GLAAD-rapport: sociale media zijn onveilig voor LGBTQ-gebruikers

GLAAD-rapport: sociale media zijn onveilig voor LGBTQ-gebruikers
GLAAD-rapport: sociale media zijn onveilig voor LGBTQ-gebruikers
Anonim

Een nieuw rapport van mediawaakhondorganisatie GLAAD laat zien hoe de meest populaire sociale-mediaplatforms "categorisch onveilig" zijn voor LGBTQ-gebruikers, vooral in termen van haatzaaiende uitlatingen en intimidatie.

Voor het eerst gerapporteerd door Axios, het 50 pagina's tellende rapport, getiteld GLAAD's Social Media Safety Index (SMSI), beweert dat Facebook, Instagram, Twitch, YouTube en TikTok in het bijzonder niet genoeg doen om haatzaaien te voorkomen op hun platformen.

Image
Image

Het rapport bevat problemen op de platforms zoals ontoereikende inhoudsmoderatie, polariserende algoritmen en discriminerende AI die onevenredig grote gevolgen heeft voor LGBTQ-gebruikers en andere gemarginaliseerde gemeenschappen die bijzonder kwetsbaar zijn voor haat, intimidatie en discriminatie.”

"Deze bedrijven moeten de kosten van het effectief modereren van hun platforms internaliseren en stoppen met het uitbesteden van deze kosten aan de lichamen en levens van kwetsbare mensen en groepen", Leigh Honeywell, de oprichter van Tall Poppy en een lid van de GLAAD SMSI-adviescommissie, zei in het rapport.

GLAAD gaf brede aanbevelingen voor alle platforms, evenals voor de specifieke sociale-medianetwerken die hierboven zijn genoemd. Sommige daarvan omvatten het aanpassen van algoritmen om de verspreiding van verkeerde informatie te vertragen; het inhuren van meer menselijke moderators, waaronder LGBTQ-mensen in leidinggevende functies; het aanpakken van privacy en beleid rond het uitgaan van LGBTQ-mensen; en beter te doen in het handhaven van het bestaande beleid voor intimidatie en discriminatie.

Deze bedrijven moeten de kosten van het effectief modereren van hun platforms internaliseren en stoppen met het uitbesteden van deze kosten aan de lichamen en levens van kwetsbare mensen en groepen.

"We roepen het leiderschap van deze bedrijven op om onmiddellijk actie te ondernemen, deze dringend noodzakelijke veranderingen in hun producten en beleid door te voeren en prioriteit te geven aan het onderzoeken van nieuwe en andere ideeën en oplossingen", luidt het rapport.

Hoewel de studie de meest populaire platforms als onveilig beschouwde voor LGBTQ-mensen, erkende GLAAD enkele van de manieren waarop sommige platforms het goed hebben gedaan. Sommige van deze "thumbs up"-stimulansen omvatten het Hateful Conduct-beleid van Twitter en hoe het platform de waarden achter dit beleid kenmerkt, evenals YouTube dat het ACLU LGBT Right-project presenteert op de YouTube Social Impact-pagina.

Het is echter duidelijk dat sociale-mediaplatforms nog steeds niet alle intimidatie stoppen. De Social Media Safety Index plaatst een Pew Research-rapport dat in januari is uitgebracht, genaamd The State of Online Harassment, waaruit blijkt dat zeven op de tien mensen die zich identificeren als LGBTQ online lastiggevallen zijn, vergeleken met vier op de tien die zich identificeren als hetero.

Aanbevolen: