De Multo Smart Kitchen laat me eruitzien als een goede kok

Inhoudsopgave:

De Multo Smart Kitchen laat me eruitzien als een goede kok
De Multo Smart Kitchen laat me eruitzien als een goede kok
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Multo is een nieuwe slimme keuken van $999, gemaakt door Cooking Pal.
  • De robotkeuken wordt bestuurd door een touchscreen-tablet en biedt Wi-Fi-connectiviteit.
  • Ik heb wat recepten uitgeprobeerd in de Multo en was onder de indruk van hun smaak en het gemak van bereiding.
Image
Image

Mijn culinaire vaardigheden worden niet beter, maar dankzij een nieuwe robotkeuken genaamd Multo is het eten dat ik maak smakelijker dan ooit.

De Multo, gemaakt door Cooking Pal, ziet eruit als een gigantische mixer die verbinding maakt met je wifi-netwerk en wordt bestuurd door een 8.9-inch touchscreen-tablet. De tablet heeft een aan de voorzijde gemonteerd jogwiel voor navigatie en een achteruitrijcamera maakt foto's van de ma altijden die je hebt gekookt voor toekomstig gebruik.

Ik was opgewonden om de Multo uit te proberen, omdat ik dit pandemische jaar veel heb gekookt en ik mijn repertoire moest mixen. De robot bood 100 beschikbare recepten aan toen het product in mei werd gelanceerd, en het bedrijf zegt dat het er elke week vijf zal toevoegen.

Ik kon vooral achterover leunen en kijken hoe de Multo aan het werk ging.

Het diner wordt geserveerd?

De Multo is verrassend elegant voor een keukenrobot, wat goed is omdat hij behoorlijk wat aanrechtruimte in beslag neemt. De hoofdkookeenheid is uitgevoerd in roestvrij staal. De tablet staat los van de meng- en kookcontainer, maar past er netjes bij met zwarte bies. Het display leidt u ook door recepten.

Connectiviteit vormt het hart van Multo. Er is wifi om nieuwe recepten te zoeken en je kunt ook een iOS-app downloaden om de meeste functies van de robot te gebruiken. Ik kon bladeren door een breed scala aan recepten, waaronder Indiase, Mexicaanse en Italiaanse opties.

Met de app kun je ook re altime meldingen ontvangen over de status van je ma altijd, wat best leuk was toen het op mijn telefoon verscheen. Ik kon ook mijn favoriete recepten opslaan en mijn kookgeschiedenis volgen via de app.

Omdat ik een beetje honger had na het opzetten van de Multo, heb ik een van de online recepten gedownload. Aangezien het een diner voor één was, was het maar goed dat ik kon beslissen hoeveel porties ik wilde bereiden door door het tabletmenu te navigeren.

De tablet is gebruiksvriendelijk en je kunt het stalen mes aan de onderkant van Multo's grote roestvrijstalen kom bedienen. Het kan koken, wegen, hakken, sauteren, kneden, stomen, koken, kloppen, mengen, emulgeren, raspen en malen.

Ik begon met het wassen van broccoli en aardappelen en gooide ze in de kom. De Multo kookt ingrediënten samen of apart in een kookmandje. Toen ik de ingrediënten in de machine deed, woog een ingebouwde weegschaal hoeveel ik had toegevoegd.

De tablet leidde me door het proces van het maken van een recept, en het was gemakkelijk te volgen, samen met het heldere scherm en het bedieningswiel. Gelukkig kon ik meestal gewoon achterover leunen en kijken hoe de Multo aan het werk ging. Een motor in het apparaat laat de ingrediënten voor het mixen op 5.200 tpm draaien en maakt een zacht zoemend geluid.

Zodra al mijn ingrediënten in de kom zaten, was het tijd om op de startknop te drukken, die duidelijk op de tablet staat aangegeven. Het verwarmingssysteem van de Multo kan koken tot 265 graden. Er is ook een opwarmfunctie voor die momenten dat je niet klaar bent voor het avondeten.

Image
Image

Het ruimt zelfs op

De gerechten die ik kookte in de Multo bleken heerlijk te zijn. Maar het beste was dat de robot het grootste deel van de schoonmaak deed, dankzij de twee zelfreinigende modi. Ik kon wat zeep en water toevoegen en met een druk op de knop verwijderde de Multo het vuil op de korstige oppervlakken die het opruimen na het koken zo moeilijk maken. Het grootste deel van de machine is ook vaatwasmachinebestendig.

Met een catalogusprijs van $ 999, maar nu beschikbaar voor pre-orders voor $ 799, is de Multo voor de meeste mensen geen snelle aankoop. Maar gezien het feit dat de Amerikanen voor de pandemie gemiddeld 5,9 keer per week aten, zou het hebben van een eigen robotchef je uiteindelijk geld kunnen besparen. Per slot van rekening besteedt de gemiddelde persoon ongeveer $ 3.000 per jaar aan uit eten gaan.

Het is niet alleen een kwestie van geld. De gerechten die je in de Multo kunt maken zijn veel gezonder dan in restaurants. Persoonlijk ben ik klaar om de toekomst van het koken met robots te omarmen.

Aanbevolen: