PowerPoint-presentaties converteren naar Word-documenten

Inhoudsopgave:

PowerPoint-presentaties converteren naar Word-documenten
PowerPoint-presentaties converteren naar Word-documenten
Anonim

Een PowerPoint-document kan niet worden geconverteerd naar een Word-document. PowerPoint-documenten zijn op dia's gebaseerde bestanden die bedoeld zijn voor projectie, terwijl Word-documenten tekst weergeven die bedoeld is om af te drukken. PowerPoint ondersteunt echter een hulpprogramma voor het maken van hand-outs waarmee PowerPoint-presentatiedia's en -notities kunnen worden geëxporteerd naar een indeling die geschikt is voor Word. Sterker nog, de wijzigingen die u in Word aanbrengt, kunnen terugvloeien naar PowerPoint.

De informatie in dit artikel is van toepassing op PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019 en PowerPoint 2016. PowerPoint ondersteunt echter op de een of andere manier een functie voor exporteren naar hand-outs sinds ten minste Word 2010.

PowerPoint-inhoud exporteren als Word-hand-outs

Stuur uw PowerPoint-overzicht en notities in slechts een paar stappen naar Word:

  1. Selecteer File > Export om het venster Export weer te geven.

    Image
    Image
  2. Selecteer Hand-outs maken.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het dialoogvenster Verzenden naar Microsoft Word de gewenste paginalay-out en kies vervolgens (onder in het vak) of u de dia's in Word wilt plakken. maak een kopie, of plak een link, die terugverbindt met PowerPoint.

    Als u een link plakt, betekent dit dat alle wijzigingen die u in Word aanbrengt, ook in PowerPoint worden weergegeven. U moet echter toegang hebben tot het PowerPoint-document wanneer u het Word-document bewerkt, anders hebt u geen toegang tot de diakoppelingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK.

    Image
    Image
  5. Word wordt geopend met het geëxporteerde document.

    Image
    Image

Een andere manier om papieren exemplaren van uw presentatie te verzenden en Word te omzeilen, is door uw diavoorstelling naar PDF af te drukken. De functie Save as Adobe PDF in PowerPoint exporteert een paginagrote versie van elke dia in kleur op één pagina van een PDF, met aantekeningen van de sprekers als annotatie op de relevante dia.

Aanbevolen: