zoals instelbare tekstgrootte en achtergrondkleuren die prettig zijn voor de ogen. Een Amazon Prime-lidmaatschap geeft je ook toegang tot Amazon's enorme bibliotheek met Kindle-e-books. Koop afzonderlijke boeken rechtstreeks bij Amazon of abonneer je op Kindle Unlimited en download zoveel boeken als je wilt voor een vast maandelijks abonnementsbedrag. Deze Fire HD8 is verkrijgbaar met 32 of 64 GB opslagruimte en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

Image
Image

"Navigeren door de menu's van de Fire HD 8 is vooral leuk, maar multitasken wordt problematisch als je gewend bent aan de snelheid en vloeiendheid van een iPad. " - Jordan Oloman, Product Tester

Beste benodigdheden: Amazon Kindle (2019)

Image
Image

De Amazon Kindle 2019 is een uitgeklede, gebruiksvriendelijke e-reader die buitengewoon goed werkt. Als je geen extra apps of speciale functies nodig hebt en gewoon het gevoel wilt hebben dat je een papieren boek leest, dan is dit apparaat iets voor jou. Met de 8 GB ingebouwde opslagruimte kunt u de boeken van een bibliotheek meenemen in dit apparaat van 4,5 x 6,3 inch. Met de Kindle kun je de grootte van de tekst wijzigen en de helderheid van het voorlicht aanpassen voor comfortabel lezen bij weinig licht. Het scherm ziet er ook uit als papier (niet zoals een typisch tabletscherm), zodat u in direct zonlicht kunt lezen zonder vermoeide ogen of schermverblinding. Vertaal of zoek de definities van woorden op door ze op de pagina aan te raken. Het scherm van deze Kindle heeft een iets lagere resolutie van 167 dpi, maar omdat het scherm voornamelijk tekst weergeeft, is een ultrascherpe weergave niet nodig.

Het gestroomlijnde ontwerp van dit apparaat maakt het supergemakkelijk te gebruiken en duurt slechts enkele minuten om in te stellen. Net als andere Amazon Kindle-apparaten, geeft het 2019-model je direct toegang tot Amazon's bibliotheek met Kindle-e-books en Audible-audioboeken. Het ondersteunt ook naadloos schakelen tussen lezen en luisteren naar de tekst. Houd er rekening mee dat u voor deze services afzonderlijk boeken moet kopen via Amazon of ze moet lenen bij uw openbare bibliotheek. Je kunt ook onbeperkt browsen en luisteren met een maandelijks abonnement op Kindle Unlimited en Audible Unlimited.

Image
Image

"Het vinden van boeken is heel eenvoudig. Als je op de Kindle-winkelknop tikt (met de toepasselijke vorm van een winkelwagentje), zie je al je opties. " - Rebecca Isaacs, producttester

Beste uitgave: Amazon Kindle Oasis 2019

Image
Image

De Amazon Kindle Oasis uit 2019 is de luxe auto onder de e-readers. Het is aan de duurdere kant voor een apparaat als dit, maar het heeft een iets groter 7-inch scherm en is ontworpen om onder alle omstandigheden te worden gelezen. Het instelbare voorlicht verandert de kleur van uw pagina van helder wit in warm amber, wat prettiger is voor de ogen bij het lezen in het donker. Je kunt hem zelfs zo instellen dat het licht zich 's nachts automatisch aanpast. En net als de andere nieuwere Kindle-modellen heeft de Oasis een IPX8-classificatie waardoor hij tot twee meter waterdicht is. Neem uw Oasis zonder zorgen mee naar het strand, het zwembad of het bad.

Qua design is de Oasis de meest ergonomische Kindle in de opstelling van Amazon. Het heeft een grip aan de achterkant en een bredere rand aan de rechterkant van het scherm waardoor het gemakkelijker vast te houden is. En als u de voorkeur geeft aan knoppen boven aanraakschermbediening, heeft de Oasis fysieke knoppen voor het omslaan van pagina's aan de rechterkant. Het is verkrijgbaar met 8 of 32 GB opslagruimte en wordt geleverd in grijs en goud.

"Functioneel waren we dol op de toevoeging van de grip. De wig verplaatst het gewicht van het apparaat op natuurlijke wijze naar je handpalm voor een comfortabele grip. " - Sandra Stafford, producttester

Image
Image

Beste grote scherm: Kobo Forma

Image
Image

Amazon's Kindle-apparaten zijn de markt voor e-readers gaan domineren, maar als je nog niet deel uitmaakt van het Amazon-ecosysteem van services en de voorkeur geeft aan een alternatief, produceert Kobo een reeks hoogwaardige e-readers die los van de Kindle-wereld.

De Forma is hun grootste model en biedt een ruim 8-inch scherm met een resolutie van 300 ppi. Net als andere high-end e-readers is het scherm van de Kobo Forma grijstinten en ziet het eruit als papier, en blijft het zelfs in direct zonlicht verblindingsvrij. Het voorlicht verlicht het scherm zachtjes voor comfortabel lezen bij weinig licht, en de lichttemperatuur is instelbaar van warm tot koel. Ondanks het grote schermformaat, maakt het ultradunne ontwerp van de Forma het lichtgewicht en zeer comfortabel om vast te houden, en het kan zowel liggende als staande oriëntatie ondersteunen, afhankelijk van hoe je graag leest.

"De prompts voor het omslaan van pagina's op het touchscreen reageren ook erg goed. Ik heb ervoor gekozen om de aanraakprompts uit te schakelen en alleen veegbewegingen te maken. " - Yoona Wagener, Product Tester

Image
Image

Beste voor bibliotheekleningen: Kobo Nia

Image
Image

Met een niet-verblindend scherm van 6 inch is de Nia het meest draagbare apparaat in de Kobo-reeks. En hoewel veel andere e-readers het uitlenen van een bibliotheek kunnen ondersteunen, plaatst de Nia deze functie op de voorgrond met ingebouwd lenen van openbare bibliotheken via OverDrive. Als u liever leent dan koopt, kunnen andere e-readers dit proces bemoeilijken door alleen bepaalde soorten e-boekbestandsindelingen te ondersteunen. De Nia is compatibel met breedbeeldformaten en vereenvoudigt het leenproces doordat u op uw apparaat door de collectie van uw lokale bibliotheek kunt bladeren. Als je liever koopt, krijg je ook toegang tot miljoenen titels in de Kobo eBookstore.

De Nia heeft een uitstekende batterijduur, een instelbare helderheid van het ComfortLight-scherm en voldoende opslagruimte voor 6.000 e-books. Het heeft een typische tabletvorm en relatief kleine randen, waardoor het reisvriendelijk is, maar niet zo ergonomisch.

"Een van de coolste functies waar ik verliefd op werd, was de OverDrive-app op de Kobo Nia, waarmee je verbinding kunt maken met een online bibliotheekfunctie om boeken te lezen via de ingebouwde Wi-Fi-functie." - Rebecca Isaacs, producttester

Image
Image

Beste knoppen: Barnes & Noble Nook GlowLight3

Image
Image

Met een zes-inch scherm is de Nook GlowLight 3 een geweldige optie voor een redelijk geprijsde e-reader. Het bevat Ambien GlowLight-technologie om blauw licht te blokkeren, terwijl u urenlang kunt lezen voor het slapengaan op een helder, duidelijk 300ppi-display.8 GB opslagruimte biedt plaats aan duizenden boeken en kan eenvoudig worden opgeslagen in een cloud om een digitale bibliotheek te creëren voor woon-werkverkeer of vluchten in de metro.

Misschien het meest opvallende voordeel is dat het in totaal zes knoppen heeft: twee knoppen om pagina's te draaien aan de linker- en rechterrand, de aan / uit-knop bovenaan en de Home-knop aan de onderkant die ook de GlowLight-functie. Het apparaat vastpakken is comfortabel en degenen die problemen hebben met de interactie met het touchscreen zullen het gebruik van deze e-reader een makkie vinden.

"Ambient-technologie zorgt ervoor dat je niet alleen een lamp hebt, maar dat je de warmte naar wens kunt aanpassen." - Rebecca Isaacs, producttester

Image
Image

Onze favoriete e-reader is de Amazon Kindle Paperwhite 2018 (bekijk op Amazon). Het heeft veel tekstaanpassingsopties, een waterdichte constructie en ondersteuning voor hoorbare audioboeken, zodat je naadloos kunt schakelen tussen lezen en luisteren. Als je kunt uitgeven, raden we je aan de Kindle Oasis te bekijken (bekijk bij Amazon), een groter apparaat dat supercomfortabel in de hand ligt en nog een paar toeters en bellen heeft.

Over onze vertrouwde experts

Emmeline Kaser is een voormalig redacteur van Lifewire's productoverzichten en recensies. Ze heeft meerdere jaren ervaring met onderzoek naar en schrijven over consumententechnologie, waaronder e-readers.

Rebecaa Isaacs schrijft sinds 2019 voor Lifewire en heeft een groot deel van de e-readers in deze verzameling beoordeeld. Ze is zelf een fervent lezer en bezit verschillende Kindle-apparaten.

Jordan Oloman is een tech-schrijver uit Newcastle wiens werk is verschenen in PC Gamer, TechRadar, Eurogamer, IGN en GameMe. Hij testte de Amazon Fire HD 8 en merkte op hoe gemakkelijk het was om het scherm te gebruiken en door menu's te navigeren.

Sandra Stafford is een schrijfster die gespecialiseerd is in technologie en schrijft over allerlei soorten gadgets, waaronder tactische zaklampen, brillen die blauw licht blokkeren en e-readers.

Yoona Wagener heeft een achtergrond in inhoud en technisch schrijven. Ze testte de Kobo Forma op onze lijst en waardeerde hoe responsief de prompts voor het omslaan van pagina's op het touchscreen waren.

FAQ

    Zal een e-reader u geld besparen?

    Hoewel het prijsverschil tussen paperbacks en e-books de afgelopen jaren enigszins is afgenomen, zijn e-books nog steeds bijna overal goedkoper en zijn er talloze programma's van verschillende retailers en via verschillende apps om gratis e-books te krijgen wekelijks of maandelijks, of meerdere ontvangen als onderdeel van een aanmeldingsbonus. Daarnaast zijn er apps zoals Scribd die onbeperkte toegang bieden tot een enorme bibliotheek met e-books (evenals tijdschriften, audioboeken en podcasts) voor een laag maandelijks bedrag.

    Moet je een e-reader of tablet kopen?

    Kiezen tussen een e-reader of tablet gaat grotendeels over use case. Als je al een geweldige smartphone hebt, zullen veel van de functies van een volledig uitgeruste tablet waarschijnlijk overbodig zijn, terwijl een e-reader een gespecialiseerd apparaat biedt dat veel beter is om te lezen. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een verbonden apparaat voor een breed scala aan functies, dan is een tablet zeker de juiste keuze.

    Wat zijn de beste plaatsen om e-books te krijgen?

    Naast de eerder genoemde Scribd, zijn er een aantal geweldige verkooppunten om boeken voor je e-reader op te halen. Er is natuurlijk de toonaangevende Kindle-app, evenals Project Gutenberg, dat duizenden gratis e-books host. Aan de betaalde kant zijn enkele van de grootste beschikbare bibliotheken op Apple Books, eBooks.com en de online boekwinkel van Barnes and Noble.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een e-reader voor senioren

Grootte en gewicht

Als je op zoek bent naar een e-reader voor senioren, zijn afmetingen en gewicht dingen om rekening mee te houden. Iemand die moeite heeft met de fijne motoriek zou een groter apparaat met een groot scherm moeten overwegen. Als dat geen probleem is, overweeg dan om een lichter apparaat te kopen, zodat het niet lastig wordt om vast te houden.

Contrast en tegenlicht

Veel senioren hebben problemen met het gezichtsvermogen, dus je wilt er zeker van zijn dat de e-reader die je kiest een goed contrast heeft. Overweeg ook een model met achtergrondverlichting, wat het lezen gemakkelijker maakt, ongeacht de lichtomstandigheden.

Image
Image

Tekstgrootte

Een van de voordelen van e-readers - in tegenstelling tot traditionele boeken - is dat je de tekst veel groter kunt maken. Het is de moeite waard om met verschillende e-readers te spelen om ervoor te zorgen dat de tekst groot genoeg is voor jou (of de senior in je leven) om te lezen.

Aanbevolen: