Hoe de Meet-app op iPhone of iPad te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Meet-app op iPhone of iPad te gebruiken
Hoe de Meet-app op iPhone of iPad te gebruiken
Anonim

De Measure-app, voor het eerst gezien in iOS 12, kan het werk van een meetlint doen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de liniaal, ook wel Meet-app genoemd, op je iPhone gebruikt.

Een enkele meting uitvoeren met de Measure-app

Je kunt de iPhone Measure-app gebruiken zoals je een meetlint zou gebruiken om een enkele meting uit te voeren. Hier is hoe:

  1. Start de Measure app. Het is vooraf geladen op je iOS-apparaat en ziet eruit als een liniaal. Wanneer de app start, wordt u gevraagd om het apparaat te verplaatsen, waardoor het afstanden kan kalibreren op het oppervlak dat u wilt meten. Houd het gericht op het oppervlak dat u wilt meten terwijl u het verplaatst.

    Image
    Image
  2. Wijs de stip in het midden van het scherm naar het startpunt dat u wilt meten en tik vervolgens op de Plus.

    Image
    Image
  3. Verplaats het punt naar het einde van de meting en tik een tweede keer op de Plus.

    Image
    Image
  4. Als u een meting opnieuw moet uitvoeren, tikt u op de Terug pijl linksboven in het scherm om de laatste punt te herhalen, of tikt u op Wissenom opnieuw te beginnen.
  5. Om de meetinformatie naar het klembord te kopiëren, tikt u op de meting om een dialoogvenster te openen en tikt u vervolgens op Copy.

    Image
    Image
  6. Als je tevreden bent met je resultaat, tik je op de Ontspanknop om een foto te maken van de scène waarin de meting is opgenomen.

Hoe meerdere metingen te doen met de Measure-app

Je kunt de app Meten gebruiken om verschillende aspecten van hetzelfde object te meten, zoals lengte en breedte. U kunt zelfs lengte, breedte en diagonaal meten, zolang elke meting elkaar kruist, met een gemeenschappelijk punt. Je kunt geen twee lijnen meten die elkaar niet snijden, zoals evenwijdige lijnen.

  1. Open de Measure app. Houd het gericht op het oppervlak dat u wilt meten terwijl u het beweegt om te kalibreren.
  2. Wijs de stip in het midden van het scherm naar het startpunt dat u wilt meten en tik vervolgens op de Plus.

    Image
    Image
  3. Plaats het punt waar u met de tweede meting wilt beginnen en tik op de Plus. Verplaats het dan om een punt op de oorspronkelijke meetlijn aan te raken en tik nogmaals op de Plus.

    Image
    Image
  4. Je kunt zoveel metingen doen als je wilt, zolang ze maar een andere lijn kruisen.

    Image
    Image
  5. Tik op een meting om een dialoogvenster te openen en tik vervolgens op Copy zodat u de informatie op het klembord kunt opslaan.
  6. Als je klaar bent, tik je op de Ontspanknop om een foto van de scène te maken.

Hoe de oppervlakte van een rechthoek te meten met de iOS Measure-app

Als de Measure-app herkent dat er een rechthoekig object op het oppervlak onder de telefoon ligt, wordt er automatisch een kader rond het object gemaakt.

  1. Om automatisch een rechthoek te detecteren, moet je in een goed verlichte ruimte werken en moet het object nauw aansluiten bij een rechthoekige vorm. In sommige gevallen zal de iPhone het niet detecteren en moet je de afmetingen handmatig meten.

    Image
    Image
  2. Als u deze meting wilt, tikt u op Plus en de metingen verschijnen automatisch, samen met het gebied van het object.

    Image
    Image
  3. Je kunt op het gebied tikken om een dialoogvenster te openen met meer details over de afmetingen, inclusief de diagonale afmetingen van de rechthoek.

    Image
    Image

Het niveau van de iPhone gebruiken

Het hulpmiddel Meten bevat ook een niveau. Vroeger kon je deze functie vinden in de Compass-app, maar je kunt hem nu gebruiken vanuit de Measure-app.

  1. Open de Measure app.
  2. Tik op Niveau onderaan het scherm.
  3. Plaats een van de randen van de telefoon langs het oppervlak dat u wilt controleren. U kunt de telefoon uitlijnen met de lange of korte kant van de telefoon, of zelfs plat op een oppervlak leggen.
  4. Als de rand of het oppervlak dat je meet waterpas is, wordt het scherm groen. Als het niet waterpas staat, wordt het niveau aangegeven met een lijn die het scherm verdeelt en wordt de hoek in het midden van het scherm weergegeven.

    Image
    Image

Wat is de Measure-app?

De Measure-app gebruikt augmented reality om je lijnen te laten tekenen die als een grafische overlay verschijnen bovenop wat de camera op het scherm weergeeft. De Measure-app zet deze lijnen om in daadwerkelijke metingen, die u vervolgens kunt fotograferen, zodat u een overzicht krijgt van de gemeten afmetingen.

Aanbevolen: