Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV (M507-G1) Review: een goede balans

Inhoudsopgave:

Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV (M507-G1) Review: een goede balans
Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV (M507-G1) Review: een goede balans
Anonim

Bottom Line

Te midden van Vizio's zeer brede assortiment, vindt de M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV (M507-G1) de juiste balans tussen kwaliteit en waarde.

Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV (M507-G1)

Image
Image

We hebben Vizio's M-Series Quantum 50-inch 4k Smart TV gekocht, zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Vizio heeft zijn plaats veroverd als het toonaangevende budget-tv-merk in de Verenigde Staten, en terwijl bedrijven zoals Hisense en TCL hun donder proberen te stelen, biedt Vizio consequent een aantal van de beste instap- en mid- bereik zet zich om. Een deel daarvan komt voort uit het feit dat Vizio zoveel verschillende modellen heeft dat er voor elk wat wils is, zelfs als het soms verwarrend kan zijn om de verschillende modelnummers en voordelen van elk te sorteren.

De Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV (M507-G1) lijkt een goede plek te vinden voor een redelijk geprijsde 4K-tv: hij is groot en superscherp, met enkele van de functies die je zou willen vinden op duurdere, duurdere rivalen, maar in sommige opzichten in mindere mate. En hoewel het minimale ontwerp zeker solide is, probeert het er niet flitsend of duur uit te zien. Het is gewoon een geweldige tv voor een nog betere prijs, en zou moeten voldoen aan de behoeften van de meeste 4K-kopers van vandaag. Ik heb de M507-G1 meer dan 80 uur getest in games, films en streaming media.

Image
Image

Ontwerp: staat op, niet uit

Gezien de bescheiden prijs, is het geen verrassing dat het ontwerp van de Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV niet echt opv alt of er overdreven druk uitziet. Dat is echter prima: het lijkt over het algemeen een vrij minimaal silhouet. Het matzwarte frame heeft een vrij groot Vizio-logo rechtsonder, maar verder is het eenvoudig en simplistisch. De meegeleverde poten zijn dun en breed, hoewel je de tv altijd aan de muur kunt bevestigen in plaats van ze te gebruiken.

Als je goed naar de tv kijkt, is het echter een beetje vreemd dat het scherm een kleine hoeveelheid ongebruikte ruimte aan de bovenkant heeft. Het is niet uniform over de hele linie, en hoewel je het van ver niet zult opmerken (het vervaagt gewoon in het frame erboven), ziet het er van dichtbij een beetje vreemd uit.

Gezien de bescheiden prijs, is het geen verrassing dat het ontwerp van de Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV niet echt opv alt of er overdreven druk uitziet.

De Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV is volledig geladen op poorten, met vier HDMI-ingangen, composiet- en USB-ingangen, een optische audio-uitgang, een coaxiale ingang en een Ethernet-poort voor bekabelde internettoegang. Je krijgt ook een afstandsbediening met sneltoetsen voor Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, VUDU, Xumo en Redbox, samen met alle gebruikelijke knoppen.

Instelproces: even wachten

De voeten zijn verwisselbaar en kunnen aan beide kanten worden geplaatst, met een paar meegeleverde schroeven die nodig zijn om ze aan de set te bevestigen. Als alternatief is voor wandmontage van de Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV aparte VESA 200x200 bevestigingshardware vereist. U zult waarschijnlijk enkele software-updates tegenkomen voordat u de set kunt gaan gebruiken. In mijn geval heeft de tv meer dan 20 minuten besteed aan het downloaden en toepassen van updates voordat deze volledig up-to-date was.

Image
Image

Beeldkwaliteit: het is een schoonheid

Ondanks de budget-branding, passen de moderne sets van Vizio goed bij de duurdere concurrentie - en dat is zeker waar met de Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV. Dit LCD-scherm met led-achtergrondverlichting is haarscherp en helder met een resolutie van 3840 x 2160 (4K Ultra HD), met een beoordeling van 400 nits voor een solide helderheid. Het ondersteunt ook zowel Dolby Vision- als HDR10-smaken van High Dynamic Range (HDR), wat het contrast verhoogt door een grotere ongelijkheid tussen witte en zwarte delen van het beeld te leveren. De kleuren zijn bijzonder levendig dankzij Quantum Color-technologie, dezelfde soort die je in veel duurdere Samsung-sets ziet, wat het effect echt versterkt. Het eindresultaat is rijk en levendig in alle soorten media, of het nu gaat om films, games of het streamen van tv-programma's.

Als je upgradet van een paar jaar oude 1080p-set zonder HDR, dan zal het resultaat zeker indruk maken. Dat gezegd hebbende, er zijn duurdere sets met een beetje meer pit en finesse voor hun beeldkwaliteit. De 16 lokale dimzones in de Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV zorgen voor een sterk contrast, maar met sommige rivaliserende televisies die meerdere keren zoveel zones bieden, kunnen ze diepere zwartniveaus leveren. Er zijn ook veel helderdere tv's dan deze.

De kijkhoeken lijden een beetje als je een beetje naar beide kanten zit, maar niet genoeg om lastig te zijn … tenzij je regelmatig grote mensenmassa's in een kleine ruimte verpakt. Over het algemeen ben ik erg blij met wat deze Vizio uit het middensegment kan doen - alle beperkingen en tekortkomingen zijn klein.

Bottom Line

Met een paar stereoluidsprekers van 10 W aan boord, produceert de Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV een solide helder geluid dat een kamer kan vullen. Platte schermen schieten vaak tekort op dit front, maar de luidsprekers van de M-serie zouden voor de meesten de slag moeten slaan. Toch krijg je zeker een upgrade door een soundbar aan te sluiten, zelfs een standaard 2.0-kanaals stereo, zoals Vizio goedkoop aanbiedt.

Software: er ontbreken een paar dingen

De Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV draait het Vizio SmartCast 3.0-platform, dat streaming-apps implementeert zoals Netflix, Hulu, VUDU, Amazon Prime Video, YouTube, Tubi en Disney+. Hoewel er al tientallen apps in de interface zijn ingebouwd, heeft SmartCast de frustrerende tekortkoming dat het geen enkele app-winkel biedt voor het downloaden van aanvullende services zoals Sling TV of Twitch.

Als je upgradet van een paar jaar oude 1080p-set zonder HDR, dan zal het resultaat zeker indruk maken.

Dat is teleurstellend voor een moderne smart-tv, vooral omdat je met Android TV en Roku TV-aangedreven sets kunt downloaden en meer services/kanalen kunt toevoegen. Het alternatief hier is de titulaire SmartCast-functie, waarmee je kunt streamen van videodiensten op je smartphone of tablet via Apple AirPlay 2 en Google Chromecast-functionaliteit. Dat werkt goed, maar ik heb liever een native app op de tv dan dat ik op mijn telefoon moet vertrouwen om over video te vliegen, zelfs als de kwaliteit ongeveer hetzelfde is.

Het SmartCast-platform heeft ook een WatchFree-functie met meer dan 100 gratis, door advertenties ondersteunde streamingkanalen, mogelijk gemaakt door streamingdienst Pluto. Alle streamingdiensten die ik heb geprobeerd, werkten goed op de Vizio, hoewel de SmartCast-menu-interface over het algemeen een beetje traag is.

Image
Image

Prijs: precies op doel

Voor een verkoopprijs van $ 400 voelt de Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV goed geprijsd voor zijn mogelijkheden. Zoals vermeld, levert het een geweldig 4K HDR-beeld en solide geluid, en wordt geleverd met veel topstreaming-video-apps die al zijn geïnstalleerd.

Vizio's productlijn is echter enorm en je kunt op- of neerschalen in prijs en functies met meestal minieme verschillen tussen sets. Dat gezegd hebbende, neemt het 55-inch model uit de M-serie een aanzienlijke stap vooruit in de nuance van de beeldkwaliteit, met een 50 procent hogere maximale helderheid bij 600 nits en een dramatische toename van lokale dimzones tot 90. Het is echter $ 550. Als je het geld te besteden hebt, is het misschien de moeite waard, maar heb niet het gevoel dat je beknibbelt met dit 50-inch model.

Vizio M-serie Quantum 50-inch 4K Smart TV versus TCL 50S425 50-inch Roku TV

We hebben eind vorig jaar de TCL 50S425 50-inch Roku TV (zie op Amazon) beoordeeld en waren erg onder de indruk van een 4K HDR-set die ver boven het prijskaartje uitsteekt. Deze tv's hebben beide een 50-inch scherm en hebben smart-tv-functionaliteit, waarbij Roku TV de TCL-set aandrijft in tegenstelling tot het op maat gemaakte platform van Vizio hier.

De afstandsbediening voelde een beetje traag aan op het TCL-model en de geluidskwaliteit was niet zo sterk, plus de piekhelderheid kan niet tippen aan die van Vizio en de set van TCL mist ook lokale dimfunctionaliteit. Er is echter een duidelijk prijsverschil: de TCL TV wordt momenteel verkocht voor $ 269,99 en is mogelijk zelfs voor minder te vinden. Het 50S425-model van TCL bereikt misschien niet allemaal dezelfde pieken, maar voor die prijs is het misschien de afweging waard.

Een uitstekende aankoop

De Vizio M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV is een goed afgeronde, budgetvriendelijke televisie, die een helder en kleurrijk beeld, geluid van goede kwaliteit en een solide selectie van ingebouwde streaming video levert apps. U kunt ongetwijfeld een helderder, krachtiger beeld krijgen van een duurdere set, samen met een opvallender ontwerp, maar voor de prijs is de M-serie van Vizio een ideale 4K-keuze.

Specs

  • Productnaam M-Series Quantum 50-inch 4K Smart TV (M507-G1)
  • Productmerk Vizio
  • Prijs $400.00
  • Releasedatum juli 2019
  • Productafmetingen 44,08 x 25,58 x 2,84 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie Een jaar
  • Poorten 4x HDMI, USB, optisch, coaxiaal, Ethernet, A/V
  • Waterdicht N.v.t.
  • HDR Dolby Vision en HDR10

Aanbevolen: