Hoe Apple de manier verandert waarop Big Tech de privacy van consumenten bekijkt

Inhoudsopgave:

Hoe Apple de manier verandert waarop Big Tech de privacy van consumenten bekijkt
Hoe Apple de manier verandert waarop Big Tech de privacy van consumenten bekijkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft een groot aantal privacygerichte functies op zijn apparaten geïmplementeerd, wat voor veel gebruikers een voordeel is gebleken.
  • De bijgewerkte privacyfuncties van Apple hebben ertoe geleid dat meer technologiebedrijven privacykwesties aanpakken, waardoor de opties die gebruikers hebben exponentieel zijn uitgebreid.
  • Hoewel sommigen het streven naar privacy een marketingtactiek noemen, v alt niet te ontkennen wat het echte effect is dat het heeft gehad op de hele technische wereld.
Image
Image

Of je het nu op de markt brengt of echt om de klant geeft, Apple's streven naar betere privacyfuncties voor consumenten is een enorme overwinning voor consumenten op alle technische gebieden.

In de afgelopen twee jaar heeft het streven naar consumentenprivacy een belangrijke wending genomen, waarbij bedrijven als Apple de weg hebben vrijgemaakt door betere, sterkere opties voor consumenten aan te bieden. Functies zoals app-trackingtransparantie, e-mailprivacy en het private relay-systeem zijn allemaal geweldige voorbeelden van hoe Apple eraan werkt om de privacy van de consument een zwaar aandachtspunt te maken op al zijn apparaten.

Deze push, zeggen experts, is belangrijk omdat het andere technologiebedrijven dwingt om dit voorbeeld te volgen of het risico loopt achterop te raken in de mening van de consument.

"Waar Apple gaat, volgt de rest van de industrie", legt Eric Florence, cybersecurityanalist bij SecurityTech, uit in een e-mail. “Apple is misschien niet de eerste of altijd de beste in wat ze doen, maar zij zijn altijd degenen die de meeste aandacht krijgen. Nu Apple privacykwesties aanpakt, zullen andere bedrijven gedwongen worden hetzelfde te doen. Ze zullen het voorbeeld van Apple volgen, anders zullen klanten het merken.”

Door het lawaai breken

Hoewel consumentenprivacy nu een groot probleem wordt onder de algemene bevolking, tonen onderzoeken al aan dat de maatregelen van Apple het vertrouwen van de klant winnen. Volgens een onderzoek van Axway vindt 74% van de Amerikanen dat Apple en anderen adverteerders moeten blokkeren om hun activiteiten en webvoorkeuren bij te houden.

"Nu Apple privacykwesties aanpakt, zullen andere bedrijven gedwongen worden hetzelfde te doen. Ze zullen het voorbeeld van Apple volgen, anders zullen klanten het merken."

Dit is het belangrijkste voordeel van Apple's app-trackingtransparantie, en Google heeft vergelijkbare opties voor het volgen van advertenties waarmee gebruikers zich kunnen afmelden voor gepersonaliseerde advertenties. Natuurlijk is er een keerzijde aan. Aangezien bedrijven als Google hun inkomsten voornamelijk halen uit de verkoop van advertentieprofielen aan adverteerders, is er weerstand tegen de verhuizing geweest.

Shawn Ryan, de vice-president van visie en strategie in het kantoor van de chief technology and innovation officer bij Axway, zegt echter dat dit de kosten zijn om de klant op de eerste plaats te zetten.

"Apple's beslissing is storend, ja, maar we kunnen het ook zien als het afdwingen van goede beslissingen over het communiceren van gebruikersgegevens. En dat is goed voor het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een positievere ervaring voor consumenten", legde hij uit.

Vertrouwen opbouwen bij consumenten is cruciaal als je in een wereld leeft waar het voelt alsof adverteerders altijd naar je kijken en naar je luisteren. Hoewel dit niet noodzakelijk het geval is, is de hoeveelheid gegevens die adverteerders vrij kunnen volgen, uiterst belangrijk om aan te pakken. Ja, het zou kunnen leiden tot een aantal grote veranderingen in de manier waarop advertenties werken, maar uiteindelijk zou een betere consumentenprivacy een doel moeten zijn voor alle technologiebedrijven.

Een erfenis opbouwen

Het is belangrijk op te merken dat Apple niet de enige is die privacy promoot, maar wel een leider in het veld. Hoewel het bedrijf een van de eersten was die begon met het centraal stellen van de hoeveelheid verzamelde consumentengegevens, hebben anderen hun steentje bijgedragen om de systemen van consumenten te verbeteren.

Image
Image

Google heeft geholpen bij het idee van een privacyrapportkaart, die laat zien hoe gegevens worden gebruikt door apps en andere inhoud op je telefoon en waarmee je kunt zien welke apps je beter moet beheren. Private e-mailadressen hebben ook soortgelijke systemen voor het verbergen van e-mail aangeboden als de nieuwe Mail Privacy-functie die naar iOS 15 komt. De reden dat de betrokkenheid van Apple aanzienlijk is, is echter omdat het bedrijf zo'n controle heeft over de technologiemarkt.

Apple meldde begin 2021 meer dan 1 miljard actieve iPhones ter wereld. Zeker, dat is minder dan de 2,5 miljard Android-telefoons die Google in 2017 aankondigde. Maar dat maakt Apple's iOS het op één na grootste besturingssysteem voor telefoons op de planeet en een waar velen dagelijks op vertrouwen vanwege Apple's standpunt ten aanzien van privacy.

"De functies die Apple introduceert zijn belangrijk en welkom, maar de gedachte en betekenis erachter betekent nog meer omdat het de hele telefoonmarkt in een nieuwe, veiligere richting zal duwen", vertelde Florence ons.

Aanbevolen: