Hoe u het IP-adres van elke website kunt vinden in slechts een paar klikken

Inhoudsopgave:

Hoe u het IP-adres van elke website kunt vinden in slechts een paar klikken
Hoe u het IP-adres van elke website kunt vinden in slechts een paar klikken
Anonim

Het ping-hulpprogramma zoekt IP-adressen op van websites en andere soorten actieve netwerkapparaten. Ping probeert bij naam contact op te nemen met de site en rapporteert terug met het gevonden IP-adres, samen met andere informatie over de verbinding.

Ping is een opdrachtpromptopdracht in Windows. Als u bijvoorbeeld het IP-adres van Voorbeeld.com op een desktopcomputer wilt vinden, gebruikt u de opdrachtregelinterface in plaats van de grafische interface en voert u de volgende opdracht in:

ping lifewire.com

Image
Image

De opdracht retourneert een resultaat dat lijkt op het volgende, dat het IP-adres bevat:

Pinging example.com [255.255.255.255] met 32 bytes aan gegevens:..

Zowel de Google Play- als de Apple App-stores bevatten veel apps die dezelfde pings genereren vanaf een mobiel apparaat.

Veel grote websites retourneren geen verbindingsinformatie als reactie op ping-commando's als beveiligingsmaatregel. U ziet echter nog steeds het IP-adres van de site. De ping-methode mislukt als de website tijdelijk onbereikbaar is of als de computer die wordt gebruikt om de ping uit te voeren niet is verbonden met internet.

Gebruik het internet WHOIS-systeem

Een alternatieve methode voor het vinden van IP-adressen van websites is afhankelijk van het internet WHOIS-systeem. WHOIS is een database die informatie over websiteregistratie bijhoudt, inclusief eigenaren en IP-adressen.

WHOIS geeft niet altijd IP-adresinformatie. Misschien wilt u eerst een andere methode proberen.

Als u met WHOIS de IP-adressen van websites wilt opzoeken, gaat u naar een van de openbare sites zoals who.is of networksolutions.com die WHOIS-databasequeryservices aanbieden. Zoeken naar een bepaalde sitenaam levert een resultaat op dat lijkt op het volgende:

  • Huidige registrar: REGISTER. COM, INC.
  • IP-adres: 207.241.148.80 (ARIN & RIPE IP-zoekopdracht)
Image
Image

In de WHOIS-methode worden de IP-adressen statisch opgeslagen in een database en hoeft de website niet online of bereikbaar te zijn via internet.

WhatsMyIPAddress.com

WhatsMyIPAddress.com is een populaire website waar u uw openbare IP-adres kunt opzoeken. Het heeft ook een eenvoudige tool waarmee u het IP-adres van websites kunt opzoeken. Open een browser en bezoek de site. Zoeken is net zo eenvoudig als het invoeren van de naam van de gewenste site in het zoekveld en het uitvoeren van de zoekopdracht. U ziet direct de IP-adressen die door uw site worden gebruikt.

Image
Image

Gebruik IP-adreslijsten

Populaire websites publiceren hun IP-adresinformatie, die toegankelijk is via standaard zoekopdrachten op internet. Als u bijvoorbeeld het IP-adres voor Facebook wilt, kunt u dit online vinden met een simpele zoekopdracht.

Aanbevolen: