Betere beveiligingsondersteuning kan telefoons met een langere levensduur betekenen

Inhoudsopgave:

Betere beveiligingsondersteuning kan telefoons met een langere levensduur betekenen
Betere beveiligingsondersteuning kan telefoons met een langere levensduur betekenen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro bieden klanten tot vijf jaar beveiligingsupdates en patches.
  • Veel andere fabrikanten bieden slechts twee tot drie jaar beveiligingsupdates, soms minder op goedkopere apparaten.
  • Hoewel niet zo revolutionair als nieuwe besturingssystemen, zeggen experts dat beveiligingsupdates kunnen helpen je telefoon te beveiligen door mazen te dichten die kwaadwillende aanvallers gebruiken om gegevens te stelen.

Image
Image

Betere ondersteuning voor apparaatupdates zou kunnen helpen om je telefoon en gegevens veiliger te houden, zeggen experts, maar veel fabrikanten bieden dat gewoon niet aan.

Wanneer er een nieuwe telefoon uitkomt, is het gemakkelijk om enthousiast te worden over de nieuwe functies. Maar experts zeggen dat gebruikers er rekening mee moeten houden hoe lang de apparaten die ze kopen beveiligingsupdates zullen ontvangen en telefoons moeten kopen die langere ondersteuning bieden. Zo garanderen de aankomende Pixel 6 en Pixel 6 Pro beide vijf jaar beveiligingsupdates na release.

"Beveiligingsupdates zijn cruciaal omdat ze gebruikers kunnen beschermen tegen de overgrote meerderheid van mobiele bedreigingen, vooral wanneer ze worden gebruikt in combinatie met andere goede mobiele beveiligingsgewoonten, zoals het gebruik van een toegangscode, het vermijden van onveilige draadloze verbindingen en het vermijden van sideloaded apps (apps gedownload buiten de officiële Google Play Store), "vertelde Jasmine Henry, directeur cybersecurity bij Esper.io, Lifewire in een e-mail.

"Geen enkele software of firmware is perfect, en maandelijkse updates beschermen je tegen de nieuwste technieken die door hackers worden gebruikt."

Protocol bijwerken

Als het gaat om updates en ondersteuning op de lange termijn, is Apple de duidelijke winnaar, met veel van zijn apparaten, zoals de iPhone 6S, die oorspronkelijk werd uitgebracht in 2015 en nog steeds in aanmerking komt voor de nieuwste update van het besturingssysteem (OS), iOS 15. Aan de Android-kant van de zaak hebben veel telefoons echter het geluk dat ze drie jaar beveiligingsondersteuning krijgen, laat staan dat vele jaren grote OS-updates.

Elk jaar brengt Google een nieuwe versie van Android uit, waarmee grote wijzigingen worden aangebracht in het besturingssysteem en zijn beveiligingssystemen. Maar de updates houden daar niet op.

"Elke maand publiceert Google een Android-beveiligingsbulletin, en het is aan fabrikanten om deze wijzigingen te integreren. Niet elke fabrikant brengt updates snel uit en sommige bieden minder dan twee jaar update-ondersteuning", merkte Henry op.

Geen enkele software of firmware is perfect, en maandelijkse updates beschermen je tegen de nieuwste technieken die door hackers worden gebruikt.

Hoewel deze patches geen grote veranderingen aanbrengen in de gebruikerservaring van het besturingssysteem, zijn ze belangrijk omdat ze de omgeving waarin je telefoon draait veiliger maken.

We vertrouwen elke dag veel op onze telefoons; of dat nu sms'en is, sociale media gebruiken of video's bekijken op sites zoals TikTok of YouTube, elk moment dat je op dat apparaat doorbrengt, is een kans dat je persoonlijke gegevens worden gestolen als je jezelf niet goed beschermt.

Due Diligence

Zelfs als beveiligingsupdates direct beschikbaar zijn, maken veel gebruikers er geen gebruik van. Volgens Verizon's Mobile Security Index 2021 heeft meer dan 93% van de Android-apparaten een verouderde versie, en dat is alleen wanneer de grote releases van Android-versies worden vergeleken. Als het onwaarschijnlijk is dat zoveel gebruikers de belangrijkste updates installeren die uitkomen - updates die enorme veranderingen met zich meebrengen - dan is het ook waarschijnlijk dat velen de kleinere patches missen die maandelijks worden uitgebracht voor nieuwere apparaten.

Image
Image

Het is geweldig om te zien dat bedrijven zoals Google het doel bereiken door vijf jaar beveiligingsupdates aan te bieden, maar deze patches zijn alleen de moeite waard als gebruikers ze installeren. Als u een niet-gepatcht apparaat gebruikt, betekent dit dat u ervoor kiest om uw gegevens in gevaar te brengen. Aangezien velen hun telefoon gebruiken om toegang te krijgen tot bankrekeningen, betalingssystemen en om persoonlijke gegevens te delen via sms en andere communicatiemiddelen, merkt Henry op dat het belangrijk is om altijd over de meest actuele bescherming te beschikken.

"Het tijdig toepassen van patches zal u beschermen tegen de overgrote meerderheid van de beveiligingsbedreigingen, aangezien de meeste mobiele bedreigingsactoren zich richten op bekende problemen in niet-gepatchte telefoons", zei ze.

Aanbevolen: