Waarom de privacy-update van Apple Big Tech bang maakt

Inhoudsopgave:

Waarom de privacy-update van Apple Big Tech bang maakt
Waarom de privacy-update van Apple Big Tech bang maakt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple stelt gebruikers in staat zich af te melden voor tracking door adverteerders.
  • Google en Facebook zijn doodsbang dat gebruikers zullen ontdekken hoe opdringerig ze zijn.
  • Google en Facebook hebben tal van andere manieren om ons te volgen.
Image
Image

Apple zal zijn App Tracking Transparency-functie lanceren in de volgende bèta-update naar iOS 14, en Facebook en Google zijn doodsbang.

App-trackingtransparantie vereist dat apps toestemming van de gebruiker krijgen om ze te volgen. Wanneer een app uw gegevens en activiteit op internet en in apps wil volgen, wordt deze gedwongen een vak weer te geven waarin daarom wordt gevraagd. De meeste gebruikers zullen zich afmelden.

Bekijk het onderstaande dialoogvenster om te zien waarom. De bedrijven van Google en Facebook zijn afhankelijk van het kunnen verzamelen van zoveel mogelijk gegevens van uw activiteiten, en de nieuwe privacybeschermingsfunctie van Apple maakt ze gek.

Image
Image

"Apple's streven naar transparantie zal zeker gevolgen hebben voor zijn grote technische buren", vertelde Jeremey Tillman, president van het privacy-app-bedrijf Ghostery, via e-mail aan Lifewire. "We zien Google al vertraging bij het updaten van hun apps om te voorkomen dat ze voldoen aan het nieuwe privacyrapport, en het is niet onopgemerkt gebleven bij consumenten."

Hoe blokkeert Apple tracking?

Er zijn tal van manieren waarop apps en websites u kunnen volgen, van cookies tot uw IP-adres, tot geavanceerde "vingerafdrukken" van de browser, waarbij sites de unieke combinatie van gegevens registreren die worden geleverd door uw webbrowser-lettertypen die worden gebruikt, apparaat gebruikt, enzovoort, om een bijna uniek profiel van elke persoon op te bouwen.

Ze kunnen ook gebruik maken van een IDFA (Identifier for Advertisers), een identifier die door mobiele apparaten wordt gebruikt om apps en websites je te laten volgen. Dit staat al op je telefoon. De enige verandering is dat Apple's App Tracking Transparency-tool de gebruiker controle geeft over welke site deze kan gebruiken.

Apple heeft onlangs ook "voedingslabels" voor privacy toegevoegd aan App Store-apps, waardoor alle ontwikkelaars een lijst moeten maken van de soorten gebruikersgegevens die hun apps verzamelen. Deze labels moeten worden toegevoegd wanneer een app de volgende update krijgt.

Hoewel Facebook en Google een beetje te lijden zullen hebben van deze verandering, wordt niet verwacht dat ze op de lange termijn te veel zullen lijden…

Google heeft de updates van zijn kern-apps begin vorig jaar uitgesteld, toen de regels van kracht werden, en is nog maar net hervat. Het heeft ook IDFA-tracking verwijderd van "een handvol apps", vermoedelijk zodat gebruikers nooit het verzoek zullen zien om ze te volgen. Alleen al hierdoor is het vrij duidelijk dat Google weet dat niemand zich zal aanmelden voor tracking.

"Bedrijven als Facebook en Google zijn bezorgd dat de meerderheid van de gebruikers uiteindelijk zal weigeren IDFA-toegangsrechten voor de meeste apps te verlenen wanneer ze de melding krijgen", vertelde Attila Tomaschek, onderzoeker bij ProPrivacy, via e-mail aan Lifewire.

Wat gebeurt er met Google en Facebook?

Het is belangrijk op te merken dat Apple niets blokkeert met deze nieuwe functies. Het geeft de gebruiker alleen informatie en de mogelijkheid om te kiezen of ze tracking toestaan of niet. Maar de reden waarom Google en Facebook zo bang zijn, is omdat ze weten dat wat ze doen slecht is.

Google lijkt zo bang voor slechte publiciteit dat het ervoor heeft gekozen IDFA-tracking helemaal te stoppen, in plaats van mensen te laten ontdekken wat het van plan is. Facebook gaat in het offensief en bereidt een antitrustrechtszaak tegen Apple voor.

Image
Image

Je vraagt je af wat ze hopen te winnen: Apple blokkeert hier immers niet echt trackers. Maar uiteindelijk zullen Google en Facebook andere manieren vinden om ons te volgen, omdat hun advertentieactiviteiten van miljarden dollars ervan afhankelijk zijn.

"Op de lange termijn kunnen we verwachten dat grote tech-spelers zoals Google en Facebook, die zware handen hebben in reclame, creatievere benaderingen zullen volgen om door te gaan met het verzamelen en exploiteren van gebruikersgegevens", zegt Tillman.

Tomaschek is het ermee eens: "Hoewel Facebook en Google een beetje te lijden zullen hebben van deze verandering, wordt niet verwacht dat ze op de lange termijn te veel zullen lijden, aangezien er andere opties voor het volgen van advertenties bestaan, zij het over het algemeen mogelijk minder effectief."

Aanbevolen: