Een laptop aansluiten op een tv via HDMI

Inhoudsopgave:

Een laptop aansluiten op een tv via HDMI
Een laptop aansluiten op een tv via HDMI
Anonim

Wat te weten

  • Sluit uw laptop snel aan op uw tv door het ene uiteinde van de HDMI-kabel op uw tv aan te sluiten en het andere op uw computer.
  • Zorg ervoor dat je de HDMI-In-bron op je tv aanpast aan de HDMI-poort die je gebruikt.
  • Mogelijk hebt u een specifieke HDMI-adapter nodig voor uw laptopmodel.

Dit artikel legt uit hoe je een laptop aansluit op een tv met HDMI en, indien nodig, een HDMI-adapter.

Hoe een laptop op een tv aan te sluiten met een HDMI-kabel

Het aansluiten van je Windows- of Mac-laptop op je tv via HDMI is redelijk eenvoudig en duurt hopelijk maar een paar minuten.

  1. Steek het ene uiteinde van de HDMI-kabel in de HDMI-poort van uw laptop.

    Als je laptop geen HDMI-poort heeft, heb je een HDMI-adapter nodig. Het exacte type is afhankelijk van het model van uw laptop. Een dockingstation of via hub met een HDMI-poort kan ook worden gebruikt.

  2. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op uw tv-toestel. Zorg ervoor dat u onthoudt welke poort u gebruikt voor de HDMI-verbinding van uw laptop naar tv.
  3. Gebruik de afstandsbediening van je tv om je mediabron te wijzigen totdat je bij de HDMI-poort komt waarop je de HDMI-kabel hebt aangesloten.

    De naam van de knop verschilt per tv-model, maar het is in wezen dezelfde knop die je gebruikt om te schakelen tussen gewone tv-kanalen, je dvd-speler en je videogameconsole als je die hebt.

  4. Je laptop zou automatisch de verbinding moeten detecteren en zichzelf beginnen te spiegelen op je tv.

Overschakelen van spiegelen naar uitbreiden

De standaardinstelling voor een HDMI-verbinding tussen laptop en tv is dat het scherm van uw laptop wordt gespiegeld op de televisie. Dit betekent in feite gewoon dat alles wat u op het scherm van uw laptop ziet, tegelijkertijd op het scherm van uw tv wordt weergegeven.

Een alternatieve instelling is om je tv te laten fungeren als een soort extensie of tweede scherm dat je vanaf je laptop kunt bedienen. Hierdoor kunt u bestanden of apps privé op uw laptop openen en bepaalde media op het tv-scherm aan anderen laten zien.

Om deze wijziging op een Mac aan te brengen, opent u het Apple-menu in de linkerbovenhoek en klikt u op Systeemvoorkeuren > Beeldschermen > Arrangement.

Om op een Windows 10-laptop over te schakelen van Mirror naar Extend, opent u het actiecentrum door op het vierkante pictogram in de rechterbenedenhoek te klikken of door vanaf de rechterkant van het scherm op een aanraakapparaat te vegen zoals een Surface Pro. Klik op Project om uw tv-weergave-opties te bekijken.

U kunt uw weergavevoorkeuren zo vaak wijzigen als u wilt.

Heeft u een HDMI-adapter nodig?

Als uw laptop geen HDMI-poort heeft, en de meeste niet, moet u een HDMI-adapter gebruiken. Uw laptop heeft er misschien een geleverd toen u hem kreeg, maar u hoeft zich geen zorgen te maken als dit niet het geval is, aangezien HDMI-adapters relatief goedkoop zijn en zeer gemakkelijk te vinden zijn in zowel online als traditionele elektronicawinkels.

Image
Image

De volgende poorttypen kunnen worden gebruikt om een laptop via HDMI met een geschikte adapter op een tv aan te sluiten:

  • Mini-HDMI
  • Micro-HDMI
  • USB-C
  • Donderslag
  • DisplayPort
  • Mini DisplayPort

Controleer de handleiding van je laptop of de ondersteuningspagina om te zien welk soort adapter je nodig hebt voordat je er een koopt. Een USB-C-naar-HDMI-adapter werkt niet als u een Micro-HDMI-naar-HDMI-adapter nodig hebt (deze connectoren hebben verschillende afmetingen).

Een USB-hub of een dockingstation met een HDMI-poort kan een goede investering zijn, omdat ze meestal ook over een verscheidenheid aan andere poorten beschikken die kunnen worden gebruikt om verbinding te maken met een breed scala aan apparaten.

Laptop-naar-TV HDMI Problemen oplossen

Heeft u problemen om het beeld of geluid vanaf uw laptop via uw tv af te spelen? Hier zijn enkele snelle oplossingen die het proberen waard zijn.

  • Herstart je laptop: Soms kan het herstarten van je laptop met de HDMI-kabel aangesloten het scherm dwingen om over te schakelen naar het tv-scherm.
  • Controleer de HDMI-poort op uw tv: HDMI-poorten op tv's kunnen vaak erg krap zijn en het is gemakkelijk om te denken dat de kabel is aangesloten, terwijl de verbinding in feite nauwelijks gemaakt. Controleer stevig en zorgvuldig of de kabel zo ver mogelijk is aangesloten.
  • Controleer de HDMI-poort op uw laptop: Sommige laptops, zoals sommige Surface Pro-modellen, hebben gebogen randen waardoor de HDMI-adapters kunnen losraken. Zorg ervoor dat alle randen van de poort zijn afgedicht en dat de kabel er niet uit wordt getrokken.
  • Controleer de HDMI-kabel op schade: Het is mogelijk dat uw HDMI-kabel beschadigd is geraakt tijdens het opbergen of verplaatsen.
  • Installeer de nieuwste besturingssysteem- en firmware-updates: Of je nu een Mac of een Windows-laptop hebt, het downloaden van de nieuwste updates kan vaak veel technische problemen oplossen.
  • Controleer de HDMI-bron dubbel: Uw tv probeert mogelijk te lezen van de verkeerde HDMI-poort. Blader door al je mediabronnen op je tv met je afstandsbediening.
  • Schakel HDMI-poorten om: Als u denkt dat een HDMI-poort beschadigd is, probeer dan een poort te gebruiken waarvan bewezen is dat deze werkt, zoals die is aangesloten op uw Xbox of Blu-ray-speler.

Aanbevolen: