Elke Apple-game van het jaar, ooit

Inhoudsopgave:

Elke Apple-game van het jaar, ooit
Elke Apple-game van het jaar, ooit
Anonim

De Apple App Store is de thuisbasis van duizenden games voor iPhone en iPad. Elk jaar in december reikt Apple zijn Game of the Year-eer uit aan een titel op elk iOS-platform. We hebben een lijst samengesteld van alle Game of the Year-winnaars voor iPhone en iPad sinds de prijsuitreiking in 2010.

De meeste van deze titels zijn beschikbaar voor zowel iPhone als iPad via de Apple Arcade-abonnementsservice.

2020

Genshin Impact - iPhone

De ontwikkelaars van Genshin Impact wilden een game van pc-kwaliteit maken voor mobiele apparaten, en ze hebben zichzelf echt overtroffen. Het beschikt over verbluffende graphics in anime-stijl en een originele orkestrale soundtrack bovenop de diepte van de gameplay die je zou verwachten van een open-wereld RPG.

Genshin Impact werd ook uitgeroepen tot de Google Play-game van het jaar voor 2020. Het beste van alles is dat het gratis te spelen is, dus je hebt niets te verliezen door het eens te proberen.

Image
Image

Legends of Runeterra - iPad

Als je geïntrigeerd bent door kaartspellen zoals Magic: The Gathering of Hearthstone, maar je bent te geïntimideerd door alle regels, dan is Legends of Runeterra een geweldig toegangspunt tot de wereld van competitieve kaartduels. Het is meer gestroomlijnd dan de games waaruit het is geïnspireerd, en de prachtige handgetekende animaties zorgen voor genoeg opwinding voor veteranen van het genre.

Als je een League of Legends-fan bent, zul je veel bekende gezichten zien, aangezien Legends of Runeterra van dezelfde ontwikkelaars is.

Image
Image

Disco Elysium - Mac

Nog een role-playing game op de lijst, Disco Elysium is niet jouw typische fantasy-tarief. Het speelt zich af in een ruige stad die de speler moet beschermen. Als topdetective van de stad heb je een keuze: speel volgens de regels of speel vuil om ervoor te zorgen dat gerechtigheid wordt gediend. Het aangrijpende verhaal biedt spelers talloze zinvolle keuzes, waardoor een bijna eindeloze herhalingswaarde wordt toegevoegd.

Disco Elysium kwam in 2019 uit op pc, maar kreeg pas een jaar later een Mac-release, en daarom kwalificeerde het zich voor de prijs van 2020.

Image
Image

Dandara Trials of Fear - Apple TV

Dandara: Trials of Fear is ontwikkeld in Brazilië en speelt de hoofdrol in de lokale volksheld Dandara, een vrouw die haar bovennatuurlijke krachten gebruikte om aan de slavernij te ontsnappen. In deze 2D-platformgame moeten spelers een ondergronds doolhof vol vallen en puzzels doorkruisen om vrijheid te bereiken. Voor de meeste gamers biedt Dandara: Trials of Fear een ervaring als geen ander die diep geworteld is in de Braziliaanse kunst en mythologie.

Image
Image

Sneaky Sasquatch - Apple Arcade

Eenvoudig genoeg voor kinderen, maar vermakelijk genoeg voor volwassenen, Sneaky Sasquatch is het perfecte buitenspel voor als je niet echt naar buiten kunt. Spelers nemen de rol aan van een hongerige bigfoot die voedsel van kampeerders moet stelen en parkwachters moet vermijden.

De game is onmiskenbaar geïnspireerd op Yogi Bear, maar het heeft een uitgesproken kunststijl en gevoel voor humor waardoor spelers terug blijven komen voor meer. De ontwikkelaars blijven nieuwe updates uitbrengen die gratis zijn voor Apple Arcade-abonnees; met andere woorden, er zijn geen in-game aankopen.

Image
Image

2019

Sky: Kinderen van het Licht - iPhone

Van de makers van Flower and Journey is Sky: Children of the Light een hartverwarmend avonturenspel dat positieve interacties tussen spelers stimuleert. Laat je niet misleiden door de schattige esthetiek; Sky: Children of Light is een verrassend diepe ervaring.

Elk van de zeven werelden die je kunt verkennen, is gebaseerd op verschillende levensfasen, waardoor de game een unieke verbinding met de echte wereld heeft. Met alle negativiteit online, biedt Sky: Children of the Light een verfrissende herinnering dat de wereld in wezen een goede plek is.

Image
Image

Hyper Light Drifter - iPad

Hyper Light Drifter is een ambitieus eerbetoon aan de role-playing games uit de late jaren 90, maar het ziet er indrukwekkender uit dan alles wat je op de Super Nintendo hebt gespeeld.

Spelers moeten een prachtig, verlaten land doorkruisen dat is verwoest door geweld, op zoek naar een remedie voor een mysterieuze ziekte. Wat begint als een rechttoe rechtaan RPG wordt steeds complexer naarmate je je personage evolueert om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe wapens te maken. Maak het geheel af met een beklijvende soundtrack van Disasterpeace en je hebt de beste game voor iPad van 2019.

Image
Image

Sayonara Wild Hearts - Apple Arcade

Met de lancering van Apple Arcade in 2019 creëerde Apple een nieuwe categorie voor games op zijn abonnementsservice. De eerste eer was Sayonara Wild Hearts vanwege de stijlvolle animatie, de bloedstollende originele soundtrack en de opwindende gameplay. Spelers racen door surrealistische omgevingen en nemen onderweg deel aan motorduels en dansgevechten.

De game draait zo soepel op de iPad Pro dat je zou zweren dat je op je PS4 of Nintendo Switch aan het spelen was.

Image
Image

2018

Donut County - iPhone

Het afval van een persoon is de schat van een andere wasbeer in Donut County. Dit schattige, op fysica gebaseerde puzzelspel heeft verrassend veel diepgang. Het meest indrukwekkend was dat het spel werd gemaakt door één persoon, Ben Esposito, over een periode van zes jaar. Als je van Donut County houdt, moet je Esposito's andere spellen proberen, zoals What Remains of Edith Finch en The Unfinished Swan.

Image
Image

Gorogoa - iPad

Een ander verhaalgedreven puzzelspel, Gorogoa, bevat prachtige handgetekende illustraties van ontwerper Jason Roberts. Het spel bevat geen dialoog of instructies; spelers worden aan hun lot overgelaten om de objecten op het scherm te manipuleren om het visuele verhaal vooruit te helpen.

Als je op zoek bent naar een hersenkraker die allesbehalve frustrerend is, dan zou Gorogo je go-to moeten zijn.

Image
Image

2017

Splitterbeestjes - iPhone

Als je van games als Cut the Rope houdt, is Splitter Critters gemaakt met jou in gedachten. Het doel is om schattige buitenaardse wezens terug naar hun thuiswereld te leiden door omgevingen van bouwpapier te versnijden en ze met je vingers te herschikken. Je zult waarschijnlijk met een koptelefoon willen spelen om te genieten van de hypnotiserende soundtrack.

In tegenstelling tot veel mobiele games, bevat Splitter Critters geen advertenties of in-app-aankopen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele onderbrekingen.

Image
Image

De getuige - iPad

Er zijn zeker veel puzzelspellen voor iPad, maar weinig zijn zo ingewikkeld als The Witness. Het heeft een eenvoudig uitgangspunt: je wordt wakker op een mysterieuze plek en moet uitzoeken hoe je thuis kunt komen. In plaats van lineair van puzzel naar puzzel te gaan, hebben spelers een enorme open wereld om op hun gemak te verkennen.

The Witness is vergelijkbaar met games als The Room, maar het is op een grotere schaal dan alles wat is geprobeerd op een mobiel apparaat.

Image
Image

2016

Clash Royale - iPhone

Clash Royale bouwt voort op de mechanica die Clash of Clans zo succesvol heeft gemaakt en introduceert nieuwe elementen in het re altime strategiegenre. Gedeeltelijk op kaarten gebaseerde RPG, deels torenverdedigingsspel, Clash Royale zet spelers tegen elkaar in een-op-een of twee-tegen-twee gevechten voor glorie. Wekelijkse uitdagingen en evenementen maakten dit de mobiele game van 2016 die je moet spelen.

Image
Image

Gescheiden - iPad

In Severed hakken en hakken spelers gruwelijke monsters en gebruiken ze hun ledematen om puzzels op te lossen. Hoewel dat misschien morbide klinkt, geven de levendige graphics en creatieve karakterontwerpen wat lichtheid aan de taak.

De iPad-versie van Severed ondersteunt verschillende exclusieve iOS-functies, waaronder de Metal grafische versneller, Apple 3D Touch en video-opname met ReplayKit. Vertakkende paden, meerdere moeilijkheidsgraden en prestaties in overvloed voegen uren aan herhalingswaarde toe aan een toch al lange ervaring.

Image
Image

2015

Lara Croft GO - iPhone

Een geliefde videogame opnieuw maken in een ander genre is een gedurfde taak. Desalniettemin wisten de ontwikkelaars van Square Enix Montreal de geest van Tomb Raider levend te houden: door zich te concentreren op de spanning en gevaren die het in de eerste plaats zo geweldig maakten.

Lara Croft GO, gebaseerd op de originele PlayStation-klassieker, is een turn-based puzzelspel dat spelers uitdaagt om 101 unieke puzzels te overleven terwijl ze het mysterie van de Queen of Venom ontrafelen.

Image
Image

Prune - iPad

Het kweken van bonsaibomen is bedoeld als een vredige, meditatieve ervaring, en Prune past zeker in die beschrijving. Gemakkelijk een van de beste puzzelspellen op iOS, Prune kan ook uitdagend en zeer bevredigend zijn.

Zoals de titel al doet vermoeden, snoeien spelers de takken van een snelgroeiende boom op een manier die hen helpt het zonlicht te bereiken zodat ze kunnen bloeien. Aangezien dit een videogame is, zijn er meer dan een paar vervelende obstakels die in de weg staan.

Image
Image

2014

Drie! - iPhone

Als je 2048 op iOS of Android hebt gespeeld, dan is Threes! vertrouwd zal aanvoelen. De originele versie van het populaire puzzelspel Threes! is eenvoudig maar uitdagend. Spelers moeten gelijke getallen samen verplaatsen om grotere getallen te maken. Als je het bord vol laat lopen, is het game over. Een pakkende soundtrack, charmante beelden en originele gameplay maakten dit een gemakkelijke keuze voor Apple in 2014.

Image
Image

Monument Valley - iPad

Met zijn door MC Escher geïnspireerde gameplay, verbluffende beelden en woordeloos verhaal, werd Monument Valley een van de grootste hits van de App Store in 2014. Het was zo succesvol dat het een belangrijk plotpunt werd in seizoen drie van Kaartenhuis op Netflix.

Een ander puzzelspel, Monument Valley, moedigt spelers aan om onmogelijke landschappen te verkennen. Spelers moeten de omgeving porren, porren en draaien om nieuwe wegen voor hun heldinprinses te onthullen.

Image
Image

2013

Belachelijk vissen - iPhone

Hou je van jagen en vissen? Met Ridiculous Fishing kun je beide tegelijk doen. Eerst moet je je kunstaas zo laag mogelijk in het water laten vallen, waarbij je onderweg alle kleinere vissen moet vermijden. Zodra je een grote hebt gehaakt, rol je hem op en gooi je hem de lucht in, zodat je erop kunt schieten met je jachtgeweer. Ridiculous Fishing doet zijn naam zeker eer aan, maar het is ook vreemd verslavend.

Image
Image

Badland - iPad

Badland is een prachtig spel waarin spelers hun vingers gebruiken om nieuwsgierig uitziende beestjes door een gevaarlijk bos vol dodelijke vallen te leiden. Ondanks de simplistische bediening, biedt Badland zorgvuldig ontworpen levels die je geest en reflexen op de proef stellen.

In de jaren sinds de eerste release van de game heeft Badland veel updates gekregen, waaronder een level-editor waarmee je je eigen levels kunt ontwerpen en delen.

Image
Image

2012

Rayman Jungle Run - iPhone

Rayman Jungle Run was een pionier van het immens populaire eindeloze runner-spelgenre. Vroege platformgames op de iPhone vertrouwden op virtuele d-pads en knoppen op het scherm om de ervaring van het vasthouden van een controller na te bootsen. Rayman Jungle Run schuwde deze standaard en koos in plaats daarvan voor eenvoud met één druk op de knop. Deze formule is sindsdien geperfectioneerd in games als Super Mario Run en Alto's Adventure.

Helaas is Rayman Jungle Run niet langer beschikbaar in de Apple App Store, maar Android-gebruikers kunnen het nog steeds downloaden op Google Play.

Image
Image

De Kamer - iPad

Niet sinds Myst is er een milieupuzzelspel geweest dat zo diep en uitdagend is. Een absolute must-have voor iPad-bezitters, The Room biedt een reeks unieke dozen die alleen kunnen worden ontgrendeld door steeds complexere puzzels op te lossen. Naast verschillende sequels heeft The Room honderden navolgers geïnspireerd en zo een oud genre nieuw leven ingeblazen.

Image
Image

2011

Tiny Tower - iPhone

Tiny Tower biedt een simplistische (maar zeer bevredigende) ervaring voor het bouwen van een rijk. Spelers bouwen verdieping na verdieping in hun toren, richten winkels in en matchen potentiële werknemers met hun droombaan.

Sinds 2011 is het team achter Tiny Tower doorgegaan met het creëren van een verscheidenheid aan coole mobiele ervaringen. Het multiplayer-woordspel Capitals, de op Snake geïnspireerde roguelike Nimble Quest en de Tiny Tower-achtige Tiny Death Star zijn allemaal geproduceerd door de mensen van NimbleBit.

Image
Image

Dode ruimte voor iOS - iPad

Het is verbluffend om te bedenken dat een game als Dead Space voor iOS er in 2011 zo gelikt uit kon zien op de iPad. Een origineel verhaal dat zich afspeelt tussen Dead Space en Dead Space 2, Dead Space voor iOS was net zo gespannen, angstaanjagend en prachtig als zijn consolebroeders.

Wat horrorspellen betreft, was dit jarenlang de beste titel in de App Store. Helaas is het spel niet langer beschikbaar om te downloaden, dus de enige manier om het te spelen is door je iPad te jailbreaken.

Image
Image

2010

Planten versus zombies - iPhone

EA liet de wereld zien hoe krachtig een apparaat dat in je zak past, kan zijn om te gamen met de mobiele versie van Plants vs. Zombies. Aangezien 2010 nog de begindagen van de App Store was, was het in principe ongehoord om een volledige pc-poort te krijgen. Het innovatieve, op rijstroken gebaseerde ontwerp gaf een nieuwe draai aan het tower defense-genre dat toen hard nodig was.

PvZ werd een van de meest succesvolle franchises voor mobiele games en bracht verschillende vervolgen voort, zoals Plants vs Zombies: Garden Warfare.

Image
Image

Osmos - iPad

Nog een verrassende pc-poort voor iOS, iPad-gamers in 2010 zouden hebben gezworen dat Osmos vanaf de grond af is gebouwd met touchscreens in het achterhoofd. Sereen, prachtig en aangedreven door de zwaartekracht op een schaal die Carl Sagan zou goedkeuren, Osmos is een spel over massa en beweging tussen de sterren. Osmos is het soort ervaring waar je moeilijk een label op kunt plakken.

Het mag dan oud zijn volgens mobiele normen, maar als je het nog niet hebt geprobeerd, is de eerste iPad-game van het jaar in de App Store nog steeds een fantastische ervaring voor aanraakapparaten.

Aanbevolen: