De 5 beste cd-recorders en cd-opnamesystemen van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste cd-recorders en cd-opnamesystemen van 2022
De 5 beste cd-recorders en cd-opnamesystemen van 2022
Anonim

De beste cd-recorders en cd-opnamesystemen kunnen u helpen bij het herstellen en bewaren van een deel van uw oudere muziek die is opgeslagen op media die niet compatibel zijn met nieuwere technologieën. Aangezien bijna alles digitaal is geworden, is het moeilijk om naar muziek te luisteren die is opgeslagen op platen, cassettes en oudere media.

CD-recorders en cd-opnamesystemen zullen iets doen dat rippen wordt genoemd, waarbij de muziek in wezen wordt geconverteerd van een analoog formaat naar een digitaal formaat zoals een MP3- of AAC-bestand, opgeslagen op een cd. Zodra de inhoud op een cd staat, kunt u ernaar luisteren op elke cd-speler.

Je kunt de bestanden ook converteren naar een digitaal formaat om ze te uploaden naar andere media-apparaten, zoals je telefoon. In sommige gevallen kunt u die bestanden zelfs op een flashstation opslaan om ze af te spelen op moderne audiosystemen of ze uploaden naar een muziekservice.

Beste algemeen: Tascam CD-RW900 Mk. II Professionele CD-recorder

Image
Image

De Tascam CD-RW900 Mk. II is een cd-recorder gericht op de professionele markt, maar dat maakt hem ook zo relevant voor de consument. Het doet geen afbreuk aan de kwaliteit, wat betekent dat u elke keer een loyale conversie krijgt. De AK4528VM AD/DA-chipset van Asahi Kasei Electronics drijft het systeem aan en biedt een helder, helder geluid.

Het beschikt over analoge, digitale optische en coaxiale audio-ingangen en -uitgangen, zodat u een overvloed aan audioapparaten kunt aansluiten, zowel voor opname als weergave. Onafhankelijke niveauregelingen voor linker- en rechterkanaalingangen bieden extra personalisatie, naast toonhoogte- en taakregelingen. Als je meer robuuste ondersteuning wilt voor nauwkeurige audio- en kwaliteitsbewerking, dan is dit de machine.

Het maakt gebruik van de hoogwaardige AKM-codec om audio vast te leggen, zodat uw cd-conversies natuurlijker en authentieker klinken. Een optionele rec-mute-functie kan ook een bepaalde periode van stilte tussen de nummers invoegen, waardoor de ervaring van het luisteren naar een cd wordt nagebootst.

Een P/S2-toetsenbordinvoer bevindt zich aan de voorkant, maar er wordt geen toetsenbord meegeleverd. Als u een toetsenbord aansluit, kunt u de trackinformatie bijwerken, inclusief de schijf- en tracktitels. U kunt het apparaat ook bedienen met multimediatoetsen als deze beschikbaar zijn.

Snelheden: Nvt | Ingangen: RCA, digitaal, optisch | Uitgangen: RCA, digitaal, optisch | Afmetingen: 12,2 x 19 x 3,7 inch

Beste voor overdrachten: Audio-Technica AT-LP60-USB

Image
Image

De Audio-Technica AT-LP60-USB is een gebruiksvriendelijk digitaal opnamesysteem met een platenspeler met een cartridge en een USB-uitgang. Dat betekent dat je het systeem op een pc of laptop kunt aansluiten om muziek op oude platen op te nemen en om te zetten naar een digitaal formaat. Het wordt ook geleverd met een softwarelicentie voor de tool om vinylplaten over te zetten naar cd- of mp3-indelingen. Het is compatibel met zowel pc- als Mac-computers.

Het doet ook dienst als moderne platenspeler, dankzij een ingebouwde voorversterker en meegeleverde RCA-uitgangskabels. Je kunt hem aansluiten op een cd- of AUX-audio-ingang op thuisbioscoop- en audiosystemen om je oude vinyls af te spelen wanneer je de muziek niet converteert.

Een anti-resonantie gegoten aluminium plaat vermindert trillingen tijdens het afspelen, waardoor het operationele geluid tijdens opnames wordt verminderd. Het ontwerp met riemaandrijving biedt meer betrouwbaarheid voor duidelijke, authentieke conversies. Een verwijderbare en scharnierende stofkap houdt zowel het systeem als eventuele geplaatste platen vuilvrij.

Snelheden: 33 ⅓, 45 RPM | Ingangen: Schakelbare phono-voorversterker | Uitgangen: USB, RCA | Afmetingen: 14,02 x 14,17 x 3,84 inch

Beste Digitizer: HopCentury op afstand bestuurbare muziekdigitizer

Image
Image

Hoewel het niet alleen een cd-speler of recorder is, zal deze HopCentury Music Digitizer audiosignalen vastleggen en opslaan in een digitaal formaat, als MP3's. U kunt een USB-flashstation of SD-kaart aansluiten om het geluid vast te leggen. Later kun je die opslagapparaten gebruiken en muziek overzetten naar een computer of een ander station, of uploaden naar een cloudservice.

Uiteindelijk kunt u met het systeem uw muziekcollectie bewaren en digitaliseren, zelfs op oudere media zoals platen of cassettes. Opgenomen bestanden worden opgeslagen in 128Kbps 44,1Khz dual-mono formaat, equivalent aan audio van cd-kwaliteit.

De afstandsbediening maakt het gemakkelijk om het afspelen te starten en te stoppen, en ook om te beginnen met opnemen. De digitizer heeft zowel een RCA-ingang als een 3,5 mm audio in (AUX) poort, evenals een aparte 3,5 mm lijnuitgang zodat u kunt meeluisteren.

Snelheden: Nvt | Ingangen: RCA, 3,5 mm (AUX), USB, SD-kaartlezer | Uitgangen: 3,5 mm lijnuitgang | Afmetingen: 2,59 x 2,44 x 0,91 inch

"Dit is een meer betaalbare en veelzijdige optie voor diegenen die al de perfecte audio-opname- of afspeelconfiguratie hebben en geen heel nieuw systeem willen." - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste import: TEAC CDRW890 Mk. II CD-recorder

Image
Image

De TEAC CD-RW890MKII Recorder neemt een binnenkomend audiosignaal op en brandt het op een CD. Ingangen omvatten S/PDIF optisch en coax, evenals RCA. Sluit gewoon het apparaat waarvan u wilt opnemen aan op het apparaat, start het afspelen en begin met opnemen. Het kan ook audio-cd's afspelen. Ondersteunde bemonsteringsfrequenties zijn 32 kHz, 44,1 kHz en 48 kHz.

De recorder wordt geleverd met een afstandsbediening, waardoor het gemakkelijker wordt om instellingen aan te passen, het afspelen te starten of te stoppen en opnamesessies te bedienen. Er is wel extra apparatuur voor nodig, dus je hebt meer nodig dan deze recorder als je nog geen afspeelconfiguratie hebt. Het grootste nadeel is dat deze recorder moeilijk verkrijgbaar is, aangezien hij rechtstreeks uit Japan wordt geïmporteerd.

Snelheden: Nvt | Ingangen: S/PDIF optisch en coax, RCA | Uitgangen: 6,3 mm stereo, RCA | Afmetingen: 20,94 x 14,88 x 6,22 inch

Beste Pro-Grade: VocoPro CDR-1000 Pro Single-Space CD-recorder

Image
Image

Deze standalone CD-recorder is ontworpen om in een bestaande rackmount te schuiven en neemt 1 RU aan ruimte in beslag. Het kan cd-r's, cd-rw's, 8 cm cd-r's en 8 cm cd-rw's in re altime branden en afspelen, en er is geen extra apparatuur nodig. U moet echter wel de audioapparatuur aansluiten waarvan u wilt opnemen.

Het wissen van cd-rw's voor hergebruik is snel en eenvoudig, en het kan met een druk op de knop. Hetzelfde geldt voor het finaliseren van CD-RW-brandwonden. Ingangen omvatten RCA- en XLR-audio, evenals digitaal coaxiaal. Er is ook een RCA-uitgang en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting zodat je kunt meeluisteren tijdens opnames. Geavanceerde specificaties zijn beperkt, inclusief samplefrequenties en audio-opnamekwaliteit.

Snelheden: Nvt | Ingangen: S/PDIF-coax, RCA | Uitgangen: 3,5 mm AUX, RCA | Afmetingen: 22 x 18 x 8,5 inch

“Als je een professionele rackmount hebt met voldoende ruimte, is deze CD-recorder een solide keuze.” - Briley Kenney, technisch schrijver

De Tascam CD-RW900 MK. II (bekijk bij Amazon) is een professionele cd-recorder waarmee je je oude muziek van hoge kwaliteit kunt rippen, of het nu van vinyl, cassettes of een ander medium is. Maar het is veel ingewikkelder om in te stellen en te gebruiken, in tegenstelling tot de Audio-Technica AT-LP60-USB (bekijk bij Amazon) die rechtstreeks op een thuisbioscoopsysteem of computer kan worden aangesloten. Beide systemen geven u heldere kwaliteitsopnamen van uw favoriete old-school muziek.

Bottom Line

Briley Kenney schrijft al meer dan tien jaar over consumentenelektronica, waaronder thuisbioscoop- en audioapparatuur. In die tijd heeft hij veel waardevolle kennis over technologie opgedaan die hij graag met anderen deelt.

Waar u op moet letten bij cd-recorders

Ingangen en uitgangen

Je wilt er zeker van zijn dat de cd-recorder die je kiest compatibel is met je bestaande apparatuur. Bevat het een ingang om uw huidige speler aan te sluiten, of het nu een platenspeler of een cassettedeck is?

Opnameformaten

De meeste cd-recorders doen hun naam eer aan en nemen audiostreams rechtstreeks op een schijf op. Sommige nemen echter ook op in digitale formaten zoals MP3 of andere media. Bedenk wat u met uw recorder moet doen en ga van daaruit verder.

Live Monitoring

Als je zeker wilt weten dat de opname goed gaat, kun je altijd meeluisteren met een koptelefoon, maar de cd-recorder of het systeem moet dit wel ondersteunen. Als dit iets is dat je wilt doen, zoek dan naar een hoofdtelefoon of AUX-uitgang die je kunt gebruiken om live te luisteren.

FAQ

    Van welke media kan een cd-recorder extraheren?

    Het draait allemaal om de ingangen van het cd-opnamesysteem. Met een RCA-ingang kunnen bijvoorbeeld alle apparaten die RCA-uitgang ondersteunen of hebben, worden aangesloten, waarbij de audio wordt opgenomen en op cd wordt gebrand. Zolang de apparaten compatibel zijn, kunt u uitgaande audio opnemen (inkomend op de recorder) op een cd.

    Ondersteunen cd's verliesvrije audioformaten zoals FLAC?

    Ja, dat doen ze, maar omdat lossless bestanden een hogere getrouwheid hebben, zijn de digitale bestanden groter, dus je kunt niet zoveel muziek op een cd passen. FLAC-bestanden zijn ongeveer zes keer groter dan MP3's.

    Hoe consolideer je je muziekcollectie?

    Als je veel cd's hebt, kun je een computer en ripsoftware gebruiken om ze naar een digitaal formaat te converteren. Hiermee kunt u de inhoud uploaden naar streamingdiensten of ze opslaan op een telefoon of draagbare mediaspeler.

    Als je veel oudere media hebt, zoals platen, cassettes of zelfs banden met acht sporen (Stereo 8), moet je ze converteren met een recorder, net zoals de hierboven genoemde cd-recorders. U moet ook de originele mediaspeler(s) aansluiten op de recorder, omdat deze meestal niet direct compatibel zijn met oudere formaten.

    Als uw speler uw cd niet kan lezen, kunt u deze dan toch converteren?

    Het hangt af van de fysieke schade die de schijf heeft opgelopen. Soms kun je geluk hebben, maar het is veilig om aan te nemen dat als de cd niet kan worden afgespeeld in een thuisbioscoopsysteem of cd-speler, een recorder de audio niet kan extraheren.

Aanbevolen: