Hoe de Motorola Camera-app te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Motorola Camera-app te gebruiken
Hoe de Motorola Camera-app te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • In Moto Camera kun je meerdere foto's tegelijk maken, een selfie of groothoekfoto, en ook video opnemen.
  • Veelgebruikte instellingen bovenaan zijn de HDR-modus, de flitser, de timer en een schakelaar voor automatische en handmatige modi.
  • Andere functies zijn onder meer slow motion, gezichtsfilters, YouTube Live en timelapse.

In dit artikel worden verschillende manieren uitgelegd om de Motorola-camera-app te gebruiken. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Moto Camera-app die is ingebouwd in alle Motorola-smartphones en -tablets. Als je een ouder apparaat hebt, download dan de update van de Google Play Store om te profiteren van de nieuwste functies.

Basisprincipes van Motorola Camera-app

Moto Camera is de standaard-app voor het maken van foto's en video's op Motorola-apparaten en is vergelijkbaar met de meeste camera-apps voor smartphones op de markt. De grote, ronde ontspanknop maakt foto's en je zoomt in door op het scherm te knijpen. Andere basisfuncties van de app zijn:

  • Meerdere foto's maken: u kunt meerdere foto's tegelijk maken als u de ontspanknop ingedrukt houdt. Het aantal opnamen dat je maakt, wordt bovenaan de app weergegeven.
  • Veelgebruikte instellingen: Veelgebruikte instellingen bovenaan de app zijn de HDR-modus, de flitser, de timer en een schakelaar voor automatische en handmatige modi. Als u overschakelt naar handmatig, verschijnt er een extra balk vol pictogrammen, waarmee u een aantal instellingen nauwkeuriger kunt regelen, zoals witbalans, sluitertijd, ISO, belichting en meer.
  • Groothoeklens: U vindt deze links van de ontspanknop. Als u op het pictogram tikt, schakelt u tussen de groothoekmodus en de standaardmodus.
  • Foto- en videomodus, selfiecamera, Google Lens: Foto- en videomodus, een pictogram om over te schakelen naar de selfiecamera aan de voorzijde en een pictogram voor Google Lens zijn allemaal onderaan de app rond de ontspanknop.

U kunt op het camerascherm naar links vegen om te schakelen tussen de foto- en videomodi.

Bottom Line

De Motorola Camera-app wordt geleverd met een aantal foto- en videomodi om mee te spelen, afhankelijk van het model smartphone dat je gebruikt. Om het modusmenu te openen, tikt u op het rasterpictogram naast het gele camerapictogram boven de sluiter of veegt u naar rechts op het camerascherm. De opties hier omvatten portretmodus, panoramamodus, een tekstscanner, slow motion, timelapse en meer.

Een video opnemen in slow motion

Nadat u Slow Motion hebt geselecteerd en het videoscherm verschijnt, selecteert u het camcorderpictogram om uw onderwerp te filmen. Zodra u stopt met opnemen, vertraagt de app automatisch een deel van uw video, maar u kunt aanpassen waar en hoe lang het vertraagt door de voorbeeldminiatuur rechtsonder te selecteren en vervolgens de markeringen op de tijdlijn onderaan te slepen.

Image
Image

Timelapse gebruiken in de Moto Camera-app

Waar slow motion de snelheid van je onderwerp vermindert, versnelt timelapse het. Selecteer Timelapse, selecteer een van de vier snelheidsopties (4X, 8X, 16X of 32X) en neem vervolgens uw video op zoals gewoonlijk.

Hoe te streamen naar YouTube Live

Met de YouTube Live-functie kun je video rechtstreeks van je mobiele telefoon naar YouTube streamen. Je hebt hiervoor een YouTube-account nodig en je moet je identiteit verifiëren met je telefoonnummer voordat je toegang kunt krijgen tot de functie:

YouTube legt beperkingen op aan wie live mobiele streaming kan gebruiken. Je moet een kanaal hebben met minimaal 1.000 abonnees om de functie te gebruiken. Mensen die minder hebben, kunnen nog steeds live streamen via een desktop en webcam.

  1. Open het Foto- en Videomodi menu.
  2. Tik op YouTube Live.
  3. Maak een Title voor je stream.
  4. Maak de stream Public of Unlisted. Als het niet wordt vermeld, kan het alleen worden bekeken door mensen met een link.
  5. Voeg een Locatie toe (optioneel).
  6. Tik op Volgende. De app neemt automatisch een miniatuur voor je stream.

  7. Tik op Go Live om te beginnen met uitzenden.
  8. Zodra de stream is gestart, kun je schakelen tussen de camera's aan de voor- en achterkant, de chat verbergen, toegang krijgen tot verschillende filters, de microfoon dempen en meer.

Nadat je klaar bent met streamen, wordt de video automatisch geüpload naar je YouTube-kanaal.

Bottom Line

Gezichtsfilters werken hetzelfde in zowel de video- als de fotomodus. Veeg naar links en rechts om uit verschillende gekke filters te kiezen, zodat je een clip kunt opnemen of een foto kunt maken van jezelf als astronaut of een sprankelende eenhoorn.

Hoe de portretmodus te gebruiken

In de portretmodus kun je de achtergrond achter je onderwerp vervagen om die mooie "bokeh"-look te krijgen waar fotografen het altijd over hebben. Sleep uw vinger langs de schuifregelaar om de hoeveelheid achtergrondvervaging in uw foto aan te passen.

Hoe de uitsnijdingsmodus te gebruiken

Als je Motorola-telefoon twee camera's aan de achterkant heeft, kun je Uitsnedemodus gebruiken om je onderwerp eruit te knippen en een nieuwe achtergrond toe te voegen. Het belangrijkste is dat je onderwerp binnen de cirkel past. De app vertelt je of je onderwerp te dicht bij de achtergrond staat, of dat je dichterbij moet komen. Zodra u een foto hebt gemaakt, opent u het menu Bewerken en selecteert u Add Background om de achtergrond door een nieuwe te vervangen.

Bottom Line

U kunt de steunkleurmodus gebruiken om een bepaalde kleur te behouden en een pop-effect te creëren. Raak eenvoudig het gebied van de afbeelding aan waar u de kleur wilt behouden en gebruik vervolgens de schuifregelaar om aan te passen hoeveel of hoe weinig kleur u wilt behouden. Als je tevreden bent, tik je op de sluiter om een foto te maken.

De panoramamodus gebruiken

Panorama-modus laat je een enkele afbeelding maken door over een scène te pannen, en het werkt op dezelfde manier als panorama-modi op andere smartphones:

  1. Open het Foto- en Videomodi menu.
  2. Tik op Panorama.
  3. Kies waar u het panorama wilt starten en plaats het in het kader.
  4. Druk op het sluiterpictogram en pan langzaam over de scène.

    Probeer met een constante snelheid te pannen en houd je beweging soepel voor de beste resultaten.

    Image
    Image
  5. Wanneer je het einde van de scène bereikt, tik je op het stoppictogram.

Hoe de Moto Camera-app-tekstscanner te gebruiken

Als je een document moet kopiëren, werkt de Motorola Camera-app ook als scanner:

  1. Open het Foto- en Videomodi menu.
  2. Tik op Text Scanner.
  3. Lijn het document uit in het vierkant en druk vervolgens op het grote scannerpictogram onder aan het scherm. De scanner zal proberen de tekst te herkennen.
  4. Daarna kun je ervoor kiezen om de afbeelding te delen, naar het klembord te kopiëren of te downloaden.

Aanbevolen: