Gebruik Volume Leveling in WMP 12 om Loudness-problemen op te lossen

Inhoudsopgave:

Gebruik Volume Leveling in WMP 12 om Loudness-problemen op te lossen
Gebruik Volume Leveling in WMP 12 om Loudness-problemen op te lossen
Anonim

Om de verschillen in luidheid tussen de nummers in je muziekcollectie te minimaliseren, biedt Windows Media Player 12 een optie voor volumenivellering. Dit is een andere term voor normalisatie en is vergelijkbaar met de Sound Check-functie in iTunes.

In plaats van het direct (en permanent) wijzigen van audiogegevens, meet de WMP-volumenivelleringsfunctie de verschillen tussen nummers en berekent een standaard volumeniveau. Dit is een niet-destructief proces dat ervoor zorgt dat elk nummer dat je speelt genormaliseerd is ten opzichte van andere nummers. De informatie wordt vervolgens opgeslagen in de metadata van elk nummer (net als ReplayGain) om de niveaus te behouden voor al het toekomstige luisteren.

Audiobestanden moeten in het WMA- of MP3-audioformaat zijn om volumenivellering in WMP 12 te gebruiken.

Hoe u uw muziekbibliotheek automatisch kunt normaliseren in WMP 12

Als u grote volumeveranderingen tussen nummers in uw Windows Media-bibliotheek wilt elimineren of minimaliseren, start u de WMP 12-toepassing en volgt u deze stappen.

  1. Selecteer in de menutab View > Now Playing.

    U kunt ook de CTRL+ M sneltoets gebruiken om het tabblad WMP-hoofdmenu weer te geven of druk op CTRL + 3 om de weergavemodus Now Playing te starten.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop ergens in het Now Playing-scherm en selecteer Enhancements > Crossfading en automatische volumenivellering. Het menu Geavanceerde opties wordt weergegeven boven het scherm Nu afspelen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Automatische volumenivellering inschakelen.

    Image
    Image
  4. Selecteer het X pictogram in de rechterbovenhoek van het venster om het scherm Instellingen te sluiten.

    Image
    Image

Aandachtspunten over de automatische nivellering van WMP 12

Voor de nummers in je bibliotheek die geen volume-nivelleringswaarde hebben die is opgeslagen in hun metadata, moet je ze een keer helemaal afspelen. WMP 12 voegt alleen een normalisatiewaarde toe na analyse van het bestand tijdens het afspelen.

Dit is een langzaam proces in vergelijking met de Sound Check-functie in iTunes, die automatisch alle bestanden in één keer scant. Als u een grote bibliotheek had voordat u de volumenivellering inschakelde, stelt u WMP in om automatisch de volumes van nieuwe nummers die aan uw bibliotheek zijn toegevoegd te nivelleren.

Hoe automatisch volume-nivellering toe te voegen bij het toevoegen van nieuwe nummers

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat alle nieuwe bestanden die aan uw WMP 12-bibliotheek zijn toegevoegd, automatisch volume-nivellering krijgen:

  1. Selecteer op het tabblad van het hoofdmenu Organiseren > Options.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bibliotheek en selecteer vervolgens Voeg informatiewaarden voor volume-nivellering toe voor nieuwe bestanden.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toepassen > OK om de instelling op te slaan.

    Image
    Image

In plaats van langzaam alle nummers in je bibliotheek af te spelen om ze te normaliseren, kun je overwegen de hele bibliotheek te verwijderen en deze vervolgens opnieuw te uploaden. Door volumenivellering voor nieuwe bestanden in te schakelen en vervolgens uw muziekbestanden opnieuw te importeren, kunt u tijd besparen. Zorg ervoor dat u niet per ongeluk de bronbestanden voor de bibliotheek verwijdert.

Waarom varieert de luidheid tussen nummers zo veel?

Er is een kans dat de audiobestanden op je computer of extern opslagapparaat niet allemaal van dezelfde plek zijn. Veel mediabibliotheken zijn gemaakt op basis van:

  • Gekochte en gedownloade nummers van online muziekservices.
  • Geripte nummers van audio-cd's.
  • Gedownloade nummers van legale sites voor het delen van bestanden.
  • Opgenomen live optredens.
  • Analoge bronnen zoals vinylplaten of cassettebandjes.

Het probleem met het maken van een bibliotheek uit meerdere bronnen is dat luidheid, geluidskwaliteit en andere factoren kunnen variëren. Vaak is het verschil zo groot dat je tijdens het luisteren constant het volume moet aanpassen. Dit is geen ideale manier om naar muziek te luisteren, dus het is vaak de moeite waard om het volume af te stellen.

Aanbevolen: