Hoe AI de manier verandert waarop we voor senioren zorgen

Inhoudsopgave:

Hoe AI de manier verandert waarop we voor senioren zorgen
Hoe AI de manier verandert waarop we voor senioren zorgen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • AI-geleide technologie wordt steeds vaker gebruikt om geïsoleerde senioren thuis te volgen.
  • Bewakingstechnologie op afstand kan gezondheidsproblemen voorspellen en ervoor zorgen dat ouderen de zorg krijgen die ze nodig hebben.
  • Sommige experts zeggen dat technologie misbruikt kan worden om menselijke zorg te vervangen.
Image
Image

Kunstmatige intelligentie (AI)-technologie helpt senioren bij te houden, maar sommige experts uiten hun bezorgdheid dat computers uiteindelijk de menselijke zorg zouden kunnen vervangen.

CarePredict, een soort smartwatch, kan volgen wat iemand doet door zijn gebaren te analyseren. Een zorgverlener kan bijvoorbeeld worden gewaarschuwd als iemand niet eet. Robotic care-bots kunnen gezinnen ook helpen om te communiceren met oudere familieleden.

"Maar we moeten echt niet afhankelijk worden van zorgbots of geloven dat ze een werk doen dat gelijkwaardig is aan een mens", Brian Patrick Green, directeur technologie-ethiek bij het Markkula Center for Applied Ethics aan de Santa Clara University, zei in een e-mailinterview.

"Onze ouderen verdienen alle menselijke zorg die alle mensen verdienen, ongeacht in welke levensfase ze zich bevinden. Goede menselijke zorg is het beste in de context van zorgzame relaties. Dit is wat ouderen verdiend hebben door de hele geschiedenis heen, en ze verdienen het nu nog steeds."

Arbeidstekorten stimuleren AI-groei

Een groeiend aantal bedrijven gebruikt technologie om oudere volwassenen te monitoren en te helpen. Het maakt deel uit van een trend om arbeid te vervangen door een combinatie van bewakingsapparatuur en robotica-apparaten in veel industrieën, zei Eric Rosenblum, een managing partner bij Tsingyuan Ventures, een bedrijf dat investeert in startups die zich richten op AI, in een e-mailinterview.

"Ouderenzorg zal een groot deel van deze trend uitmaken - de ouderenzorgmarkt is extreem arbeidsintensief met legers van laagbetaalde arbeiders en er is een drive om software en robotsystemen te installeren om een deel van de arbeid te vervangen."

Menselijke interactie is vooral belangrijk voor senioren die geen andere mogelijkheden hebben om met andere mensen om te gaan.

Veel nieuwe technologieën zijn bedoeld om een systeem voor vroegtijdige waarschuwing op te zetten dat waarschuwt voor mogelijke gevaren voor ouderen, zei Rosenblum.

"Veel kosten in de gezondheidszorg worden veroorzaakt doordat kleine problemen niet vroeg worden ontdekt", voegde hij eraan toe. "Het kleine probleem groeit uit tot een groot probleem dat een bezoek aan de eerste hulp of een zeer invasieve procedure vereist. Het doel van veel AI-systemen is om betere gegevensanalyses uit te voeren om te fungeren als een systeem voor vroegtijdige waarschuwing om problemen snel op te sporen en te behandelen."

In de toekomst zou snellere netwerktechnologie kunnen zorgen voor meer geavanceerde manieren om ouderen thuis te monitoren. Het voorgestelde 10G-netwerk zou artsen kunnen helpen patiënten overal in re altime te volgen, "waardoor mensen, inclusief ouderen, gemoedsrust krijgen dat ze een gezonder leven leiden", aldus een verklaring van The Internet & Television Association, een brancheorganisatie groepsondersteuning 10G.

Een virtuele assistent

Het bedrijf MyndYou biedt een door AI aangedreven virtuele zorgassistent genaamd MyEleanor.

AI-gebaseerde technologie-oplossingen helpen bij het monitoren van veel senioren thuis, vervolgens triage en prioriteren outreach en follow-up van toegewijde zorgmanagers, zei Ruth Poliakine Baruchi, de oprichter en CEO van MyndYou, in een e-mailinterview.

Image
Image

"Er is een groeiend aantal thuisgebaseerde en draagbare apparaten die de gezondheidsstatus van een persoon monitoren en in re altime feedback geven, "voegde Baruchi eraan toe. "Door een geautomatiseerd maar toch gepersonaliseerd en regelmatig contactpunt toe te voegen, hebben we een bijna onbeperkte capaciteit om te reageren op de groeiende vraag om onze senioren gezond en gelukkig te houden in hun eigen huis."

Baruchi zei dat in een ideale wereld de kinderen en kleinkinderen van senioren hen dagelijks zouden controleren. "Maar dit ideaal is in veel gevallen verre van realiteit", voegde ze eraan toe.

Ook al weten senioren dat ze met een interactieve, geautomatiseerde bot praten, ze weten ook dat er een zorgmanager achter de schermen is die snel kan reageren op eventuele zorgen die ze uiten, zei Baruchi. "Dit geeft een gevoel van zorg en comfort aan senioren die het nodig hebben", voegde ze eraan toe.

AI-geleide bots zoals MyEleanor kunnen helpen bij het bieden van betere gegevensanalyse die de kwaliteit van leven van patiënten kan verbeteren en tegelijkertijd de medische kosten kan verlagen, zei Rosenblum.

"Het nadeel is dat er mogelijk minder menselijke en deskundige interactie is", voegde hij eraan toe. "Als we ons wenden tot data-analysesystemen en computervisie en robotica, zal dit ten koste gaan van mensen die regelmatig bij de patiënten inchecken. Menselijke interactie is vooral belangrijk voor senioren die geen andere mogelijkheden hebben om met andere mensen om te gaan."

Aanbevolen: