Waarom heeft Netflix ondersteuning toegevoegd voor de ruimtelijke audio van Apple?

Inhoudsopgave:

Waarom heeft Netflix ondersteuning toegevoegd voor de ruimtelijke audio van Apple?
Waarom heeft Netflix ondersteuning toegevoegd voor de ruimtelijke audio van Apple?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Netflix voegt zich bij Disney+, HBO Max en Peacock met ondersteuning voor de AirPods-only surround-sound-functie.
  • Spatial Audio biedt meeslepend surround-geluid bij gebruik van een hoofdtelefoon.
  • Het werkt alleen met AirPods Pro en Max.
Image
Image

Waarom heeft Netflix ondersteuning voor een nichefunctie voor alleen Apple toegevoegd aan zijn film- en tv-streamingservice?

Spatial Audio is Apple's kijk op surround sound. Het werkt alleen met AirPods Pro en AirPods Max, en alleen op iPhones of iPads met iOS 14. En toch is het niet alleen Netflix die ondersteuning toevoegt. HBO-Max. Disney+ en Peacock ondersteunen ook Apple's tot nu toe alleen mobiele kijk op meeslepende audio. Dus wat zijn de voordelen voor jou en mij, en waarom springen deze bedrijven zo graag aan boord?

"Netflix's beslissing om alleen ruimtelijke audio-ondersteuning aan te bieden voor Apple is weer een goed doordachte strategie om meer abonnees toe te voegen aan hun al verbluffende 209 miljoen abonnees." Hrvoje Milakovic, eigenaar van film-, tv- en populaire cultuursite Fiction Horizon, vertelde Lifewire via e-mail.

"Van zijn kant moet Apple zijn nieuwe prestatie vieren, omdat dit in ieder geval zal resulteren in meer klanten, aangezien iedereen het ruimtelijke geluid wil horen."

Voor elk wat wils

Spatial Audio voor films is een zeldzaam geval van win, win, win. Bestaande klanten krijgen een leuke nieuwe functie die ondersteunde films en tv-programma's echt meeslepender maakt, zonder extra kosten. Netflix zorgt ervoor dat AirPods-eigenaren zich aanmelden om films in Spatial Audio te ervaren, en Apple wint omdat het meer AirPods zal verkopen aan mensen die het willen horen. En dit zijn ook geen kleine getallen.

Image
Image

"In 2019 genereerden de AirPods Pro en AirPods Max samen een omzet van $12 miljard en verkochten ze meer dan 100 miljoen eenheden", zegt Milakovic. Dat zijn veel potentiële Netflix Spatial-Audio-luisteraars.

Het laat ook zien dat zelfs een nicheproduct van Apple een enorme markt kan zijn. Wearables is een van de snelstgroeiende segmenten van Apple en bracht in het laatste kwartaal van Apple bijna $ 9 miljard op. Wearables deelt die inkomsten met de Apple Watch, maar je hoeft alleen maar naar medereizigers in de metro te kijken om te zien hoeveel AirPods er in gebruik zijn.

Zoals we al zeiden, is Spatial Audio alleen beschikbaar op AirPods Pro en Max, wat een minimale buy-in van $ 250 betekent ($ 550 voor de AirPods Max). Maar het is waarschijnlijk dat de volgende versie van de basis AirPods ondersteuning zal toevoegen, wat betekent dat iedereen die de draadloze oordopjes van Apple koopt een potentiële gebruiker zal zijn.

Wat is er zo speciaal aan ruimtelijke audio?

Spatial Audio recreëert bioscoop-surroundgeluid in een paar AirPods. De gimmick die het onderscheidt van andere surround-hoofdtelefoonsystemen is het "ruimtelijke" aspect. Het gebruikt sensoren om de positie van je hoofd ten opzichte van het scherm te detecteren en verwerkt het geluid zodat het altijd lijkt te komen van luidsprekers die in de kamer om je heen zijn bevestigd.

Als een personage praat, lijkt de audio van het scherm te komen. Draai je je hoofd naar links, dan verschuift dat geluid nu naar je rechteroor, net alsof het van een echte tv komt. Dit geeft een griezelig gevoel in een ruimte te zijn met vaste audiobronnen. Het maakt het surroundgeluid niet noodzakelijk meeslepender. Het zorgt er alleen voor dat de illusie niet breekt als je je hoofd beweegt.

Wat heb je eraan?

Zakelijk gezien is dit geweldig voor Apple en Netflix, en met Disney+, HBO Max en Peacock allemaal aan boord, staat de druk op andere streamingdiensten om ondersteuning toe te voegen. Spatial Audio is op weg om een standaardfunctie te worden, zoals 4K-streaming of het opslaan van films en tv-programma's voor offline weergave.

Voor degenen onder ons met AirPods Pro of nieuwer, is er geen nadeel. We krijgen meer meeslepende films en tv onderweg of alleen op de bank, en als we het niet leuk vinden, kunnen we het gewoon uitschakelen (Spatial Audio-instellingen zijn ingebouwd in de iPhone of iPad die u gebruikt, niet in de app die de film laat zien).

Wijdverbreide acceptatie van deze functie garandeert ook alles behalve dat Apple deze zal blijven verbeteren. Wanneer een hardwarefunctie een matige ontvangst krijgt, zoals de Touch Bar van de MacBook Pro, heeft Apple de neiging zijn interesse te verliezen totdat deze uiteindelijk verwelkt en sterft.

Met nieuwe functies hebben klanten waarschijnlijk extra redenen om de AirPods Pro en AirPods Max aan te schaffen.

Omgekeerd heeft het de neiging om te verdubbelen bij treffers. De originele AirPods waren zo'n hit en sindsdien hebben we een gestage stroom van nieuwe modellen en nieuwe functies gezien.

"Hoewel sommige producten van Apple vrij duur zijn", zegt Milakovic, "hebben gebruikers de garantie van tijdige en bijgewerkte services. Met nieuwe functies hebben klanten waarschijnlijk extra redenen om de AirPods Pro en AirPods Max aan te schaffen."

AirPods zijn duur. Maar als je eenmaal gewend bent aan hun geweldige functies en nauwe integratie, is het moeilijk om terug te gaan.

Aanbevolen: