Ruimtelijke en verliesvrije audio nu beschikbaar op Apple Music

Ruimtelijke en verliesvrije audio nu beschikbaar op Apple Music
Ruimtelijke en verliesvrije audio nu beschikbaar op Apple Music
Anonim

Dolby Atmos ruimtelijke audio en lossless audio zijn officieel beschikbaar voor Apple Music-abonnees, maar alleen op bepaalde apparaten.

Apple Music-abonnees kunnen nu naar 20 miljoen nummers met verliesvrije audio luisteren, maar het streamingplatform zal uiteindelijk met de nieuwe technologie in totaal meer dan 75 miljoen nummers toevoegen. Enkele van de albums die nu beschikbaar zijn om naar te luisteren in de nieuwe audioformaten zijn Taylor Swift's Folklore, Arianna Grande's Positions, The Weeknd's After Hours en meer.

Image
Image

De nieuwe verliesvrije audiolaag van Apple Music begint bij 44,1 kHz (kilohertz), wat Apple beschrijft als geluid van cd-kwaliteit. Er is ook Hi-Resolution Lossless, tot 24 bit bij 192 kHz.1, dat een luisterervaring van nog betere kwaliteit wil bieden.

Apple zei in de oorspronkelijke aankondiging dat lossless audio "de manier is waarop de artiesten [tracks] in de studio hebben gemaakt", zonder enige bewerkingen of toevoegingen. Audiofielen zeggen dat het een verbeterde luisterervaring biedt, hoewel je een betere koptelefoon of luidsprekers nodig hebt dan normaal gesproken bij je smartphone zit.

Hoewel Apple Music Lossless beschikbaar is op Macs, iPads en iPhones met iOS 14.6 en hoger, kun je er niet naar luisteren via Apple's eigen koptelefoon of slimme luidsprekers zoals de HomePod mini.

Spatial audio is een 360-graden geluidsformaat dat een surround-sound-effect kan creëren, en Apple zei dat de Dolby Atmos ruimtelijke audio "artiesten in staat stelt om muziek te mixen zodat het geluid van overal en van boven komt." Het is geweldig voor films en meeslepende videogames. Ruimtelijke audio is beschikbaar op Apple-koptelefoons zoals AirPods Pro en AirPods Max.

Apple kondigde vorige maand de toevoeging van ruimtelijke en lossless audioformaten aan. Gebruikers gingen naar sociale media om (om zo te zeggen) te klinken op hun ervaring met ruimtelijke en verliesvrije audio, en het was vooral positief. Sommigen merkten op dat het nieuwe audio-aanbod van Apple Music ervoor zorgt dat het streamingplatform opv alt tussen concurrenten zoals Spotify.

Het is echter belangrijk op te merken dat Apple HomePod-apparaten en de AirPods Max- en AirPods Pro-hoofdtelefoons niet compatibel zijn om lossless audio af te spelen.

Ruimtelijke audio is iets meer compatibel met meer apparaten. Standaard speelt Apple Music automatisch Dolby Atmos-nummers af op alle AirPods- en Beats-hoofdtelefoons met een H1- of W1-chip, evenals de ingebouwde luidsprekers in de nieuwste versies van iPhone, iPad en Mac.

Aanbevolen: