Papieren documenten converteren naar PDF-bestanden

Inhoudsopgave:

Papieren documenten converteren naar PDF-bestanden
Papieren documenten converteren naar PDF-bestanden
Anonim

Het converteren van papieren documenten naar PDF-bestanden is mogelijk met een scanner en Adobe Acrobat of een ander softwareprogramma dat PDF's genereert. En als uw scanner een documentinvoer heeft, is het mogelijk om meerdere pagina's tegelijk naar PDF te converteren. Als je geen scanner of all-in-one printer hebt, maak je geen zorgen: daar is een app voor.

Converteer papier naar digitale bestanden met Adobe Acrobat

Om papieren documenten naar PDF-bestanden te converteren met Adobe Acrobat, sluit u uw scanner via een kabel of draadloos aan op uw computer en:

  1. Laad het papier of de papieren die u wilt converteren in uw scanner.
  2. Open Adobe Acrobat en selecteer vervolgens File > Create > PDF van scanner.

    Image
    Image
  3. Selecteer uw scanner of printer in de Scanner vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  4. Behoud de standaard scannerinstellingen of kies een nieuwe instelling. Selecteer Scan.

    Image
    Image
  5. Nadat Acrobat uw documenten heeft gescand en gelezen, selecteert u het Save pictogram in de Un titled. PDF tab.

    Image
    Image
  6. Kies in het venster Opslaan als PDF waar u de PDF wilt opslaan (Deze computer of Document Cloud). Kies vervolgens, indien nodig, Pdf comprimeren of Bewerken beperken.

    Wanneer u de PDF op uw computer opslaat, selecteert u Kies een andere map om een naam te geven en selecteert u Opslaan om het bestand in een map op te slaan.

    Image
    Image

Gebruik Mac Preview om papier naar digitaal te converteren

Macs worden geleverd met een app genaamd Preview. Veel all-in-one printers en scanners voor thuisgebruik zijn toegankelijk in de Preview-app.

  1. Laad het document in uw scanner of all-in-one printer.
  2. Start Preview en selecteer vervolgens File > Import from [naam van uw scanner].
  3. Kies PDF als Format op het voorbeeldscherm. Breng andere wijzigingen aan in de instellingen, zoals grootte en kleur, of zwart-wit.
  4. Select Scan.
  5. Selecteer File > Save en voer een naam in voor het bestand.

Bottom Line

Als je een alles-in-één printer en scanner hebt, is deze waarschijnlijk geleverd met alles wat je nodig hebt met je computer om documenten naar PDF-formaat te scannen. Alle toonaangevende printerfabrikanten produceren alles-in-één-apparaten. Controleer de documentatie die bij uw apparaat is geleverd.

Scan papier met een smartphone of tablet

Als je niet veel papieren hebt om te scannen, kun je documenten scannen met een app op je smartphone of tablet. De Google Drive-app bevat bijvoorbeeld OCR-software waarmee u documenten kunt scannen en opslaan in Google Drive.

Je kunt Adobe gebruiken om documenten op je pc te scannen en met de Adobe Scan-app kun je documenten scannen met je smartphone. Download de iOS-app van de Apple Store of download de Android-app van Google Play. Er is een betaald abonnement voor meer geavanceerde functies; de gratis versie bevat echter voldoende functies voor de meeste gebruikers.

Andere apps die een vergelijkbare service bieden, zowel betaald als gratis, zijn beschikbaar. Zoek in de App Store of Google Play naar apps met de scanmogelijkheden die je nodig hebt.

Aanbevolen: