Wat is er nieuw voor Android van Google I/O

Wat is er nieuw voor Android van Google I/O
Wat is er nieuw voor Android van Google I/O
Anonim

Google wil zijn besturingssysteem voor smartphones hervormen met Android 12.

Het bedrijf heeft belangrijke ontwerpwijzigingen en nieuwe functies aangekondigd die hun weg zullen vinden naar het Android-besturingssysteem met de release van Android 12. Deze wijzigingen omvatten een meer persoonlijke aanpassingservaring, meer privacyfuncties en vloeiendere animaties en overgangen.

Image
Image

Google heeft deze wijzigingen aangekondigd, samen met de release van de openbare bètaversie voor Android 12, op Google I/O. Dit is de eerste keer dat het bijgewerkte besturingssysteem beschikbaar zal zijn buiten het Developer Preview-programma en zal gebruikers een goed beeld geven van wat het bijgewerkte systeem overal naar Android-telefoons brengt.

De belangrijkste van de nieuwe functies is Material You, een personalisatiesysteem dat volgens Google emotie en expressiviteit zal omarmen. In tegenstelling tot eerdere aanpassingssystemen, bouwt Material You voort op de eerdere ontwerpesthetiek van Android, Material Design, om zich aan te passen aan uw eigen persoonlijke stijl. Hierdoor voelt de telefoon meer aan als uw eigen unieke apparaat, in plaats van te moeten vertrouwen op de standaardthema's en kleuropties die beschikbaar zijn in de huidige besturingssystemen.

Materiaal u in Android 12 ha alt bijvoorbeeld kleuren uit de achtergrond die u selecteert. Het kan dan de kleuren van widgets, je meldingsbalk en andere menu's in de telefoon aanpassen aan die dominante kleuren, waardoor je een consistenter uiterlijk krijgt wanneer je besluit je achtergrond te veranderen.

Nieuwe meldingen en snelle instellingen maken ook een groot deel uit van de ontwerpwijzigingen, waardoor gebruikers meer gedaan kunnen krijgen door snel naar beneden te vegen en vervolgens op de opties te tikken die ze willen in- of uitschakelen. Meldingen verschijnen scherper op het scherm en je kunt altijd de verschillende beschikbare instellingen aanpassen als je nog meer wilt personaliseren.

Als het gaat om beveiliging en bescherming van uw online gegevens, geeft het privacydashboard u een belangrijk inzicht in de machtigingen die apps hebben, de toegang die ze willen en meer controle over hoe ze die informatie krijgen. Meldingen in de rechterbovenhoek van de statusbalk waarschuwen je ook wanneer apps toegang hebben tot je camera en microfoon, en laten je ook weten welke apps die systemen gebruiken.

Bekijk hier al onze berichtgeving over Google I/O 2021.

Aanbevolen: