Steam Deck zal de schakelaar niet doden, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Steam Deck zal de schakelaar niet doden, zeggen experts
Steam Deck zal de schakelaar niet doden, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het Steam Deck belooft vanaf dag één een krachtige draagbare gaming-pc te worden met een enorme bibliotheek.
  • Het is zeer waarschijnlijk dat het Steam Deck populair zal worden op de pc-gamingmarkt.
  • Ondanks al zijn belofte en waarschijnlijk succes, zal het de massale aantrekkingskracht van de Switch niet kunnen inhalen.
Image
Image

Valve's nieuwe console heeft voor veel opwinding gezorgd - sommigen noemden het een "Switch killer" - maar het Steam Deck zal veel beter gedijen bij zijn eigen publiek.

Toen het Steam Deck voor het eerst werd onthuld en pre-orders werden aangekondigd, begonnen veel mensen te speculeren dat het de immens populaire Nintendo Switch zou overnemen. Het is een gemakkelijke vergelijking, aangezien de twee apparaten wel op elkaar lijken, waarbij Valve zelfs een dock onthult waarmee de console op een extern beeldscherm kan worden aangesloten. Gezien hoe populair Steam is als digitaal platform, biedt het Steam Deck vanaf het begin ook een enorme bibliotheek met games.

"Ik denk niet dat het Steam Deck ernstige schade zal toebrengen aan de Nintendo-markt, maar het zal ook geen flop worden", zei Patrizia Pisani, redacteur bij VionixStudio, in een e-mailinterview met Lifewire. "Het Steam Deck wordt al als een geweldige console beschouwd en het heeft een enorme bibliotheek met games in de Steam Store."

Het dek stapelen

Lanceren met een vooraf opgestelde en gigantische gamesbibliotheek zou elke console zeker een voordeel geven. Steam ziet duizenden game-releases per jaar en de constante winkelkortingen maken het gemakkelijk om heel snel een digitale achterstand te creëren. De andere grote aantrekkingskracht van het Steam Deck is dat het, ondanks zijn grootte, nog steeds een gaming-pc is.

Image
Image

De hardware maakt gebruik van een aangepaste AMD-processor. Valve beweert dat het "meer dan genoeg prestaties levert om de nieuwste AAA-games te draaien", en ze worden weergegeven op een 7-inch multi-touchscreen. Het biedt tussen 64 GB en 512 GB aan opslagruimte aan boord die kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, zodat je in een oogwenk een heleboel games klaar hebt om te spelen. Met de batterij van 40 wattuur kun je ook naar schatting zeven of acht uur blijven spelen.

Dit alles zorgt voor een verleidelijke videogameconsole, vooral een draagbare console, maar het grootste voordeel van het Steam Deck is dat je als gaming-pc de software kunt aanpassen en wijzigen.

"Het grootste voordeel dat Steam Deck heeft, is dat het een volwaardige pc is," zei Pisani, "Je kunt er andere [programma's] op installeren. En voor iedereen die bekend is met Windows-gaming, er zijn talloze native games, plus de mogelijkheid om consoles te emuleren."

Ik denk niet dat het Steam Deck de markt van Nintendo ernstig zal schaden, maar het zal ook geen flop worden.

Zelfs Valve moedigt dit aan en adverteert met de mogelijkheid om "op internet te surfen, streaming video te bekijken, je normale productiviteitsdingen te doen, wat andere gamewinkels te installeren, wat dan ook", op de officiële Steam Deck-hardwarepagina.

Dus het Steam Deck heeft veel te bieden als handheld - of niet, als je het aansluit op een dock en randapparatuur en een groter scherm gebruikt. Het zal waarschijnlijk buitengewoon goed verkopen bij Steam-gebruikers en pc-gamingliefhebbers. Het kan zelfs een moloch worden op de pc-gamingmarkt. Er is echter één belangrijke factor die waarschijnlijk zal voorkomen dat het de console van Nintendo vernietigt: het feit dat het niet de console van Nintendo is.

Niet nodig om over te schakelen

Nintendo heeft tientallen jaren besteed aan het verstevigen van zijn positie als een van de meest bekende en geliefde videogamebedrijven, en af en toe een uitzondering daargelaten, is de hardware enorm populair. Dit geldt ook voor de Switch, die sinds 2017 ergens meer dan 80 miljoen keer is verkocht. Zowel het bedrijf als de console zijn op dit moment behoorlijk stevig verankerd.

Image
Image

"Het belangrijkste dat de markt van Nintendo Switch beschermt, is de bibliotheek", zei Pisani, "Exclusieve gamefranchises zoals Mario, Pokemon en The Legend of Zelda hebben enorme fanbases in alle leeftijdsgroepen."

Het andere grote voordeel van de Switch komt van zijn massale aantrekkingskracht. Het is een console waarvan zelfs de gemiddelde consument die games voor iemand anders koopt waarschijnlijk wel eens van heeft gehoord. Het is niet gemakkelijk aan te passen zoals het Steam Deck, maar het biedt dezelfde algemene gebruikerservaring voor iedereen, direct uit de doos. De Switch is, bij gebrek aan een betere term, makkelijk. Het is gemakkelijk te identificeren, gemakkelijk te onthouden, eenvoudig in te stellen en gemakkelijk te gebruiken.

"Nintendo heeft ook een voorsprong als het gaat om ouders die hun kinderen een gameconsole cadeau doen," zei Pisani, "[zijn] marketing maakt echt gebruik van de markt voor 'beste console voor kinderen'."

Aanbevolen: